• Naar Kyushu

October 7, 2024 in Japan ⋅ ☁️ 23 °C

Onze laatste week gaat in en brengen we in Kyushu door (het onderste eiland deel van Japan) normaal met veel natuur dus daar kijken we wel naar uit!

Hiroshima was alvast de moeite! We zijn er 2 nachten verbleven en verbleven vlak bij het peace park dus hier hebben we een geschiedenistour mee gepakt, een stop in het peace museum (over alle leed dat de atoombom heeft veroorzaakt maar ook wel sterk met de boodschap om het nog eens te voorkomen - zo staat er een klok die bijhoudt wanneer de laatste nucleaire bom test is geweest en dan stuurt Japan vanuit Hiroshima een protestbrief).

Dag 2 was al even top, de avond ervoor snel snel een autootje gehuurd om naar Sandankyo gorge te gaan, een mooi natuur park. Het was er super rustig en met hele vriendelijke mensen. Van 1 Japanner geraakte we moeilijk vanaf, maar bij deze: als je naar daar gaat bij Alaskan Dream verblijven ;) Verder werd onze 15 km hike beloond met een heerlijke plons in het frisse water, ideaal dus (en we hebben meerdere slangetjes gezien, helaas geen beer)! Om het meeste uit de auto te haken, nog snel naar een tempel gereden die de vriendelijke Japanner als tip had gegeven en het was prachtig! We waren er een kwartier voor sluitingstijd en dat was helaas niet genoeg om het domeintje helemaal te verkennen.