• The season of the whale shark

28 november 2024, Mexico ⋅ ☁️ 22 °C

In deze maanden komen walvishaaien naar het warme en ondiepe water van de baai van La Paz om hun babies te laten eten en groeien. Ze zouden hier niet geboren worden, want dat is zelfs nog nooit op beeld vast gelegd (nergens ter wereld) maar ze chillen hier dus wel en zouden het potentieel wel ok vinden als je er mee gaat snorkelen. Ik heb eerlijk gezegd de Mexicanen nog nooit zo gedisciplineerd en rigide gezien. Er zijn strikte regels hoeveel boten (net even veel als dat er walvishaaien gesignaleerd zijn, je mag dus ook maar met 1 groep rond 1 dier) uiteraard regels over wat je niet mag doen en een divemaster die zich duidelijk niet zal inhouden om je terug op de boot te zetten als je je niet aan de regels houdt.
    Helemaal voorbereid maar totaal niet voorbereid springen we in het water en moeten we meteen beginnen kicken voor zot, want die dieren zijn snel!! Zelfs chill schieten ze met één kronkel van hun lijf, zelfs geen slag van hun staart, meters vooruit! Met een beetje nadenken vind ik een manier om me in de richting te bevinden naar waar hij of zij naar toe gaat.
    Majestueus!!! 🤯 wauw is die mond open gaat!! Ja dan herinner ik mij ineens Marco die zei, whatever you do, don’t be in front of him!
    Ik verschiet me dus bijna letterlijk dood als door een beetje stroming ik me ineens ergens bevind waar ik niet wil zijn 😱
    Geen probleem, hij draait rustig zijn hoofd de andere kant op, ik pedel nog 20m verder weg en kan rustig een beetje op adem kan, en mag gelukkig in het water blijven van Marco, hij blijkt toch wel mee te vallen ☺️
    7 meter is deze jonge puber, nog even en ook hij zal bij de grootsten van deze planeet horen 🤯
    Meer informatie