• Vo Guindulman nach Port of Ubay

February 22, 2023 on the Philippines ⋅ 🌧 24 °C

Am frühe Morge möchte mir mitem Bus vo Guindulmann nach Ubay fahre damit mir o gnue früeh bir Fähre si womer hüt hei buechet. Es isch lut Navi e 1 Stündigi fahrt und meistens chame ca 30min no drzue rechne da me nie weiss wie Strasseverhältniss si und wie schnell dr Bis vorwerts chunnt.
    I üsere Unterkunft wartet de pünktlich uf die 7.30Uhr üses z’Morge uf üs wo liebevoll vo üsere Gastgäberin dr Dell zuebereitet isch worde. Nachem z‘Morge wöi mir üs ufe Weg mache und üses Gepäck usem Zimmer hole und de zur Houptstrass loufe und dert ufe Bus warte. Doch leider geit üsi Zimmertür nüm uf, dr Schlüssu isch im Zimmer und mir dusse. Eigentlich sötts Tür nid outomatiach verrigle wenn sie zue geit, doch leider sis nid die neuschte schlösser und drum stöh mir jetzt da und müesse warte das dr passend ersatz Schlüssu gfunde isch worde. Nachdem gfühlt 40 Schlüssle probiert si worde und kenne Tür cha öffne wird versuecht mithilf vomne Draht üses Schloss z‘knacke. O das blibt erfolglos und mir luege immer wieder uf üsi Uhr und rechne us öbs üs de glich no längt wenn mir no 5-10min warte.
    Schlussendlich kletteret dr Älter Sohn vor Dell übers Fenster is Zimmer und cha Tür wieder öffne. Mir packe de schnell üsi Siebe Sache und mache üs ufe Weg richtig Houptstrass, nach churzer wartezit gseh mir ir ferni scho üse Bus uf üs zuefahre. Es churzes Winke später, e Stopp und mir hocke im nächste Bus richtig Ubay. Mir fahre a grosse Riisfälder verbi. Und erneut a chline Dörfli und Städt.
    Bim Busterminal müesse mir de ufnes Tuktuk umstige.
    Mir bezwifle stark das mir und üses Gepäck und 4 Witeri Passagier ufem Tuktuk platz hei aber üsi Köffer wärde churzerhand ufs Dach bunde und üs wird vore ir Sitekabine platz gmacht. So tukere mir langsam zum Hafe.