Maelifell

Deze 800m hoge vulkaan is enkele 100-en jaren uit de gletsjer van de Myrdaljökull bevrijd en is een groene berg temidden van zwarte lava en rivieren en de Myrdaljökull op de achtergrond maakt hetBaca selengkapnya
Zwarte woestijn

Mos

Dicht bij het water komt neonkleurig mos voor, é één van de 600 mos soorten in IJsland.
Waterval

Weer een mooie waterval waar je aan de bovenkant met de auto door de rivier moet waden om verder te rijden
Waterval alweer

Een mooie waterval en een berghut voor boeren of schaapsherders
Langisjor meer

Wij zijn de enige 3 gasten bij deze camping San het eind van een 27 km lange weg die we morgen ook terug moeten rijden. Serene rust, geen vogels, niets
De laatste 3 foto's zijn van na 22 uur,Baca selengkapnya
Uitzichtspunt

Serene rust op wat windgeruis na. Er is nog 1 andere camper verder niemand
We zitten tussen de grootste gletsjer van Europa (Vatnajökull, 8100 km2 met het 21km lange Langisjor meer in de voorgrond)Baca selengkapnya
Skafta rivier

Door het water

Paarden

F 208 weg naar Landmannalaugar
Dicht bij Landmannalaugar

Sneeuw op de hoogste toppen en bergen van rhyoliet gesteente plus alle anderen kleuren
Ik ben inmiddels redelijk verbrand omdat het al vanaf zaterdagmiddag zonnig is en dat blijft nog wel even zo.Baca selengkapnya
Bijna op de mooiste plek op aarde

Vlak bij de brug over de Tungnaa rivier bij Landmannalaugar
Aankomt Landmannalaugar

Lava en teveel om op te noemen
Landmannalaugar

Het mooiste gebied op aarde.
Google maar en als je het niet gelooft moet je zelf maar hierheen komen om zelf te oordelen...
Het is hier druk en warm en geen schaduw.
We hopen straks nog te kunnenBaca selengkapnya
Avond wandeling

Een stukje de blauwe berg op over het lavaveld Laugahraun kijkend
Ontbijt

Wakker worden in Landmannalaugar is goud waard...
Eerst maar eens maar ontbijt in een grote tent van de camping, uit de wind.
Ik denk dat we gisteren 25 graden aantikken maar vannacht was iets tussenBaca selengkapnya
Naar Skalli

Richting Laugavegur

Deze tocht van 15 km had wat pittige klimmetjes en ging tot zo'n 1000 m hoogte (Landmannalaugar ligt op 590 m hoogte).
Een mooie rondtocht met steeds veranderende landschappen
Ljottipollur

Mooie rode krater
Hnausapollur

Ook een mooie rode krater, kleiner als Ljottipollur
De Efteling wordt jaloers

Een sprookje, goed weggestopt in de hooglanden
Het sprookje van de 1000 en 1 watervallen. Aan het eind zit een stuwdam voor een waterkrachtcentrale en dit water lekt feitelijk door steenlagen heenBaca selengkapnya
Haífoss

120 meter hoog, erg imposant en een mooie vallei erachter
Dineren in een hotel

Hotel Hrauneyar heeft een benzinepomp en een restaurant. De geur buiten rook goed dus koffie werd diner 😀
Bij deze zwarte auto kun je vanuit de cabine de bandenspanning regelen
Veidivötn mountain hut

Midden op een breuklijn met allemaal kleurtjes en kraters ligt een berghut met losse hutten en een campingplaats.
Om hier te komen moesten we 2x een rivier doorsteken
Inmiddels is het gaan regenen enBaca selengkapnya
Kirkjubaejarklaustar

De F 26 sprengisandur route is overspoeld en onze auto is niet groot genoeg om daar voorbij te komen. Dit kun je via road.is opzoeken en zouden we anders pas na 2 a 3 uur ervaren.
Om die reden zijn weBaca selengkapnya
Pelancong
Prachtig mieke