Ryes War Cemetery in Bazenville
19. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 23 °C
De bedoeling was om verder te rijden naar Omaha Beach, om daar eerst het grote Amerikaanse kerkhof in Colleville-sur-Mer te bezoeken. Daar aangekomen was het echter zo druk dat ik al niet eens deWeiterlesen
War cemetery in Beny-sur-Mer
19. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 23 °C
Onderweg terug naar mijn hotel stuitte ik net als in 2016 opnieuw bij toeval op een kerkhof, een Canadees dit keer. Dus ook hier nog even een kijkje genomen. Wat direct opviel was dat er hier in deWeiterlesen
American Cemetery
20. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 19 °C
Vandaag ben ik verder gegaan waar ik gisteren ben geëindigd, bij de grote Amerikaanse begraafplaats bij Omaha Beach. Ik had gegoogled dat die om 9 uur open ging, en dat het ca. 3 kwartier rijden was.Weiterlesen
Omaha Beach
20. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 19 °C
Net als Juno Beach gisteren beslaat Omaha Beach een flink stuk van de kust. Vlakbij de Amerikaanse begraafplaats staat er een monument voor de 5th Engineer Brigade die hier aan land kwam. Ook zijn erWeiterlesen
Pointe du Hoc
20. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 20 °C
Het volgende punt waar ik langs kom is letterlijk "een punt": Pointe du Hoc. Ik had er nog nooit van gehoord maar het is wel een heel bijzonder verhaal. Hier klommen Rangers via touwen en touwladdersWeiterlesen
Grandcamp Maisy
20. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 21 °C
Ik kwam door het plaatsje Grandcamp Maisy en daar ben ik even gestopt voor een werkelijk prachtig vrijheidsbeeld van een Chinese kunstenaar. Schitterend!
La Cambe
20. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 21 °C
Gisteren was ik op de Britse begraafplaats waar ook Duitse soldaten begraven liggen. Maar er is ook een Duitse militaire begraafplaats, in La Cambe, waar alleen Duitse soldaten begraven liggen. RuimWeiterlesen
Utah Beach
20. August 2024 in Frankreich ⋅ 🌬 21 °C
Als laatste landingsstrand staat Utah Beach op het programma. Dat ligt wat verder weg omdat je een hele inham rond moet rijden. Maar even doorgassen in Kiaatje dus! Op het laatste stukje naar hetWeiterlesen
Sainte Mère Eglise
20. August 2024 in Frankreich ⋅ 🌬 21 °C
Ik eindig mijn D-Day tour in een zonovergoten Sainte Mère Eglise, waar de wereldberoemde parachutist John Steele nog steeds aan de kerktoren bungelt. Er is markt en een soort braderie op het pleinWeiterlesen
Pont de Normandie
21. August 2024 in Frankreich ⋅ ☁️ 14 °C
Ook vanmorgen was ik voor dag en dauw wakker. Weer in slaap vallen lukte niet meer, dus ik ben maar een kopje koffie gaan zetten, heb het keukentje aan kant gemaakt en mijn laatste spulletjesWeiterlesen
Nazareth
21. August 2024 in Belgien ⋅ ☁️ 19 °C
De reis bleef vlot verlopen, rond 12 uur reed ik België binnen en daarna heb ik bij parkeerplaats Nazareth (waar ik op de heenreis in de file vanwege een ongeluk terechtkwam) een broodje gerookteWeiterlesen
Thuis!
21. August 2024 in den Niederlanden ⋅ ☁️ 19 °C
En dan het laatste stukje, Nederland in, Den Haag-Zuid op de borden zien staan, de bekende flats aan de Lozerlaan aan de horizon op zien doemen, Den Haag inrijden en dan ben ik weer thuis! Nog evenWeiterlesen
Souvenirs!
22. August 2024 in den Niederlanden ⋅ 🌬 19 °C
En natuurlijk heb ik leuke souvenirtjes gekocht! 😊 💙🤍❤️ 😊

ReisenderDie landen zijn er nu ook nog, helaas
ReisenderJa, allemaal nog heel jong. 😢