Zere kont 😀

De terugweg verloopt soepeltjes voor de benen maar de billen krijgen er wel wat moeite mee.
We stoppen bij een leuke biergarten langs de rivier voor een drankje en een voorafje ( gebakken camenbert)もっと詳しく
Bad Schandau

We fietsen verder langs de Elbe. Erg mooie route vandaag. Heel afwisselend. Soms vlak langs de rivier, dan weer wat meer er vanaf. Heel groen met vochtig bos en mossen, korte klimmetjes en natuurlijkもっと詳しく
Bastei weider einmahl

Tussen stad Wehlen en Kurort Rathen zien we de zandsteenformatie's en het uitzichtpunt waar we gisteren naar toe zijn geweest. Vanaf deze kant valt vandaag het licht er mooi op en is de Bastei bruckeもっと詳しく
Op de fiets zuidwaarts

Vandaag prima omstandigheden voor een fietstochtje. Ditmaal zuidwaarts langs de Elbe.
Onze eerste stop is Pirna, dat aan de andere kant onderaan het plateau langs de Elbe ligt.
Van oorsprongもっと詳しく
Schiller garten

Das blaue Wunder is zo blauw niet meer.....
We lopen de brug links naar de overkant, rechts terug om zo bij Schiller garten te komen. Dit is ons aangeraden door Kathy, Bart's buurvrouw in Westzaan,もっと詳しく
Die Sonne 😀

Na 2 uur ben ik rond en word buiten verwelkomd door een lekker zonnetje. Maak nog snel wat foto's met blauwe lucht voordat Bart me oppikt.
We gaan zo naar das Blaue Wunder, de Loswitzch brucke overもっと詳しく
Albertinum, modern

De modernere kunst spreekt mij meer aan. Echt een aantal bijzondere dingen gezien. Hier word ik toch ook wel blij van hoor 😀
Onze " eigen" Modriaan heeft ook een prominente plek in de ontvangsthal!
Albertinum, museum

De wolken worden weer steeds donkerder, het sputtert een beetje dus tijd om naar het museum Albertinum voor moderne kunst gaan. Modern houdt in vanaf 1900 plus de oude sculpturen 😀
Dresden, neumarkt

Het blijft regenen en ik wil wel graag naar het museum voor moderne kunst Albertinus. Bart geeft daar niet veel om. Zet mij af en gaat zelf ff chillen in onze accomodatie.
Het is weer even droog en ikもっと詳しく
Kaffee mit kuchen

In de regen rijden we nog een stukje verder het natuurpark in. Aardig wat haarspeldbochten te gaan tot het schattige dorpje Hohnstein. Daar drinken we kaffee mit kuchen maar van een wandeling zien weもっと詳しく
Bastei, Sachsischer Schweiz

Wat is de mens toch een raar wezen. Voor vandaag was er enorm veel regen voorspelt ,bijna 30mm.
De halve nacht ergens vaag gespitst liggen slapen of ik al wat hoorde. Niks dus.
Komt nog wel vandaagもっと詳しく
Gasthof Zschieren

Na ff lekker op ons terras te hebben gelezen en een verkwikkende douche gaan we vanavond eten bij gasthof Zschieren. Deze hebben we op onze fietstocht gespot. Mooi plekkie, goed eten. De kalfsschnitzもっと詳しく
Mountainbike gewenst 😀

Het dorp waar we zitten heet eigenlijk Grossedlitz, gemeente Heidenau. Heidenau ligt aan de Elbe. Grossedlitz ligt op een plateau. De stijle helling van vanmorgen zien we niet zo zitten. Nu fietsenもっと詳しく
Palmhaus

Door de mooi aangelegde tuinen wandelen we verder naar het Palmhaus.
Prachtige kas met tropische planten.
Schloss Pillnitz

Eenmaal aan de overkant fietsen we via de grootse oprijlaan naar het landgoed.
Het bestaat uit een enorm slchlosspark, tuinen, orangerie, theehuis, imposante bijgebouwen en het hoofdkasteel.
Je hebtもっと詳しく
Het mirakel van de verdwenen sleutels

Na een latte machiato op een leuk terras kan ik mijn fietssleutel nergens vinden.
Zeker weten heb ik die in mijn zwarte tasje gedaan samen met de fietscomputer. Die zit er wel in, heelもっと詳しく
Radfahren

We fietsen vandaag een stukje langs de Elbe naar kasteel Pillnitz.
Vanaf het huis begint het heel relaxed, mooi geasfalteerd fietspad,licht dalend, mooi uitzicht. De laatste kilometer gaat het tochもっと詳しく
Gesetteld

Einde middag komen we aan in Heidenau, een dorp ten zuiden van Dresden.
De route van Hannover langs Maagdenburg en Leipzig was vrij saai. Daarna werd het landschap weer glooiend en liefelijker.
Hetもっと詳しく
Jet en Jul onderweg

We rijden via het mooie Teutenburgerwald, het glooiende Weserberg landschap tot voorbij Hannover. Na 300km willen we even de benen strekken en wat eten.
We hebben geen haast, houden niet zo van groteもっと詳しく
旅行者Al met al t
旅行者Al met al hebben jullie toch een mooie dag gehad. Mooie omgeving zo te zien.
旅行者Inderdaad, mooie tocht, mooi weer en mooi gebied. Volgens mij kan je daar ook de Mahlerweg wandelen. Staat nog op ons lijstje...