Par utrinkov:)
19. december 2024, Vietnam ⋅ ☀️ 19 °C
Prve štiri fotke so včerajšnja vožnja nazaj, s pomelo malico na pol poti. Rožice za Francisca. Lokalna sladica, skleda z ledom, kokosovim mlekom, tapioko in različnimi fižolčki 🫘. EnglishLæs mere
Tham Khach
19. december 2024, Vietnam ⋅ ☀️ 17 °C
Jama in arheological site. Včasih je bila vojaška baza, danes več ali manj zapuščeno. Skozi je speljana betonska cesta in tunel lahko do druge strani prepelješ, slaba dva kilometra. Je pa zaLæs mere
Bac Son valley
19. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 14 °C
Tiha vasica, skrita med zelenimi hribčki. Slikovite pokrajine in bogata zgodovina. Bac Son Valley je del velikega geoparka, ki se razteza čez kar 4,842.58 km^2 (tista gora od dveh dni nazaj je tudiLæs mere
Na Lay peak
18. december 2024, Vietnam ⋅ ☀️ 17 °C
Po približno 40 minutnem vzponu, ki je bil izredno naporen saj so bile samo stopnice in skale, pod ornk naklonom🫠, na vrh hribčka prispem ravno, ko se sonce poslavlja za danes. Po lestviciLæs mere
Proti vasici Bac Son
18. december 2024, Vietnam ⋅ ☀️ 21 °C
Sonček jeeee☀️
Dopoldne preživim s fantoma, Tran nas spet razvaja z domačim sadjem. Po odličnem kosilu v najljubši restavraciji se spakiram in odpravim na en krajsi izlet v Bac Son Valley.Læs mere
Spontan dan
17. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 18 °C
Ob devetih smo s Franceskom in Tranom zmenjeni za zajtrk pri nekem lokalnem spotu. Gospa dela tanke palačinke iz testa iz riževe moke in vode, navadno so polnjene z mesom ali jajcem a za naju narediLæs mere
Pomelo&poker
16. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 18 °C
Po kosilu se z Franceskom sprehodiva do košarkaškega igrišča, kjer naju že čaka Tran. To je ‘njegovo igrišče’, saj tam ob vikendih uči otroke igrati košarko. Celo igrišče imamo zase inLæs mere
Raziskovanje mesteca
16. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 16 °C
Privoščim si počasno jutro. Francesko me prijazno preseneti z instant nescafe kavico in Oreo piškoti in skupaj z Tranom se imamo plan dobiti okrog 12ih za šetkanje naokoli in kosilo. Medtem koLæs mere
Lang son
15. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 16 °C
Evo, večerjašnja 5 in pol urna vožnja me je pripeljala spet na skrajni sever Vietnama, mestece Lang Son. Z motorčkom sva se spet kar namatrala, kljubovala vetru in na dolgih ravnih cestah trmastoLæs mere
Okoli Trang An
14. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 15 °C
Bom še eno noč ostala v Ninh Binhu, samo zamenjam nastanitev. Odpeljem se do neke turistučne točke, parka, ki ima par templjev razmetanih na okoli. Čisto me prepiha, na sebi imam 6 slojev pa jeLæs mere
Nočni Ninh Binh
12. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 17 °C
Ko se razkomotim v novi nastanitvi se odšetkam 3min do nekega gospoda, ki ima malo malo restavracijo z veliko vegi ponudbe. Med google reviewji zaznam navdušenje za veganski Banh Mi sendvič sLæs mere
Vožnja do Ninh Binha
12. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 15 °C
Se javljam iz pol poti. Za menoj hektična vožnja skozi Hanoi in potem kar nekaj kilometrov ob železniških tirih, preden odvijem na malo manj prometno potko. Meglen dan. Ustavim se na kosilu na polLæs mere
Deževni dnevi
11. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 20 °C
Deževni Hanoj. Je bil dež napovedan za sredo, pa sem še vedno upala, da si premisli. Ko zjutraj vstanem in se želim odpravit do kavarne ugotovim, da mi podatki ne delajo. Čudno, saj sem včerajLæs mere
Še malo Hanoja
10. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 24 °C
Danes sem vandrala naokoli z dvema namenoma, veliko dobrega pojesti in popiti, ter šopingirat!
