• Barbara Michel

• Sidst set i
    🇳🇿 Westland District, Neuseeland

Lake Matheson

I går, New Zealand ⋅ 🌙 10 °C

Bi wunderschönem Wätter si mer um dä See gloffe. D Bärge würde sich drinn spiegle wenn ds Wasser schön glatt wär. Mir heis probiert aber äs het entwäder chli glüftlet oder d Änteli hei Wälleli gmacht.
    Nähr si mer no uf Okarito ad Küste gfahre u hei dr Okarito Trig Walk gmacht. Vo obe het me d Lagune, d Küste und Südalpe gseh.

• Franz Josef Gletscher

31. januar, New Zealand ⋅ ⛅ 12 °C

Geschter am Abe hei mer ds erschte Mal öppis vo de Bärge gseh. Im Visitor Center het si gseit mir sölle am Morge früe los. Am sibni Zmorge u nähr mit em Outo Richtig Parkplatz. Dä wo grad bim Wäg wär gsi isch scho voll gsi. Mir hei de zersch 15 Minute müesse dr Strass na zrügg loufe. Dr Wanderwäg isch dür dichte Rägewald. Mir hei vo Afang a gseit das mer bis zum 1. Loockout vom Alex Knob Trail gö. Trotz Meinigsverschideheite öb umchere oder nid si mer dert acho und mit freier Sicht uf e Gletscher belohnt worde. Uf em Rückwäg si mer no zum Lake Wombat.Læs mere

• Franz Josef

30. januar, New Zealand ⋅ ⛅ 17 °C

Hüt hei mer nid so wit gha zum fahre. D Gägend isch limmer gebirgiger worde. Churz vor Franz Josef si mer no zum Pakihi Loockout. Gseh hei mer uf ds Meer. D Bärge hei sech i de Wulche versteckt. Mir hei no ds Dörfli und d Umgäbig uskundschaftet und hei nis im Visitorcenter informiert.Læs mere

• Hokitika Schlucht

28. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 15 °C

Mir hei ä Rundwäg gmacht i dere bekannte Schlucht. Trotz nid würklich schönem Wätter ischs sehr idrücklich gsi. D Färbig vom Wasser gits dür Teili vom Granitstei wo im Wasser si glöst worde.
    Am Nami hei mer de Sunne gha u si am Strand nah gloffe u hei die verschidene Kunstwärk bestunt wo si im Rahme vom ne Wettbewärb us Schwemmholz hei gmacht. Da mir no ke Kiwi hei gseh si mer no ids Kiwi Center u hei dert eini gseh. Di si rächt gross und mega schnäll.

• Hokitika

27. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 15 °C

Hüt hets über 300 Kilometer gäh zum fahre. Mir hei vo Räge bis Sunne als gha. Unterwägs si mer no zur Brunner Mine gfahre. Äs stillgleits Cholebärgwärk. Entdeckt het das Gebiet dr Ängländer Thomas Brunner im 18. Jahrhundert. Bir ä Explosion si 65 Persone ums Läbe cho.
    Hokitika isch ar Westküschte am Meer. Eher ä ruche Strand. Mir hei äs wunderschöns Feriehüsli.
    Am Abe si mer no ga dr Sunneuntergang luege.

• Relax Day

26. januar, New Zealand ⋅ ⛅ 19 °C

Hüt isch schöns Wätter gsi. Mir si nach em Zmorge uf Rabbit Island gfahre. Dert hets ä rieselänge Sandstrand. Lüt hets no fasch keni gha. Dr Wäg zum Wasser isch wit gsi. Wo mer de öppe drei Stund später gange si isch d Fluet so höch gstige dass is gli hät d Tüechli gnetzt.Læs mere

• Abel Tasman Nationalpark

25. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 16 °C

Mir si mit em Boot zur Anchorage Bay gfahre. Unterwägs hei mer no dr Split Apple Rock gseh. Vo dert us hei mer dr Pukateo Bay Loop gmacht. Vom Pits Head Loockout het me schöni Ussicht gha. Mir si de no zu de Cleopatra Pools gloffe. Aschi isch no schnäll ga bade bevor mer de vom Boot si abgholt worde. Nach emne feine Znacht im Pup het d Manuela no dr Welcome Drink gmixt.Læs mere

