• jan Arjen de Jong

Baltic Sea Circle Round 2

Et 16-dags eventyr af jan Arjen & Danny Læs mere
  • Finland

26. juni 2022, Finland ⋅ ⛅ 18 °C

Zo de grens naar Finland is overgestoken. Je merkt het gelijk aan het landschap die het laatste uurtje veranderde van bergen en fjorden naar veel meer bos en meren/riviertjes.

• Dag 9

27. juni 2022, Finland ⋅ ☀️ 20 °C

Zo dag 9 is aangebroken. Even een extra keer schudden met het hoofd naar een paar lekkere biertjes gaan we nu op weg verder naar het zuiden. Vanaf nu wijken we van de route en de missies af. Doordat de rally veranderd is omdat Rusland geen optie meer is hebben we een dag extra in Finland gekregen. Dus hebben we besloten om door te rijden en die dag te besteden in Helsinki en Talinn. Zodat we ook nog klein beetje stad mee krijgen na al dat natuurgeweld.Læs mere

• Dag 10

28. juni 2022, Finland ⋅ ☀️ 15 °C

Zo we zijn alweer een kwartiertje onderweg. Vandaag wordt het helemaal naar het zuiden rijden om om 19.30 de boot naar Talinn te pakken. Moet zeggen dat het ook wel prima is , want Finland is toch heel veel hetzelfde. Overal bomen en veel meren tussendoor. En ook de muggen gaan we zeker niet missen. Die zijn in grote getalen aanwezig. Wel mooi was het om overal rendieren te zien lopen.Læs mere

• Dag 11

29. juni 2022, Estland ⋅ ⛅ 20 °C

Goedemorgen! Was prima wakker worden zo aan de zee. Daar kunnen we wel aan wennen 😁. Gelukkig wordt het hier weer donker. Nog steeds niet heel lang, maar voelt iig weer beetje normaal. Vandaag dus het extra dagje in Estland, omdat we Finland een dag sneller hebben gedaan dan het roadbook zegt. Leren we iig ook wat meer van Estland, want anders hadden we er heel snel doorheen moeten crossen.Læs mere

• Dag 12

30. juni 2022, Estland ⋅ ☀️ 26 °C

Na een hele langzame start vanmorgen, omdat we gisteravond tot veel te laat met andere teams in een karaokebar zijn blijven hangen, zijn we nu aangekomen in een nationaal park van Estland. Gisteren ook al een park bezocht waar hele mooie vogels zouden zijn. Wist niet dat heel veel muggen, vliegen en dazen ook tot de vogelsoort behoorde, maar dat terzijde. Opzich leuke wandeling gemaakt en minimaal 10 muggenbeten verder ondanks dat we deet op hadden gespoten. Daarna zijn we nog in een verlate gevangenis/werkkamp geweest die van 1940 tot aan 2000 in gebruik was. De rest van de avond zal ik jullie besparen, want talent was ver te zoeken in de bar 🤣🤣🤣Læs mere

• Mooi stukje Estland

30. juni 2022, Estland ⋅ ⛅ 27 °C

Ondanks de wat langzame start hebben we nog veel gezien tot nu toe. Zo zijn we bij een mooie waterval geweest waar Jan Arjen het niet kon laten om er onder vandaan te blijven. Werelds! 🤣
    Daarna hebben we een kleine wandeling gemaakt door een natuurgebied. En vanuit de toren wat foto's geschoten.
    Conclusie over Estland zover: heel veel ruimte, nette wegen, vlak en ook de meeste huizen zijn netjes. Beetje als Nederland dus alleen veel uitgestrekter
    Nu gaan we langzaam aan richting het 2de grote feest van de organisatie.

• Dag 13

1. juli 2022, Estland ⋅ ☁️ 24 °C

Zo we zijn alweer een uurtje op weg en de eieren liggen alweer op de bakplaat. Jan Arjen staat weer even te douche onder zijn waterval. (Er zijn stenen en kiezels en heb geen andere schoenen bij me, dus daarom sta ik er niet onder.) Even bijkomen na een fantastisch feest. Hulde voor de organisatie die dat echt top geregeld had. Na het ontbijt is het tijd om Estland weer te verlaten en door te rijden naar Letland. Kijken wat we daar weer allemaal tegen gaan komen.Læs mere

• Dag 14

2. juli 2022, Letland ⋅ ☀️ 19 °C

We zitten nu aan de Gauja rivier in Letland. Vandaag vervolgd onze weg via Litouwen naar Polen waar we de volgende overnachting hebben. Wel prima ook, want Letland is beetje als Estland, alleen de tijd heeft hier 30 jaar stil gestaan ten opzichten van daar. Veel oude huizen en gebouwen die leeg staan.Læs mere

• Polen

2. juli 2022, Polen ⋅ ⛅ 24 °C

We rijden nu al een uurtje in Polen. Je komt gelijk in een oude rotzooi terecht. Heel anders als wat we de hele tijd gezien hebben. Van ruime vlaktes waar je goed van je af kunt kijken in een omgeving waar alles open ligt. We gaan nu beetje gang houden naar huis en rijden niet meer om. De finish in Hamburg slaan we ook over, want dan kunnen we maandag beetje normale tijd thuis zijn.Læs mere

• Laatste dag.

3. juli 2022, Tyskland ⋅ ☀️ 17 °C

Zo we zijn weer vroeg in de veren. Na gisteren 17 uur gereden te hebben, zijn we nu vertrokken vanaf de grens in Duitsland. De laatste 705 kilometer zijn een feit en dan is het toch echt weer afgelopen. Leuke mensen ontmoet en veel dingen gezien! Mooie tijd!Læs mere

• The boys are back in town

3. juli 2022, Holland ⋅ ⛅ 21 °C

Zo en ook de laatste meters overleefd! Auto heeft zich fantastisch gehouden alle dagen en heeft ons heelhuids thuis gebracht. Het was een hele mooie tijd! Bij deze willen we alle sponsoren bedanken voor hun bijdrage en natuurlijk iedereen die ons gevolgd heeft!Læs mere

Slut på rejsen
    4. juli 2022