• Dag 10: Sarandë - Berat

October 4, 2024 in Albania ⋅ 🌧 23 °C

Na één nachtje in Sarandë trekken we weer verder richting het noorden, maar we maken een tussenstop in het midden van Albanië.

We rijden via de kustlijn langs Himarë en Vlora waar we geluncht hebben.
    Ze voorspelden voor vandaag slecht weer, maar tot hiertoe viel het nog goed mee. Frank wou na de lunch snel vertrekken en gelukkig maar. We waren net in de auto en toen begon de regen met bakken uit de lucht te vallen!
    Gelukkig voor Michelle was er verderop een tankstation voor een nodige stop. Normaal zouden we verder reizen naar apolonnia, dit zijn ruïnes gesticht door kolonisten uit Corfu en Korinthe, maar door de hevige regen besloten we dit niet te doen en direct door te rijden naar het hotel.

De regen was echt heftig, kijk zeker naar de video!
    Mensen in Albanië gebruiken ook geen achtermistlichten, maar rijden met de vier pinkers op…
    We hebben in totaal zo’n 5 uur gereden en het waren bijna allemaal bochtige wegen. Het is super mooi en de afstand is op zich niet ver, maar door de vochtige wegen is het een hele belevenis!

In dit hotel hebben we een suite geboekt en het is weer een pracht van een kamer. Omdat het nog steeds pijpenstelen regent kunnen we niks anders doen dan een serie kijken.

Tegen het avondeten is de regen over en trekken we te voet de stad in naar een restaurant op aanraden van het hotel. Het was achterin gelegen en hadden het bijna niet gevonden. Waren super vriendelijke mensen en het zat er bomvol! Het eten was lekker (behalve de gebakken patatjes). We kregen ook nog gratis raki van de zaak, ze vroegen wel om een review te schrijven ;)

Na het eten hebben we nog even door de stad gelopen, het lijkt echt een hele mooie stad!