• Motueka

24. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

D Fahrt dahäre isch zersch dür riese Wigebiet gange u nähr überne Pass. Dr erscht Stopp hei mer ds Nelson gmacht. Dert si mer ä Bitz dr Küschte nah gloffe.
    Äs isch de nümm so wit gsi bis Motueka. Da hei mer ä riese Feriewohnig wo mer müesse ufpasse das mer is nid verloufe
    Ds Ichoufszentrum isch grad vis a vis. Hinech gits Pouletbrüschtli im Teig

• Queen Charlotte Track

23. januar, New Zealand ⋅ ☀️ 18 °C

Mir si zersch 2 Stund mit em Boot düre Queen Charlotte Sound gfahre mit parne Zwüschstopps. Ds Wätter isch herrlich gsi und ds Meer spiegelglatt. Bir Furneaux Lodge het üsi Wanderig gstartet. Chli meh als 12 Kilometer si mer entlang vo de Fjords gloffe. Immer wieder chli uf und ab. Mir si mehrheitlich im Wald gsi hei aber immer wieder mega schöni Ussicht gha. Ds Ziel bim Punga Cove hei mer rächtzitig erreicht. Äs het no guet glängt zum öppis trinke. Zrügg si mer mit emne chlinere Böötli u hei nume no ä Stund Fahrzit ghaLæs mere

• Weintour

22. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 20 °C

Hüt hei mer ä Witour im Marlborough- Gebiet gmacht. Äs isch ä luschtigi Truppe gsi. Näbscht üs zwöi Ängländer und öppe 6 Holländer. Mir si zu drü verschidnige Wigüeter. Alls Familiebetriebe. Üse Fahrer het is viel Infos gäh. D Houpt-Trubesorte isch Sauvignon Blanc.. Si hei aber under anderem ou Chardonnay, Gwürztraminer und verschidnige Rotwi. Zletscht si mer no in e chlini Chocolatfabrik wo si no alls vo Hand mache. Am Morge hets no gsch... Am Nami hei mer Sunne gha und sisch warm gsi. D Gägend isch mega schön.Læs mere

• Picton

20. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 16 °C

Geschter am Abe si mer ga Fillet Wellington ässe. Aschi het gmeint das mües scho si we me ds Wellington isch. Äs isch sehr fein gsi.
    Hüt am Morge hei mer früe ufmüesse für uf d Fähre. Leider isch ds Wätter nid schön aber ds Meer isch ruhig gsi. Mir hei no chli müesse d Zyt ds totschla bis mer i üses Feriehüsli hei chönne. Jetz si mer mit dr Klimaalag am heize🤣Læs mere

• Mount Victoria und Cable Car

20. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 16 °C

Hüt hei mer d Stadt und ä Teil Umgäbig ds Fuess erkundet. Als Erschts si mer zum Lookout vom Mount Victoria. Vo dert obe het me ä schöni Rundsicht über d Stadt. Zrügg hei mer de es anders Wägli gno und si zur Talstation vom Bähndli. Mir si ufegfahre hei dobe äs Kaffee trunke und si de düre Botanisch Garte abegloffe und zrügg id Stadt. Äs het viel Schritte gäh.Læs mere

• Wellington

19. januar, New Zealand ⋅ 🌬 16 °C

Di letschti Station vor Nordinsle. Äs isch bewölkt und windig. Sisch nid ganz eifach gsi zu üsere Feriewohnig ds cho. Si isch im 14 . Stock, sehr schön und gross und d Ussicht isch fantastisch. Nach Kafi und ichoufe si mer no ad Waterfront, ids Intercontinental Hotel ir Lounge öppis ga trinke u nähr langsam wieder zrügg.Læs mere

• Tongariro Nationalpark

17. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 14 °C

Mir hei ä gueti Stund müesse fahre und hei nis de uf ä Wäg gmacht zu de Taranaki Falls. Ä schöni Rundwanderig. Dr Ngauruhoe Vulkan hei mer gseh. Dr Ruapehu isch leider i de Wulche gsi. Mir hei no dr Ridge Track gmacht aber ou ohni Erfolg.
    Im Visitor Center ds Whakapapa hei mer ä intressante Film gseh über d Aktivität vom Vulkan. Da isch me de gschider wit dervo furt

• In und um Taupo

16. januar, New Zealand ⋅ ⛅ 20 °C

Mir si am Morge i nes Thermalbad. Dr erscht Pool isch mit ca 40 Grad dr Wermscht gsi.
    Alls Nächschts si mer id Nächi vom Stoudamm. Mir hei gseh wi si d Schlöise hei ufta und ä riese Mängi Wasser hei abgla. Us em ruhige Bach isch ä rissende Fluss worde. Sehr idrücklich. Nähr si mer zu Lava Glas. Leider hei d Glasbläser hüt nid gschaffet. Aber d Usstellig isch sehr schön gsi. Si hei ou dr Garte mit Glaskunschtwärk gstaltet. Am Schluss si mer no zum ne Lookout wo me die riese Piplines het gseh wo si mit em Dampf vom heisse Wasser nähr Strom ptoduziereLæs mere

