- Show trip
- Add to bucket listRemove from bucket list
- Day 7
- Tuesday, October 1, 2024
- ☀️ 23 °C
- Altitude: 210 m
AlbaniaGjirokastër40°4’48” N 20°8’28” E
Dag 7: Korçe - Gjirokastër

Vandaag een hele dag reizen op het programma!
We verlieten Korçe en reden mits enkele tussenstopjes door naar Gjirokastër.
Het was sowieso een lange rit van ongeveer 4,5 uur. We reden over de Baramsh pas, dit is op 1157m hoogte. Het heeft wijdse uitzichten en vormt de grens tussen Albanië en Griekenland.
De weg was op de meeste plaatsen oké, maar echt heel bergachtig. Gelukkig wordt niemand van ons snel wagenziek. Michelle was wel niet 100%, maar na een tussenstopje aan een leuk verblijf met meer en een colaatje konden we er allebei terug tegen.
Onderweg maakten we nog een sfeerbeeld van de uitzichten, check dus zeker de video!
We reden door naar Permeti, het belangrijkste wijngebied van het land. We aten hier een late lunch, zonder wijn, en reden door naar onze eindbestemming. Opeens gaf de auto ook een melding dat een van onze banden wat platter was, maar we zagen niet veel, dus dat lossen we nog op!
Aangekomen in het hotel, bleek de kamer wel mooi, maar niet zo groot als verwacht. Er waren andere gasten die ook aan het klagen waren van de kleine kamer.
We wilden graag onze kleren laten wassen, want we zitten door onze voorraad, maar dat kon helaas niet in het hotel.
Het hotel is nog maar 2 maanden open, dus je merkt nog ‘kinderziekten’.
We gingen dan maar door naar het dorp, een 15-tal minuutjes wandelen. Wandelen? Eerder bergbeklimmen! Het was steil omhoog tot we aangekomen waren bij het kasteel. Dit nog even bezocht en ook hier genoten we van prachtige uitzichten.
Daarna nog iets zoeken om te eten, het restaurant dat aangeraden was door het hotel bleek gesloten.
We zijn ergens beland, maar bleken de enige klanten die avond. We kregen wel gratis fruit na het eten!
Het dorpje is schattig met allemaal kleine straatjes en heel veel winkeltjes met zelfgemaakte producten.
Daarna weer naar het hotel. Frank is geen fan, want het kussen is te dun en de matras te hard. Hij wou ook nog niet gaan slapen, dus gedroeg zich als een puber op kazouvakantie! Haha, maar uiteindelijk vielen ook zijn oogjes toe!
Ps. Het weer is hier overdag zalig met zon en een 25-tal graden. Maar het koelt ‘s avonds snel af en zoals je op de foto’s kan zien, was er ook wel wat wind ;)Read more