Op weg naar Dinant

Vandaag is het wederom grijs. Het zonnetje krijgen we ook nu niet te zien. Met mooi weer zouden we op de fiets naar Dinant zijn gegaan, 26 km langs de Maas. We zijn geen echte winterfietsers, danLue lisää
We starten ons wandeltochtje bij de Abbij van Leffe. Het abdijbier van Leffe is hiernaar vernoemd.
Vanaf hier is het slechts 1,5 km naar Dinant.
Volgens de boekjes is Dinant de parel aan de Maas.
Op een grijze winterdag straalt die parel niet zo. In de zomer zal het vast anders zijn. Wij waren meer onder de indruk van het gezellige Namen.
DeLue lisää
De prominente kerk heet le collegiale. Rare naam maar goed.Deze kerk heeft mooie glas in lood ramen zowel moderne- als oude stijl.
Na een lekkere crêpe lopen we via de promenade de Leffe aan de andere kant van de Maas terug. Over de sluis naar de abdij en vanaf daar nog een kort tochtje met de auto langs het riviertje deLue lisää
Nu even een lekker kopje thee met Belgische truffels en een boek. Dat is ook vakantie want aan lezen kom ik thuis (nog) niet echt toe.
Ook hiervoor zijn we speciaal naar België gereden......bijzonder en lekker eten.
Een kwartiertje lopen van ons huis zit dit prachtige restaurant waar het heel fijn dineren is. Dit maak ik thuis echtLue lisää
Wat ziet de wereld er toch vriendelijker uit wanneer de zon schijnt!
Dat komt voor ons heel goed uit want vandaag willen we graag de echte natuur in.
We rijden zo een klein uurtje naar het zuidwesten,Lue lisää
We lopen eerst een stuk door het kasteelpark. Daarna klimmen we omhoog, soms best stijl en pittig. Gelukkig hebben we de wandelstokken mee. Dat scheelt enorm.
We lopen door het bos enLue lisää
MatkaajaHier in Appingedam is het wel zonnig. Hebben wij ook een keer geluk, hoewel het hard en koud waait... Veel plezier in Dinant!