FindPenguins

10 мая, Нидерланды ⋅ ☁️ 15 °C

1111

Aangekomen bij hotel Marina Atlantico

10 мая, Португалия ⋅ ☁️ 15 °C

Vandaag aangekomen bij ons hotel,op het eiland sao miquel.nog even de stad in geweest om wat te eten.het is deze week een groot feest genaamd,
    Festas do Senhor Santo Cristo dos Milagres.:een processie feest,grote optocht met allerlei bloemen door straten heen.Читать далее

ПутешественникEet smakelijk

Corrie Diks

ПутешественникZiet er goed uit maar ik lust geen zalm

ПутешественникZiet er mooi uit

ПутешественникMooi hoor

11.05.2026Ответить

📍 “Parque de Estacionamento Lagoa das F

11 мая, Португалия ⋅ 🌧 13 °C

Mooie wandeling van 6,8km rond het meer.in de grond word eten bereid door pannen in een gat met kokend vulkanisch water te laten zakken.

Terra nostra park

11 мая, Португалия ⋅ ☁️ 14 °C

Na de wandeling om het meer doorgereden naar het terra nostra park.een mooie wandeling door het park gemaakt en daar kun je zwemmen in 38 graden water wat komt door de vulkanisch activiteiten in de grond.het water is bruin van kleur,niet omdat het vuil is maar omdat het vol zit met mineralen en ijzer.Читать далее

Corrie Diks

ПутешественникHebben jullie het koud hoeveel graden is het daar

Corrie Diks

ПутешественникHet is wel mooi daar

• Dennis DicksRondreis AzorenПутешественник

“Miradouro Boca do Inferno”

12 мая, Португалия ⋅ ⛅ 15 °C

Vandaag een pittige wandeling naar viewpoint miradouro boco do inferno.
    Eenmaal bovenaan helaas een slecht uitzicht door de mist.toen via de andere kant de berg op en daar gelukkig toch nog een mooi uitzicht gehad.Читать далее

Mosteiros

12 мая, Португалия ⋅ ☁️ 16 °C

Na de wandeling doorgereden naar de kustplaats Mosteiros.daar langs de kust gewandeld en wat gegeten en gedronken op een prachtige locatie.

Corrie Diks

ПутешественникHet is daar wel mooi hoor

ПутешественникJullie zijn lekker bezich

Ben Heuvel

ПутешественникAuto is dat een captuur

Ribeira Grande

12 мая, Португалия ⋅ ☁️ 15 °C

Wat wezen eten in Ribeira grande.
    Neem jij maar een grote pizza zegt Heidi,nou groot was hij zeker.

Koos Dicks

ПутешественникEet smakelijk

Ben Heuvel

ПутешественникPizza voor twee dagen wat een ding Wel lekker zeker.

Dennis Dicks

ПутешественникJa was lekker maar veel te groot haha

ПутешественникVaak regen

14.05.2026Ответить

Miradouro da Barrosa

13 мая, Португалия ⋅ ☁️ 14 °C

Vanmorgen is gereden naar vieuwpoint miradouro do campo.
    Bij aankomst volledige mist dus konden niks zien.
    Ondertussen in de auto gekeken wat onze volgende stop zou zijn,trok de mist weg en konden we toch nog 2 minuten genieten van het uitzicht,daarna was het weer volledig mistig,wat een geluksmoment.Читать далее

Janela do Inferno

13 мая, Португалия ⋅ ⛅ 14 °C

Na het uitzicht was het tijd voor de wandeling.
    De mooiste wandeling die we tot nu toe gedaan hebben in welk land we ook geweest zijn.
    Het begin gewoon tussen de weilanden in met koeien.langs de velden groeien allemaal gember.
    Bovenaan de berg gekomen gingen we door een tunnel en kwamen we in een ander wereld terecht.alsof we door een oerwoud liepen,met mooie bruggetjes ,trappen en kleine waterval,naar een aantal kilometer moesten we weer door een tunnel lopen en stonden wr ineens weer in de weilanden.
    De tocht was bijna 10 km maar wat hebben we ervan genoten.

Ben Heuvel

ПутешественникJullie maken je stappen wel

Wandeling door Ponte delgada

13 мая, Португалия ⋅ ☀️ 16 °C

Nog even wat gegeten in de straat naast ons hotel en na het eten nog een wandeling door de stad.in de kerk lagen mooie bloemstukken.daarna naar het hotel de koffer vast inpakken want morgen 05:00uur op richting vliegveld op weg naar het eiland terceira.Читать далее

Aangekomen op terceira

14 мая, Португалия ⋅ ⛅ 14 °C

Na een korte vlucht van 30 min aangekomen in Terceira.
    Op Deze luchthaven staan ook militaire vliegtuigen van de usa.deze worden gebruikt voor oefeningen.

