• Mögöttünk Prága egyik utolsó hídja.
    Moldván kialakított szlalom kajakpálya. Nem láttam még soha ilyet!Nagyon élveztük a tájat!Veltrusy kastély, Prágától 25 km-re északra. Barokk kastély a 18. sz első feléből gyönyörű parkkalÚtközben: kajakosok, SUP-osok a Moldván.Eddig a jobb parton mentünk, innen a bal parton vezet a bringaút.Érdekes nevű falucska, nem?!Komlóföldek közöttErdei úton. Néha eltávolodott a bringaút a folyótól.A Mělníki kastély a távolban a katedrálissal. Jaj, oda kell feltekerni?Közeledünk a cél feléA szőlőket Ludmilla telepítette a kastély mellé. A kastély ma a Lobkowicz család tulajdona.A Mělníki gótikus kastélyt a 13. században építették, és jelentős cseh uralkodók birtokoltákSzent Péter és Pál barokk temploma a 15. századból. Kriptájában 10.000 ember csontját helyezték el.Melníknél folyik a Moldva az Elbába.Szuper romantikus szállásunk 😍A fürdősszoba stílusa is harmonizál a lakosztályéval 😘

1. Nap: Prága -Melník 56 km

August 21, 2024 in Czech Republic ⋅ ☀️ 24 °C

Prágából indultunk ma a Moldva folyó mentén igazi bringázós időben. Megúsztuk az esőt, de egy jó 10 km-en keresztül erős szembeszéllel küzdöttünk. Amikor már kezdtem volna feladni, fordult az út ( azaz anyarodott folyó 😉), így rögtön hátszelet kaptunk. Egyszer csak azt vettem észre, hogy hirtelen 22 km/h-val száguldottam! Ez nagyon jól jött, mert így kicsivel 16::00 óra előtt befutottunk a célállomásra, Melníkre (ami egy dombon van! ), és így még bejutottunk a Melníki kastélyba. Melník Morvaországban, az Elba és Moldva folyók találkozásánál fekszik, innen indulunk holnap tovább immáron az Elba mentén.
    Melník nagyon tetszik nekünk, mert végre bort is lehet inni! 😃hiszen a cseh borok 95%-a Morvaország területéről származik. I. sz. 875 körül kezdett elterjedni a bortermelés Bohemia területén, amikor Melník polgárai elkezdték művelni az első szőlőskerteket a városban.