Starten bij de vuurtoren

Ik arriveer in Honfleur, bij een strandje met een vuurtorentje. De reisgids die ik bij me heb beloofde hier een gratis parkeerplaats en dat is één van de redenen dat ik vroeg wilde zijn. Geen ideeBaca lagi
En wat heb ik lopen genieten in Honfleur, het ene leuke straatje na het andere en overal van die schitterende oude vakwerkhuisjes. Nooit geweten dat je die in Frankrijk ook zoveel hebt. Acht jaarBaca lagi
Eigenlijk liggen al die leuke straatjes rondom de oude havenkom van Honfleur. Daar stikt het ook werkelijk van de terrasjes, restaurantjes en bistro's! Tijdens mijn wandeling ben ik meerdere keren bijBaca lagi
Tijdens mijn wandeling heb ik ook twee kerken bewonderd, de Sainte Leonard en de Sainte Catharine. De eerste was een vrij donkere kerk, maar wel met prachtige details. En een schitterend portaal inBaca lagi
Ik eindig mijn wandeling in Honfleur met een stevige klim en een lange afdaling. Toch bijna 8 kilometer gewandeld! Daarna op weg naar Le Memorial in Caen, met een tussenstop in Troarn voor een fotoBaca lagi
Om 5 uur is het inderdaad een stuk rustiger en kan ik het Memorial op mijn gemak bekijken. Ik ga er geen verhaal over vertellen. Ik ben hier nu voor de 2e maal geweest en het heeft net zoveel indrukBaca lagi
Vandaag staat helemaal in het teken van de D-Day landingsstranden. Achtereenvolgens Sword Beach, Juno Beach, Gold Beach, Omaha Beach en Utah Beach. Ik weet natuurlijk niet hoe ver ik kom, maar morgenBaca lagi
Het eerste landingsstrand dat ik aandoe is Sword Beach. Ik rijd een lange rustige weg pal langs het strand en kom dan uit bij een mooie muurschildering en een groot beeld van piper William (Bill)Baca lagi
Onderweg naar Juno Beach kom ik door Aubin-sur-Mer, waar ik een herdenkingsmonument en een Widerstandsnest bekijk. Ook loop ik hier even het strand op, genieten van het mooie weer en prachtigeBaca lagi
De Juno Beach sectie is veel langgerekter. Op weg ernaartoe kom ik al diverse gedenktekens tegen en bij de grote zuil op het strand staat ook het Canadese huis en een bunker. Bij die bunker staat eenBaca lagi