Serra do cume

14 мая, Португалия ⋅ ⛅ 16 °C

De koffers in het hotel gezet en even ontbeten in het centrum.daarna gelijk met de auto op pad,1e stop serra do cume schitterend uitzicht wederom.

ПутешественникIs dit jullie hotel

ПутешественникVoor de komende 2 nachten

Biscoitos

14 мая, Португалия ⋅ ☁️ 16 °C

Toen doorgereden naar Biscoitos.dit staat bekend om de natuurlijke zwembaden.
    In het water zagen we een soort plastic zakjes drijven met sliertjes,we maakten er een foto van en lieten deze zien aan een dame achter de fruitkraam.die vertelde dat je nu absoluut niet moest gaan zwemmen.het blijkt om caravela te gaan,Dat zijn géén kwallen maar drijvende neteldieren met lange tentakels.
    Bij aanraken moet je gelijk een arts raadplegen.

Praia da vitoria

14 мая, Португалия ⋅ ☁️ 16 °C

Toen was het tijd om te lunchen,dus zijn we naar de haven van praia da votoria gereden.
    Even lekker wat gegeten en gedronken en gewandeld door het centrum.

Centrum Angra

14 мая, Португалия ⋅ ☁️ 16 °C

Vanavond een wandeling gemaakt door het Centrum van Angra.heerlijk gegeten in een portugees restaurant,heerlijke rundvlees op traditionele wijze bereid.

Algar do Carvão

15 мая, Португалия ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag een uitstapje naar Algar do carväo,een vulkaan.
    De Algar do Carvão is een oude lavabuis of vulkanische opening in het centrale deel van het eiland Terceira en is de Portugese archipel van de Azoren. We kwamen aan rond half 10,maar helaas het ging pas om 14:00uur open.dan maar een wandeling.op het bord stond aangegeven 6,8km.helaas hebben we beide een paaltje gemist waardoor we uiteindelijk op 13 km uitkwamen.wat een beklimming was het zeg,deze zullen we niet snel meer vergeten uiteindelijk waren we 14:30uur terug van de wandeling en konden we gelijk door naar de vulkaan.Читать далее

Praça de Toiros Ilha

15 мая, Португалия ⋅ ☁️ 15 °C

Vanmiddag kaarten gekocht voor de arena in terceira.
    Morgenavond worden er stieren in de straten van Terceira los gelaten,dat kunnen wij niet meemaken omdat we dan alweer op het volgende eiland zitten.
    Omdat terceira het land van de stierengevechten is,wilde we dit ook eenmalig meemaken.De sfeer in de arena is mooi om eens mee te maken met een live orkest.het stierenvechten opzich dat vonden we toch niet prettig om te zien,wel aan het einde van iedere show een groep mannen die de arena betreed de de stier weer onder bedwang moeten krijgen met een blote handen.

ПутешественникMooie foto s

16.05.2026ОтветитьПереводить
    Ben Heuvel

ПутешественникDat stieren vechten vind ik niks pijlen zo in de hals steken van de stier dieren gebeul

EILAND Faial

16 мая, Португалия ⋅ ☁️ 16 °C

Vanmorgen vertrokken naar Ons derde eiland Faial.met een klein vliegtuig voor 38 personen zijn we naar een kleine vertaging naar Faial gevlogen,Bij aankomst de huurauto opgehaald en doorgereden naar ons hotel in de plaats Horta.Horta is bekend van zijn haven die een pleisterplaats is voor jachten die de Atlantische Oceaan oversteken. Het is een traditie dat de bemanningen van de jachten een muurschildering op de havenmuur maken.het beroemde Peter Café Sport
    is eigenlijk hét bekendste café van de Azoren 😄
    Het bestaat al sinds: 🕰️ 1918
    en werd beroemd omdat: ⛵ zeilers die de Atlantische Oceaan overstaken hier altijd stopten.

