• Compostela

June 11, 2024 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C

Vandaag mijn Compostela opgehaald in de Pilgrim's Office. Ik heb twee documenten, eentje is de Compostela in het Latijn en de andere is een certificaat van afstand waar opstaat hoe ver je gelopen hebt en waar je bent begonnen. Die laatste kost €3. Ik heb beide.

Ik had verwacht lang in de rij te moeten staan maar daar hebben ze iets aan gedaan, want het liep als een gesmeerde machine. Er komen per dag meestal meer dan 2000 pelgrims aan dus dat is wel nodig. Het is bijna als het halen van een nieuw paspoort op het gemeentehuis. Eerst moet je online een formulier invullen met je naam, route, beginpunt, leeftijd, etc. Daar krijg je een barcode voor. Als je die hebt krijg je een nummer een wordt je opgeroepen naar de balie waarvan er een stuk of 20 zijn. Bij de balie wordt gekeken naar je credencial met stempels voor controle. Bij mij keek ze alleen naar de eerste stempel en er werd dus bijna niets gecontroleerd. Verder hadden we een kort praatje over mijn motivatie voor de tocht. In twee minuten was ik klaar. Iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam en in die zin is het heel anders als op een gemeentehuis. Dat praatje over motivatie was wel wat uitzonderlijk, want de andere die ik sprak hadden dat niet.

In het Pilgrim's Office is boven ook de kamer van de lage landen waar ik samen met Reetta nog even koffie gedronken heb een we Walter en Vivian weer tegen kwamen.