Currently traveling

SE Asia trip☀️

An open-ended adventure by Katjusa Read more
  • Hanoi !

November 10, 2024 in Vietnam ⋅ ☀️ 31 °C

Prispeliiii! Vrvež Hanoja se začuti že na letališču. Vse teče lepo in hitro, gospod mi sploh ne preveri vize in samo poštamplja passport, adijo next. Moj ruzak je zunaj že v prvem krogu po tekočem traku, kar na letaliscu mi uspe zrihtat eSim in dvignit prve Vietnamske donge! Hecni so, 1€ je enak 27101,67 vietnamskih dongov😁. Do centra se podam kar z avtobusom, stoji direkt pred izhodom in za uro in pol vožnje kasirajo 1,6€. Voznja je bila v resnici prekrasna, malo po avtocesti malo po hanojskem predmestju, a jaz sem kar kinkala na poti😴.
    Najdem hostel, moja soba je v petem nadstropju po ozkih stopničkah, spominja na Pariz! Posteljica luštna, evropejski štekerji in pa svoj osebni ventilatorček. Najbolj kjut je rooftop, slikica 4&5.
    Hiter tuš in grem malo raziskovat. Lokacijsko sem v cistem centru, vse mrgoli in vrveži, mesto je glasno, vendar ne moteče. Šetkam in iščem večerjo. Po dobri uri naletim na neko vegi restavracijo, kjer si narocim veganski Pho 🍲, ki res paše po dnevu in pol potovanja. V lokalu sva dva, jaz in gospod srednjih let, s katerim hitro začneva klepetati. Rafael iz Nemcije evropejsko poletje preživi v Minhnu, kjer vodi kolesarske turistične oglede. Ko se zacne jesen pa za pol leta pobegne v tople kraje. Mi je že priporočil mali odmaknjen otoček na Tajskem!

• Layover v Shanghaiju

November 10, 2024 in China ⋅ ☁️ 17 °C

Doooolg let✈️12 ur se kar vlece, rit mi je itak zaspala že po drugi ur, potem pa sledi samo premetavanje gor in dol na sedežu, ko poskušaš najti kak udobni položaj. Hvala bogu pa sem bila ob strani, ni bilo nikogar treba moriti da vstane, ko je bilo treba na vc😅v deževno, temno Kitajsko smo prispeli ob pol petih zjutraj. Pošiljali so nas gor in dol po različnih hodnikih, ziher mi je 5 oseb preverilo karto in usmerilo naprej. Ko se končno priplazim do transit area pa se srečam s čisto praznim letališčem, vse zaprto, ljudje spijo po klopeh, nobene muzike… seveda takoj preverim wifi in mali kiosk, ki ti da geslo, pa ne dela. Nabere se nas ene 6, ki vsi poskušamo pogruntati kaj je fora, pač ne dela… Mi je težko, da se ne moram javit domov. Naslednji let je ob 10ih, zato se za dve urci kar zabubim med praznimi klopemi, najprej malo berem, potem pa še malo odspat, da čas hitreje mine.Read more

• Arrivederci

November 9, 2024 in Italy ⋅ ☁️ 8 °C

Še en kofetek preden rečemo zadnji adijo❤️rada vas imam, še vedno skupaj pojemo Predina in Iztoka in Veter z juga, pač na daleč!

• Priprave&goodbyes

November 9, 2024 in Slovenia ⋅ ☁️ 2 °C

Odhod, ki je bil zaradi taksnih in drugačnih razlogov zamaknjen za eno leto. Odhod, ki me nemirno čaka, tako kot jaz njega.
    Zadnjih dveh tednov se skorajda ne spomnim. Pakiranje in poslavljanje od bližnjih sta z roko v roki kukala izza vogala, me preganjala, vzpodbujala in mi skozi solzne učke dala vedt, da je čas. Da je čas za odkrivat tale naš svet, ki je tako velik in lep.
    Veliko je bilo za zrihtat, še pred temi zadnjimi tedni. Od papirologije in dokumentov, do kupovanja čevljev in nalaganja knjig na kindla ob poznih nočnih urah. Ziher sem kej pozabila, ampak nič za to!
    Stisnila sem vse svoje drage. Ne dovoljkrat, ampak tega ni nikoli dovolj, zato bom samo hvaležna za vse njih in da mi tako stojijo ob strani. Mami in ati, hvala da sta vzgojila tegale vandrovčka, da sta pustila mojo radovednost rasti in rasti, da sta mi pustila splezat na vsako drevo in potipat vsakega polža. Da sta me podpirala pri vsaki popoptniški odločitvi do sedaj. Sej vedno pravim, sama sta kriva, tako sem cisto po vama, sem podedovala poleg kodrčkov in modrih učk tudi vajin divji duh❤️.
    Nasti, hvala da si mi vedno vzor, da punce zmoremo vse! Da si mi vedno dala občutek, da sta najini poti vedno enakovredni, ne glede na to kako sta si različni, kaksne vode naju zibajo.
    Oh, topli kraji, prihajam☀️tokrat zares

Trip start
    November 9, 2024