Corrie Diks

ПутешественникHeel mooi daar geweldig mooie foto s

Ben Heuvel

ПутешественникMooi die opnames uit het vliegtuig

Koos Dicks

ПутешественникDar autootje wil ik wel hebben

ПутешественникBmw

17.05.2026Ответить

• Dennis DicksRondreis AzorenПутешественник

Lighthouse of ponta dos capelinhos

17 мая, Португалия ⋅ ☁️ 17 °C

De vuurtoren van Ponta dos Capelinhos werd wereldberoemd door de grote vulkaanuitbarsting van 1957–1958 op Faial. Tijdens de eruptie werd een groot deel van het landschap bedolven onder as en lava, waardoor de vuurtoren gedeeltelijk werd begraven. Door de uitbarsting ontstond zelfs nieuw land aan het eiland.
    Ze hebben nu een.museum onder de grond gemaakt met een tocht naar de vuurtoren.een hele klim om erboven in te komen maar dan heb je wel super mooi uitzicht .

Ben Heuvel

ПутешественникGoed voor de conditie die trappen. Mooi uitzicht daar boven over de zee prachtig

18.05.2026ОтветитьПереводить

Levada Trail to Praia do Norte

17 мая, Португалия ⋅ 🌬 18 °C

Naar het museum en de vuurtoren tijd voor de wandeling.
    Levada Trail to Praia do Norte,een mooie wandeling met tunneltje,trappen, bruggetjes en kleine waterpartijen.tocht van rond de 10 km.het was hoog in de bergen en helaas wat mistig,maar ondanks dat was het een super mooie route.Читать далее

Walvissen en Dolfijnen tour

18 мая, Португалия ⋅ ☀️ 17 °C

Vandaag 3 uur wezen varen,we vertrokken vanuit horta richting het eiland Pico,we kwamen eerst groeien Dolfijnen tegen en daarna nog walvissen.
    Indrukwekkend om te zien die walvissen.echt enorm groot en mooi om te zien als ze weer naar onder gaan duiken en de grote staart boven het water uitsteekt.
    Heidi was blij dat we weer voet aan vaste land zette,die was helaas zeeziek geworden.
    Vanavond rustig aan gedaan en wat gegeten bij de Chinees.morgen vliegen we weer terug naar sao miquel.voor de laatste dagen.

ПутешественникNiet zeeziek geworden Heidi

Ben Heuvel

ПутешественникZiet er lekker uit dat eten

Vlucht geannuleerd

19 мая, Португалия ⋅ 🌧 18 °C

Vandaag niet veel te melden,zitten vast op het eiland .
    Er is hier geen verlichting op de start en landingsbaan dus vliegtuigen kunnen niet landen.
    Alle vluchten geannuleerd.
    Het is nu afwachten of het op klaart anders krijgen we een hotel aangewezen waar we kunnen overnachten.Читать далее

Ben Heuvel

ПутешественникKun je nu niet naar het andere eiland?

Caldeira do Faial

20 мая, Португалия ⋅ 🌬 15 °C

Gisteren na het lange wachten en de geannuleerde vlucht overnacht in hotel Azoris Faial Garden. Vanochtend een huurauto kunnen regelen en toch nog een wandeling genoten van 7,5km.we vertrokken bij het hotel met mooi weer maar eenmaal hoog in de bergen toch weer mistig,de tocht was zwaar veel wind over smalle paden.Heidi nog gevallen in de modder maar we hebben het weer overleefd.nu op weg naar het vliegveld en komen we vanavond toch aan in Sao miquel.Читать далее

Corrie Diks

ПутешественникHoop dat het gauw weer beter gaat en dat jullie weer naar huis kunnen

20.05.2026ОтветитьПереводить

Was een binnenlandse vlucht [Heidi]

21.05.2026ОтветитьПереводить

• Dennis DicksRondreis AzorenПутешественник

Van faial weer naar Sao miquel

20 мая, Португалия ⋅ 🌬 15 °C

Na een extra nacht op Faial kunnen we nu na een uur vertraging toch weer naar Sao miquel vliegen.bij aankomst in het hotel waar onze reis ook is begonnen,gelijk een hapje gegeten in ons favoriete restaurant vlak naast het hotel.Читать далее

Laatste dag van de reis

21 мая, Португалия ⋅ 🌧 16 °C

Vandaag alweer de laatste dag van de rondreis,vanavond vliegen we weer naar Nederland waar we rond 01:15uur vannacht zullen landen,nog even Ponta Delgada ingeweest voor wat souvenirs en even op de markt wat banaantjes gehaald,daarna bakje koffie gedronken met wat lekkers en gaan we zometeen onze huurauto inleveren bij het vliegveld.Читать далее

Окончание поездки
    21 мая 2026 г.