Courseulles-sur-Mer

Tussen de twee Juno Beaches ligt het stadje Courseulles-sur-Mer. Het ziet er reuze gezellig uit en ik maak hier even een kort ommetje. Ook hier de nodige gedenktekens natuurlijk, maar er staat ook eenRead more
Op het tweede deel van Juno Beach, aan de andere kant van het stadje staat het Juno Beach Centre. Dat schijnt vrij nieuw te zijn, maar eigenlijk vind ik dat ik met het Memorial in Caen wel genoegRead more
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet denken van Gold Beach. Er stond niet zoveel en heel veel strand was er ook niet. Het kan vloed geweest zijn natuurlijk want de huizen stonden vlak langs hetRead more
Arromanches was geen landingsstrand, de haven was hiervoor te sterk verdedigd door de Duitsers. De geallieerden kwamen over land in Arromanches. Hier bovenop de heuvel staat het museum "ArromanchesRead more
Ik had het bijna gemist maar ik zag het bord nog net op het nippertje staan! Sur Batteries des Longues-sur-Mer, dus ik rechts uit de flank. Vanuit hier werden de landingstroepen bestookt. In deRead more
De bedoeling was om verder te rijden naar Omaha Beach, om daar eerst het grote Amerikaanse kerkhof in Colleville-sur-Mer te bezoeken. Daar aangekomen was het echter zo druk dat ik al niet eens deRead more
Onderweg terug naar mijn hotel stuitte ik net als in 2016 opnieuw bij toeval op een kerkhof, een Canadees dit keer. Dus ook hier nog even een kijkje genomen. Wat direct opviel was dat er hier in deRead more
Vandaag ben ik verder gegaan waar ik gisteren ben geëindigd, bij de grote Amerikaanse begraafplaats bij Omaha Beach. Ik had gegoogled dat die om 9 uur open ging, en dat het ca. 3 kwartier rijden was.Read more
Net als Juno Beach gisteren beslaat Omaha Beach een flink stuk van de kust. Vlakbij de Amerikaanse begraafplaats staat er een monument voor de 5th Engineer Brigade die hier aan land kwam. Ook zijn erRead more
Het volgende punt waar ik langs kom is letterlijk "een punt": Pointe du Hoc. Ik had er nog nooit van gehoord maar het is wel een heel bijzonder verhaal. Hier klommen Rangers via touwen en touwladdersRead more