• Dag 3: Tirana - Elbasan - Ohrid

September 27, 2024 in North Macedonia ⋅ ☀️ 24 °C

Vandaag vertrokken we verder op pad richting Noord - Macedonië.

Onderweg maakten we nog een tussenstop in Elbasan. Dit is een leuk, authentiek dorpje waar een van de oudste moskeeën staat. Daarnaast was er ook een oude orthodoxe kerk. We kregen voor slechts 2 euro per persoon een rondleiding van een oud vrouwtje in het Albanees! We werden verplicht veel foto’s te trekken, haha.

Daarnaast was er nog een ruïne van een kasteel. Het binnenplein was omgetoverd tot een prachtige tuin waar je gezellig iets kon drinken.

Om Macedonië binnen te rijden heb je een ‘groene kaart’ nodig. We dachten dat dit een soort vignet was wat makkelijk te krijgen was.
    Toen bleek dat we de autopapieren moesten afgeven en het duurde min. Een half uur!

Daarna reden we richting de grens en we dachten ‘oh dat gaat vlot’. Tot… we een hele rij auto’s zagen, dat duurde nog zeker een half uur!

Aangekomen in het hotel nog heel even aan het zwembad gelegen en daarna wilden we tijdig gaan eten. Er werd ons een restaurant op een heuvel aangeraden 20min wandelen of 3 min. Auto. Om de voeten van Michelle te sparen wilden we de auto nemen. Tot we het hotel niet uit konden… overal op het kruispunt stonden auto’s vast en de politie hield ze tegen… Het zou nog 10 minuten duren, maar dat vertrouwden we niet, we gingen dan toch maar te voet. Ook elk volgens kruispunt stond een politieagent die iedereen tegen hield. Aangekomen in het restaurant hadden we een prachtig zicht, maar we zagen dat de auto’s nog steeds niet reden. De tijd ging voorbij en opeens reed er een hele lange groep politie auto’s voorbij.
    Blijkbaar is de president van Hongarije (Orban) op bezoek en daardoor was de weg afgezet. Dat had ondertussen meer dan een uur geduurd! Wij hadden dus de beste beslissing genomen om te voet te gaan!