• Lugo (nog 100 km!)

6.–7. jun. 2024, Spanien ⋅ ☁️ 17 °C

Vandaag 30 km gelopen van O Cádava naar Lugo. Het was een lange maar niet moeilijke wandeling, want het ging langzaam berg afwaarts.
    Lugo is een echte stad met Romeinse stadsmuren uit de 3e eeuw die op de Unesco lijst van werelderfgoed staan. Muren staan nog helemaal rondom de binnenstad (daar omheen is de stad nog veel groter) en je kunt er over heen lopen.

Verder vind ik de stad niet heel bijzonder. Heel veel leegstand van hele mooie gebouwen die langzaam vervallen. Dit zien we in de meeste steden/dorpen waar we doorheen komen. Mensen zijn blijkbaar weggetrokken door gebrek aan werk en toekomst en er is geen geld om de boel te onderhouden.

Vanmiddag samen met Reetta geluncht in een weide onder een boom in de schaduw. Heerlijk om even een lange break te hebben 's middags. Het diner hebben we genoten in een vegan restaurant.

We hebben overnacht in Xunta de Galicia Pilgrims Hostal. Ook wel bekend als de Municipal, wat wil zeggen dat het gerund wordt door de lokale overheid. We verblijven al een paar dagen in die soort albergues.

Vanaf Lugo is het nog 100 km naar Santiago! Dat betekent dat we minstens twee stempels per dag moeten hebben vandaag nu.