• Whakarewarewa

15. januar, New Zealand ⋅ 🌧 19 °C

Mir si hüt ds Füft uf Rotorua gfahre. Dert hei mer ä Füehrig dür nes Maori Dorf gha und si aschliessend no id Show. Mir hei d Ärdöfe gseh und ds Bassin wo si drinn hei kochet, alls ussert Fleisch. Mir hei Maischolbe chönne probiere. Ou ds Bad hei mer gseh. Äs läbe 45 Lüt i däm Dorf. D Show isch idrücklich gsi.
    Aschliessend si mer ids Lime Cafe und hei nis dert mit dr Justin und em Dave Sclater troffe wo mer 2013 ds Tonga hei glehrt kenne. Äs isch mega schön gsi trotz äm Rägewätter. Am Abe si mer no ga Znacht ässe.

• Hot Water Beach

13. januar, New Zealand ⋅ ☁️ 21 °C

Ä rächt wilde Strand mit unterirdische heisse Quelle. Mir hei zwar ä Schufle gha, hei aber nume chalts Wasser gfunde. Äs isch aber luschtig gsi däm Tribe zuedsluege. Mir hei de ou no Stelle gfunde wos sehr heisses Wasser het gha. Scho sehr speziell. Mir si nähr no zum Cooks Beach gfahre u nähr zur Fähre. 2 Minute isch d Überfahrt uf Whitianga gange. Dert hei mer äs Ichoufszentrum gfunde. Ou ä Coiffeur hets dert gha. Uf em Heiwäg hets de afah rägne.Læs mere

• Cathedral Cove

12. januar, New Zealand ⋅ ☀️ 21 °C

Mir si hüt scho rächt früe (für üsi Verhältnis) zu dere bsundere Felsformation gloffe. Uf em Wäg hei mer schöni Ussicht gha uf ds Meer. Äs het no nid viel Lüt gha. D Taxiboot siersch cho wo mir wieder si gange. Ds Meer isch rächt erfrüschend gsi.
    Und zum Znacht gits Fleisch vom Grill.

• Hahei

11. januar, New Zealand ⋅ ☀️ 27 °C

Mir si Richtig Coromandel Peninsula gfahre. Ds Thames hei mer ä Kaffeehalt gmacht und ikouft. Ds Hahei hei mer zwöi Cottages. D Lag isch wunderschön im Grüene und d Hüsli si top. Zum Strand sis nume paar Minute.Læs mere

• Mount Manaia

10. januar, New Zealand ⋅ ☀️ 24 °C

Uf em Wäg nach Orewa si mer no uf ä Mount Manaia. 1152 Stägetritte ischs ufe und de ou wieder abe gange. Aber d Ussicht isch mega schön gsi. Nach emne Kafi und dr erschte Pie si mer zu üsere nächschte Unterkunft gfahre. D Abchüelig im Meer isch herrlich gsi.Læs mere

• Rainbow-Falls

9. januar, New Zealand ⋅ ☀️ 25 °C

Mir si uf Kerikeri gfahre u dert ga dr Wasserfall luege. Statt im Pool ga bade hei mer dr River Walk gmacht. Öppe 8 Kilometer hin u zrügg immer im Schatte. Äs Kafi hets ou no gäh bevor mer zrügg gloffe si. Am Nami hei mer d Abchüelig im Meer gnosse. Znacht hei mer hüt thailändisch mit Meerblick. Zum Abschluss hei mer no ä Sundowner gnosse.Læs mere

• Bootstour

8. januar, New Zealand ⋅ ☀️ 22 °C

Mir si dür d Insle gfahre. Bim erschte Stop, Roberton Island hei mer zum ne Lookout chönne loufe u hei vo dert ä schöni Ussicht gha uf d Twin Lagoons. Nächär si mer uf ds offene Meer gfahre zum Hole in the Rock. Dank em schöne Wätter u ruhigem Meer hei mer chönne derdürfahre. Bim nächschte Stop ds Urupukapuka hei mer Sandwich gässe u chönne bade. Wo mer si zrügg gsi het Aschi no Oysters gässe. Är het dr Usflug chönne gniesse ohni seechrank ds wärde.Læs mere