• Day 4

Villhelmina

February 24 in Sweden ⋅ ☁️ 2 °C

Vanochtend stonden we om 6.45 op, het zou een lange rit worden. Na ontbijt en uitchecken liepen we naar de auto. Als enige hadden we een bon achter de ruitenwisser. Wat bleek, de neus vd auto stond tegen de rijrichting in. Dat mag klaarblijkelijk niet, 150 euro boete. Gelukkig staat op onze (amerikaanse)  kentekenplaat geen land vermeld, dus die boete gaat niet aankomen.

Maarten had een mooie route uitgestippeld,  ook veel binnen door. Op de eerste ijzige piste wilden we een video maken voor onze trouwe volgers. Dus raam helemaal open en filmen. Maar...  het raam wilde niet meer dicht. Da's wel erg koud.... Zijn we twee uur bezig geweest om het deur paneel eruit te halen om bij de ruit tekomen (trekken, slaan met de deur en erger hielp niet). Mijn optie om het raam met ducktape dicht te plakken, werd door Maarten verworpen. Via YouTube (overal 5G !) wisten we hoe we het raam weer terug konden krijgen. Het zaakje met Tieraps en slangenklem voorgoed vast gezet (de hele ruitmotor is nu los om het raam omhoog te schuiven).

Bij een volgende afslag werd het echt glad. Dus de auto uitgeladen en de spijkerbanden tevoorschijn gehaald. Een half uur later zaten ze er onder. Valt die auto nog bijna van de krik op het ijs (auto schoof weg).

De volgende 2 uur hebben we met 30km/hr over de ijzige pistes gereden. Toen kwamen we op een grotere weg, maar was het wel donker geworden.  Die weg was iets beter zolang je maar binnen de sporen bleef. Dus nog 130km met 65km/hr gereden en kwamen we om 20.00 uur aan in Villhelmina, waar alle equippes zijn.

Morgen vroeg op, we willen om 7 uur weg om om 17.00 de ferry te halen naar de Lofoten. Daarna zijn de dag etappes ook korter om van de omgeving (en hopelijk het noorderlicht) te kunnen genieten.