- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 1
- Wednesday, September 25, 2024 at 10:21 PM
- ⛅ 18 °C
- Altitude: 117 m
AlbaniaNational Archaeological Museum - Muzeu Arkeologjik Kombëtar41°19’5” N 19°49’22” E
Dag 1: Charleroi - Tirana

Na een hele hectische avond gisteren, was het uiteindelijk gelukt om online in te checken.
Hierdoor lagen we heel laat in bed, waardoor de wekker om 4.45 uur extra pijnlijk was.
We hadden mooie vooruitzichten en moesten doordoen, want om 5.30 uur stond Josee bij ons aan de deur. Zij is zo lief om ons te brengen naar de luchthaven en hopelijk binnenkort ook weer te komen halen 😜
Na een kwartiertje vertraging waren we dan vertrokken. Tot Michelle zich realiseerde dat ze haar jas vergeten was! Gelukkig waren we nog niet ver weg, dus snel terugdraaien!
Waarschijnlijk was er veel file op de autostrade, want we zijn naar Charleroi gereden via de toeristenroute ;)
Aangekomen in Charleroi bleek de koffer van Frank meer te wegen dan die van Michelle! En het scheelde niet veel of ze was te zwaar…
De douane ging heel vlot en aangekomen aan de gate was het wachten, wachten… Mits kleine vertraging zaten we op het vliegtuig.
De vermoeidheid sloeg bij Frank in als een bom, hij sliep al nog voor het vliegtuig was opgestegen.
Voor Michelle verliep het slapen iets minder vreedzaam. De eerste keer werd ze gewekt door een cola douche (een van de mede passagiers deed een blikje cola open en dat spoot het hele vliegtuig door). Daarna werd ze ook gewekt door Frank, want die dacht dat ze wakker was…
Toen waren we aangekomen in Tirana!
Snel een sim kaart gekocht, want hier is anders geen bereik!
Daarna onze auto ophalen, we kregen een upgrade en rijden nu rond met een Skoda kodiaq, alvast groot genoeg!
Daarna doorgereden naar ons hotel, het Mariott hotel!
Heel mooi, leuke kamer weer.
Maar ja al dit reizen kregen we honger. We hebben gezellig geluncht en trokken daarna de stad in.
We brachten een bezoek aan Bunker art 2 waar we meer leerden over het communisme in Albanië.
Na deze drukke dag hebben we een diner genomen in het restaurant van het hotel. Omdat het al laat was besloten we om geen dessert te nemen. Toen we onze drank aan het leegdrinken waren stond de ober opeens aan onze tafel met een bord vol dessertjes, ‘van het huis’. Zo dat was mooi meegenomen! :D
En nu is het tijd om nog een aflevering van thuis te kijken en dan gaan we genieten van de nachtrust!Read more
Fijn dat we jullie belevenissen weer mogen volgen 🥰 [Myriam]
Hallo Michel en Frank, kunnen jullie mij nog eens een kaartje opsturen met postzegel. Dat van tante Colette is spijtig genoeg niet aangekomen. Geniet verder nog van jullie reis! Albanië schijnt hot te zijn als reisbestemming tegenwoordig. [Jan]
Sorry voor de typefout Michelle! [Jan]