Route door vallee de la Risle

We gaan vanmiddag toch nog even op pad. Een autotochtje door de vallei van de Risle. Dat is een zijrivier van de Seine dat dwars ons stadje Pont Audemer loopt. Onderweg zien we op verschillendeMeer informatie
Bij Beaumont de Roger maken we een klein ommetje naar de ruïne van abdij Prieure uit de elfde eeuw.
Het stadje zelf stelt niet veel voor.
Wel zien we een prachtig eendje waar Bart's hart natuurlijkMeer informatie
Stukje verder stroomopwaarts ligt het wat grotere Brionne. De streek zelf is niet echt bijzonder, vrij veel verwaarloosde huizen, wat fabrieken ( ook leeg). Dit is in de huizenprijzen goed te merken.Meer informatie
Het is vanmorgen zwaar bewolkt op deze laatste volle dag in Normandie.
We hebben de reisplannen wat aangepast. Gaan niet via tussenstop Lille terug, daar zijn we al eens een lang weekend geweest. WeMeer informatie
Nog één keer trekken we de wandelschoenen aan. Het is perfect wandelweer. Wij lopen hier liever dan dat we fietsen. De achteraf weggetjes zijn smal met veel hoogteverschil. Omhoog heb je natuurlijkMeer informatie
Af en toe zien we het zonnetje en wat blauwe lucht. Het is een mooie gevarieerde wandeling met stijgen en dalen. Door holle paden ( glad dus vanwege de regen), door havervelden , gerst, vochtig bosMeer informatie
Heerlijk laatste dagje zo. Nu nog even met een boek in de tuin.
De meeste spullen zijn gepakt en Bart pakt het in de auto.
Daarna wat eten en een vuurtje in de bbq. Er ligt hier ontzettend veel droogMeer informatie
Goed geslapen vanacht. Alles zit in de auto. Wat yoghurt ontbeten en dan zo op weg naar de snelweg langs de bakker in Pont Audemer. Vers stokbrood mee voor onderweg.
Au revoir!
Na een hele voorspoedige reis, ditmaal via Rouen, Charleroi en Luik zijn we goed aangekomen in Emmen.
Fin 😀
ReizigerEr was hier in het nieuws dat er veel onweer was in Frankrijk, gelukkig hebben jullie er niet veel last van gehad