Magical mystery tour kontra sängläge

I dag ägnade vi oss åt vitt skilda aktiviteter. Efter den sjuka natten när jag försökte sova mellan hostningar, nysningar och snörvlande samt tog stöd av väggar och skåp när jag skulle tillЧитать далее
I dag ägnade vi oss åt vitt skilda aktiviteter. Efter den sjuka natten när jag försökte sova mellan hostningar, nysningar och snörvlande samt tog stöd av väggar och skåp när jag skulle till toa - var det ett lätt beslut att stanna i sängen.
Vi gick och åt frukost och sedan kallade sängen på mig. H gick till ett föredrag om Liverpool, där vi nu befinner oss, och tog en tidig lunch för att följa med Inkan in till Liverpool. 16:30 skulle de åka Magical Mystery Tour så det kan vi skriva om när han är tillbaka. Jag tog mig också till buffélunchen och åt lite indisk mat. Gissa vad jag gjorde efter det? Tillbaka till sängen så klart.
Jag räknar med att kunna komma till restaurangen och äta lite middag när H har kommit tillbaka.
Senare samma dag.
H kom hem från Magical Mystery Tour uppspelt som en frälst från ett väckelsemöte. Han hade tagit massor av bilder varav en del finns i detta inslag.
Det hade varit en bra tur och passagerarna hade vid flera tillfällen uppmanats att sjunga med i olika Beatles-sånger.
Liverpool är, liksom Greenock, en stad uppbyggd kring hamnen och transporter till när och fjärran. Det märks! Två stora dockor mitt i centrala Liverpool, ett välbevarat pumphus mm.
Liver Insurance, heter ett försäkringsbolag med ett imponerande huvudkontor. De har fåglar på två av tornen, Liverbirds. Bertie and Bella heter dessa två skarvar som har olivkvistar i näbben och som enligt legenden sägs bevara Liverpool. Flyger de iväg lär staden upphöra att existera. En spanar ut över havet och den andra inåt land.Читать далее
Den dubbla dysterheten har två orsaker
1) vädret är grått och tråkigt
2)) min förkylning är bara marginellt bättre
H fick därför gå ensam till The Beatles Museum medan jag tyckte synd om mig själv och i stället la mig och vilade
Det svårt att referera ett museum när man endast har ett muntligt vittnesmål att utgå från. Jag kan dock konstatera att H var nöjd även med detta besök trots att promenaden dit var kall och blåsig.
Resten av dagen var lugn och det var inte förrän efter middagen som vi behövde agera. Klockan 22 skulle nämligen alla resväskor vara packade och utställda utanför hytten. Det man behövde för natten och morgonen fick man ha i en mindre väska.
Under natten gungade det tydligen rejält men jag bara sov lugnt. Jag var lite avis på H som hade varit vaken och upplevt dem.Читать далее
Att checka ut från båten tog tiiiid. Aldrig hade vi väl trott att Irland var ett så ineffektivt land. Det enda som gick fort var Face-to-Face’ immigration control på båten. För oss som är EU-medborgare tittade de bara så att bilden i passet överensstämde med oss. För de som inte bodde inom EU tog det längre tid. Fotot kontrollerades, de bläddrade genom passet och avslutade med en rejäl stämpel.
Sedan tog det nästan två timmar innan vi fick stiga av båten. Väskorna hittade vi sedan lätt i det temporära tält de vistades i.
Sedan - ny väntan igen. Massor av bussar men ingen till oss. Trots att vår buss tillhörde bolaget Streamline så motsvarade den inte namnet.
När den väl kom så gick det fort att lasta in oss.
Första anhalt var ett slott där fick åse en fårskock som föstes runt av en Border Collie.
Imponerande att se i verkliga livet, vi har bara sett det på TV tidigare.
Fårfarmaren berättade om hur man tränar en fårhund och att långt ifrån alla valpar passar att arbeta som en sådan. Hundarna styrs via olika visslingar som får dem att göra vad fårfarmaren vill. Vår fårfarmare har två fårhundar och använder olika uppsättningar av visslingar så att det inte blir oklara kommandon och kaos. Fårhundar effektiviserar arbetet på en fårfarm då en hund gör arbete motsvarande flera personer. Men - det är färre ungdomar som kan tänka sig att bli fårfarmare och det resulterar i färre fårfarmar och färre får på matborden.
Sedan en rundtur på slottet som hade målningar och prylar överallt.
In i bussen och sedan var det dags för lunch. En rejäl lunch där jag bara orkade äta hälften.
Mätta och belåtna satte vi oss i bussen igen för en väldigt kort sträcka till nästa stopp som var ett whiskeydestillerier. En entusiastisk guide ledde oss runt och avslutades med whiskeyprovning. Jag tycker inte om whiskey så det var bara ett fåtal små klunkar som jag svalde.
Observera den irländska stavningen av Whiskey!
Tillbaka till bussen för färd till Dublin Airport.
Flygplatser är aldrig roliga och här var det som att hela vår grupp diskriminerades av personalen. Några blev, efter en palaver med en flygplatsanställd, hotade att inte få följa med. Vi stod i en kö som vi tyckte var bra när det kom en personal och ville att vi skulle runda slutet på avspärrningsbandet för att sedan komma till den plats där vi stod. När vi nekade så ryckte personalen på axlarna och lät oss stå vårt kast.
H är nu också förkyld men vi är glada att det inte bröt ut förrän sista dagen.
Flyget var lite försenat men eftersom det var medvind kom vi nästan fram i tid. Taxi hem och det var långt ifrån ’Årets taxichaufför’ som körde oss hem. Visste inte var Vintertullstorget ligger, men det är inte så konstigt, men noll koll även efter att H hade förklarat att det var södra änden av ’Katarina Ban’ ramlade poletten ner. Först efter att Ringvägen också nämndes så kom vi iväg. Vi tillfrågades om vilken väg vi skulle köra men där hade vi ingen synpunkt. Vi föreslog honom att använda GPS’en och vi fick hjälpa honom att skriva in Vintertullstorget på den. När vi kom fram fick vi frågan om vi kunde ta ut våra väskor själv vilket vi dumt nog gjorde.
Hemma igen, blommorna har överlevt och ingen otrevlig post att ta hand om. Snabbt i säng och uppackandet får vara till morgondagen.Читать далее
Resan var nästan lika bra som vi hade föreställt oss.
MEN!!!!!
Vädrets makter var oss dock onådiga vilket medförde att:
- vi missade tre hamnar och därmed intressanta resmål. Två av dem var öar vilket alltid är intressant.
- jag missade alla möjligheter att under denna resa få se en livs levande lunnefågel i vilt tillstånd.
- vi fick en extra dag till sjöss i relativ sysslolöshet
- vi fick besöka Glasgow
- vi fick två dagar i.st.f en i Liverpool
Det blev alltså inte den resa vi hade trott det skulle bli. Besättningen var flexibel och fann snabbt alternativ så man kan inte klaga på dem.
Vi är flera som nu funderar på om inte nästa resa kommer att bli en flodkryssning. Man kommer (nästan) alltid fram till rätt hamn i rätt tid och vädrets påverkan på resrutten är minimal. Att det sedan kan bli dåligt väder när man är i land kan man aldrig friskriva sig från.Читать далее