Tijd voor een bakkie

Een sanitaire stop en natuurlijk even een lekker kopje koffie
Arrive

Zojuist aangekomen in Wepion, 5 km ten zuiden van Namen.
Mooi plekje direct aan het wandel/ fietspad langs de Maas. Daarnet ging een roeiboot voorbij. Vanaf hier kunnen we ons vast 4 dagen vermaken.Read more
Lekker forel eten

Op 3 minuten lopen lekker gegeten bij restaurant le lodge
Verse broodjes, goede start van de dag

De dag start goed met een verse croissant en broodjes gehaald door Bart bij de bakker uit het dorp.
Op pad naar Namen, promenade de Meuse

5 Km langs de Maas om het historische centrum van Namen te bezoeken
Cafe op place d'Arme, historisch centrum

Na een fijne tippel van 5 km nu in het historische centrum van Namen. Natuurlijk is het tijd voor een kopje koffie.
Daarna kuieren we door het gezellige centrum met enorm veel eet- enRead more
Met de kabelbaan naar de Citadel

Om een fikse klim te besparen gaan we met de kabelbaan naar de Citadel boven de stad. Een enorm complex!
Cathedrale Saint-Aubain

Weer in de stad lopen we naar de kathedraal
Lunchen bij Brasserie François

Tijd voor een hapje in een mooie brasserie op place de Saint Aubain.
Bart helemaal happy met oesters op de kaart. Mijn zalm poke bowl is ook heerlijk.
Terug naar huis

Na de lunch wandelen via de oude stad, opnieuw langs de Maas terug naar ons vakantie adres. Toch ff bijna 23.000 stappen gezet. We hebben het droog gehouden en zelfs heel af en toe een beetje blauweRead more
Op weg naar Dinant

Vandaag is het wederom grijs. Het zonnetje krijgen we ook nu niet te zien. Met mooi weer zouden we op de fiets naar Dinant zijn gegaan, 26 km langs de Maas. We zijn geen echte winterfietsers, danRead more
Dinant, Abbaye de Leffe

We starten ons wandeltochtje bij de Abbij van Leffe. Het abdijbier van Leffe is hiernaar vernoemd.
Vanaf hier is het slechts 1,5 km naar Dinant.
Dinant centre, parel aan de Maas

Volgens de boekjes is Dinant de parel aan de Maas.
Op een grijze winterdag straalt die parel niet zo. In de zomer zal het vast anders zijn. Wij waren meer onder de indruk van het gezellige Namen.
DeRead more
Collegiale kerk en de vele torentjes

De prominente kerk heet le collegiale. Rare naam maar goed.Deze kerk heeft mooie glas in lood ramen zowel moderne- als oude stijl.
Langs de Leffe promenade en riviertje

Na een lekkere crêpe lopen we via de promenade de Leffe aan de andere kant van de Maas terug. Over de sluis naar de abdij en vanaf daar nog een kort tochtje met de auto langs het riviertje deRead more
Ff rust met een boek

Nu even een lekker kopje thee met Belgische truffels en een boek. Dat is ook vakantie want aan lezen kom ik thuis (nog) niet echt toe.
Lekker,lekker, lekker

Ook hiervoor zijn we speciaal naar België gereden......bijzonder en lekker eten.
Een kwartiertje lopen van ons huis zit dit prachtige restaurant waar het heel fijn dineren is. Dit maak ik thuis echtRead more
Licht, de zon doet zowaar zijn best!

Wat ziet de wereld er toch vriendelijker uit wanneer de zon schijnt!
Dat komt voor ons heel goed uit want vandaag willen we graag de echte natuur in.
We rijden zo een klein uurtje naar het zuidwesten,Read more
En route

Het autoritje naar het Viroinval is al zeer de moeite waard.
Door heuvellandschap, kleine dorpjes en af en toe een hoogteplateau bereiken we Nismis, het startpunt van de wandeling.
Om 12 u preciesRead more
De paden op...

We lopen eerst een stuk door het kasteelpark. Daarna klimmen we omhoog, soms best stijl en pittig. Gelukkig hebben we de wandelstokken mee. Dat scheelt enorm.
We lopen door het bos enRead more
La roche aux Faucons

Na wat klimmen , dalen en opnieuw klimmen bereiken we La roche aux Faucons op 195m hoogte. Mooi uitzicht. Hier eten we ff onze baguette op. Geen bankje helaas maar een paal voldoet ook.
Le Fondry des Chiens

Via een kronkel pad, glibberige stenen en gladde leemgrond lopen we verder naar het natuurreservaat Abannets met als hoogtepunt Fondry des Chiens.
Hier zijn bijzondere kalksteenformaties.
Erg mooi!
Nismis

Na ruim 3 uur zijn we weer terug in Nismis.
Schattig dorpje op zich.
Weer een prima dag zo, we hadden het zelfs warm !
Geen handschoenen nodig, het was maar liefst 3x zo warm dan gisteren 😀
HetRead more
Golden hour

Thuis genieten we nog van de mooie na middag zon op oever aan de overkant.
Tijd om te gaan

Vanmorgen regent het dus is het tijd om te gaan. We mogen niet mopperen, elke dag droog gehouden , gisteren natuurlijk prachtig weer! We hebben alles kunnen doen wat we wilden. En met de juisteRead more