• Santander

17–18 maj 2024, Hiszpania ⋅ ☁️ 14 °C

Vanmorgen na het ontbijt om 7:30 vertrokken uit Güemes naar Santander.
    Ontbeten met Victoria uit het VK, waar we onder andere een discussie hadden over gallery vs museum.

De route naar Santander loopt langs de hoge rotskust en was ongelooflijk mooi. Veel gepauzeerd een genoten van het uitzicht.
    Op een gegeven moment gaat het over in stand en daar zag ik Goyo lopen die de vorige avond vrijwilliger was in Albergue La Cabaña del Abuelo Peuto in Güemes. Hij liep met een stok met veren en ik vroeg hem of hij een sjamaan was. Hij zei van niet, maar we raakten in gesprek en bleken velen raakvlakken te hebben op spiritueel gebied. Hij is al een aantal jaar op de camino net als Oliver en slaapt ook vaak buiten. 's Winters doet hij meestal vrijwilligerswerk om een plek binnen te hebben. Na met de ferry in Santander te zijn aangekomen heb ik hem uitgenodigd voor een heerlijke lunch in een vegan restaurant waar nog een Pilgrim binnenkwam, Grace uit Nederland, die samen met ons gegeten heeft.

Na de lunch hebben we afscheid genomen en ben ik ingecheckt in mijn hostel, gedoucht, etc, het dagelijkse ritueel.

Daarna ben ik de stad ingegaan om een winkel te vinden in mijn telefoon scherm te repareren. In Bilbao is mijn telefoon van een riggeltje gevallen tijdens het laden. Ze kunnen schermen in een half uur vervangen en ze hebben een overnight service voor schermen. Helaas wordt het model telefoon dat ik heb niet in Spanje verkocht en het zou me meer dan €150 kosten en langer duren, enkele dagen. Hij raadde me aan te wachten tot ik weer thuis was.

Tobias en Reetta verbleven ook in hetzelfde hostel, en we zijn samen naar de kathedraal geweest en daarna een terrasje opgezocht om wat te drinken en te wachten op etenstijd (20:00). Ik was na afloop behoorlijk aangeschoten. Reetta en ik zijn Indiaas gaan eten en het was fijn om weer even met zijn tweeën te zijn en bij te praten.

We waren om 22:30 terug in het hostel. Tijd om te slapen!
    Czytaj więcej