• Met het kanon nog aanwezig!De observatiebunker.Hetzelfde uitzicht als in de film!Achitterend uitzicht!Het strand diep hieronder.Het B-11 vliegveld.Het rondje dat ik gelopen heb.

Longues sur Mer

19 de agosto de 2024, Francia ⋅ ☁️ 23 °C

Ik had het bijna gemist maar ik zag het bord nog net op het nippertje staan! Sur Batteries des Longues-sur-Mer, dus ik rechts uit de flank. Vanuit hier werden de landingstroepen bestookt. In de bunkers die er staan zijn zelfs nog kanonnen aanwezig, dat schijnt vrij zeldzaam te zijn. Ik wandel hier een heel rondje, langs een aantal bunkers en dan richting zee. Het is inmiddels bloedjeheet geworden, maar gelukkig staat er wel een briesje. Langs de route staat ook een observatiebunker, vanuit hier heb je precies hetzelfde uitzicht als in de film De Langste Dag. Bij de zee kan je helemaal afdalen naar een bijzonder strand, de Chaos genaamd, omdat de rotsen helemaal afgebrokkeld zijn door erosie. Daar vind ik het echter te warm voor (en ik zie ook tegen de terugweg naar boven op) dus ik geniet alleen van het schitterende uitzicht en wandel het rondje verder terug naar de parkeerplaats. Hier was het trouwens weer wel gratis parkeren.Leer más