Po prvi kavici opravim tudi prvi nakup, kupim si novo tole ta malo torbico za čez ramo, večjo in kaoLæs mere
Random foods review🍜
10. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 22 °C
Evo, malo za hec objavim en review različnih jedi in prigrizkov, ki sem jih probala tu🤗:
1) Tofu&mushroom banh mi, tole je bil današnji zajtrk. Okusi super ampak premalo sveže zelenjave, biLæs mere
Nazaj v Hanoju✨
9. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 22 °C
Vožnja danes se je precej vlekla. 191km v dobrih štirih urah, petih, če štejemo še pavzo.
Zadnje pol urce skozi Hanoj je bil sam stres, nobenih pravil ni tu, samo rinejo se, sploh naLæs mere
Rant post🫠
7. december 2024, Vietnam ⋅ 🌫 17 °C
Vcerajsnja druga polovica vožnje je bila en velik izziv. Za jest sem koooomaj nasla (nakoncu v eni restavraciji dobim riz s kuhano blitvijo in arašide, to je to), ko se ustavim na kavi me enaLæs mere
Proti Nghĩa Lô
7. december 2024, Vietnam ⋅ 🌫 17 °C
Ob sedmih je bilo še cisto megleno, spakiram, privežem robo na prtlažnik in grem v center Moc Choua, iskat mehanika, ki mi bo zamenjal olje🏍️. Prevoženih je namreč že čez 1100km! Lin izLæs mere
Prikupen homestay
6. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 21 °C
Sem dobila svojo dozo kosmatincev danes😍rezervirala sem homestay s privat sobico, v eni koči ali temu podobnemu. V spodnjem štuku je noro luškan kafič, poln lesenega pohištva in prikupnihLæs mere
Pot do Moc Chaua
6. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 19 °C
Malo bolj meglen dan danes…
Po zajtrku in jutranji kavici pičim na pot, prva postajanka bo vegetarjanska restavracija na pol poti:) vožnja danes ni preveč prijetna saj je kar mrzlo in samaLæs mere
Dan zapletov
5. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 23 °C
Zbudim se v prelep sončen dan☀️ob zajtrku splaniram današnjo pot, šla bom malo nazaj po poti iz katere sm prišla dva dni nazaj, potem pa odvila ob rečici.
Že ob desetih se ustavim naLæs mere
Mal naokrog
4. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 22 °C
Vceraj zvecer spoznam Andyja iz Škotske, tudi on ima motorček in se zmeniva, da bova dopoldne namenila raziskovanju okolice. Zjutraj se zbudim v meglice in malo dežuje, na sreco se po zajtrku vremeLæs mere
Barviti Mai Chau
3. december 2024, Vietnam ⋅ ☀️ 24 °C
Mai Chau je eno najbolj raznolikih Vietnamskih districtov, kar se tiče etične pripadnosti. Vietnam ima namreč na stotine manjših plemen z bogatimi zgodovinami, večina pa ima tajske korenine.Læs mere
Mai Chau
3. december 2024, Vietnam ⋅ ☀️ 23 °C
Mai Chau je simpatično mesto (območje), približno 150km zahodno od hanoja. Različne manjše vasice in večji center mesta Mai Chau se povežejo v dolini, obdani z zelenimi riževimi polji (zdajLæs mere
🚵♀️
2. december 2024, Vietnam ⋅ ☁️ 21 °C
Spet se spontano odločim, kam it, in danes odfuram najlepšo vožnjo do zdaj!
Končno pridem do izrazitih riževih polj, ki naj bi bili izven sezone, pa jih vseeno danes najdem😍.
Dan se začneLæs mere