Vertrek van station Zuidhorn

Ik vertrek mooi op schema, met mijn fiets neem ik de sneltrein van 11.47 uur naar Leeuwarden. Ik was nog niet eerder met de fiets met de trein gegaan, maar het valt mee, het is best handig behalve datもっと詳しく
Leeuwarden/Ljouwert

Op het station van Leeuwarden gaat ook alles prima. De fiets past door het poortje. 😅
Ik zet de route aan op mijn 2e telefoon en dan kan ik gaan. De jas kan nog wel aan, het waait behoorlijk en deもっと詳しく
Sneek/Snits

In Sneek is het een drukte van belang, het is namelijk Sneekweek. Ik moet door het centrum, want ik wil een stempel voor mijn tocht, maar dat valt niet mee met een fiets. Het lukt toch en ik drink eenもっと詳しく
IJlst/Drylts

En dan ben ik in IJlst. Ik ga eerst naar https://www.wapenvanijlst.nl/ om een stempel op te halen. Ik heb me voorgenomen om op elke stempelplek iets te drinken en dat komt nu goed uit, want ik hebもっと詳しく
Logeeradres 1 (Drylts)

Ik heb voor de hele week adressen gezocht op de site van Vrienden op de Fiets ( https://www.vriendenopdefiets.nl/ ). Dat is 5 keer gelukt, de 2 andere nachten logeer ik in een b&b. Ik ben lid vanもっと詳しく
Eten in IJlst/Drylts

Eigenlijk zou ik gewoon even naar de Poiesz gaan om een maaltijdsalade o.i.d. maar mijn "hospita" raadt mij een leuk eetcafé aan. En ach, waarom niet, ik heb tenslotte vakantie. Na een lekkere doucheもっと詳しく
Ontbijtje

Ik heb oké geslapen vannacht. Ik drink een kop thee op mijn kamer en nadat ik de andere gasten hoor weggaan, loop ik naar beneden en daar staat een enorm ontbijt voor me klaar. Ik had gevraagd of ikもっと詳しく
Fierljeppen

Pieter laat mij de fierljepschans van IJlst/Drylts zien. Hij geeft al ruim 50 jaar les in fierljeppen. Ik noem een aantal namen uit Gerkesklooster en hij kent ze natuurlijk. Hij legt alles uit en ikもっと詳しく
Geschiedenis van IJlst/Drylts

Pieter brengt me ook nog even naar een leuke plek waar de hele geschiedenis qua scheepvaart e.d. uitgelegd staat. Hij gaat terug naar huis en ik lees alles, want het is echt interessant. Daarna stapもっと詳しく
Sneek/Snits 2e keer

Vandaag kom ik weer door Sneek. Ik kom langs de beroemde waterpoort en bij 1 van de 11 fonteinen. Als ik Sneek heb gehad, moet ik ergens over een bruggetje, maar helaas staat die in storing en moet ikもっと詳しく
Pont Langweer/Langwar

Na een poosje ben ik bijna bij Langweer, maar eerst moet ik nog een stukje met een pont. Hartstikke leuk. Ik doe me wel even flink pijn, omdat er een schommeling was die ik niet had voorzien. 😬
Deもっと詳しく
Lunch in Langweer/Langwar

Omdat het hier erg mooi is (en ik moet plassen), ga ik hier op een terras zitten.
Ik bestel een broodplankje en die gaat er wel in.
Gearriveerd in Sloten/Sleat

In Sloten is het ook prachtig. Sowieso is het mooi weer, dus dat is fijn, maar het is ook een mooi stadje. Erg gezellig, niet zo groot. Ik kom meteen de fontein tegen, dus die eerst op de foto enもっと詳しく
Logeeradres 2 (Wijckel/Wikel)

Gearriveerd op mijn 2e logeeradres. Er zijn nog 3 mensen, dus beregezellig, maar wel een beetje druk in de badkamer enzo. 😬 ik neem eerst een douche, heb ik dat maar weer gedaan en dan hoeven zeもっと詳しく
Ochtend in Wijckel/Wikel

Na een gezellige avond wel goed geslapen ondanks het niet zo fijne bed. Omdat we met 4 personen zijn is het een beetje afstemmen wie de douche en de wc op welke tijd gebruikt. 😬 Maar gelukkig gaatもっと詳しく
Oudemirdum/Aldemardum

Ik fiets de eerste kilometers met het stel mee, het zijn erg leuke mensen en ze waren de dag ervoor steeds in de war met de knooppunten. Onderweg laat ik het zien, maar het is ook wel gezellig om evenもっと詳しく
Onderweg naar Stavoren/Starum

Onderweg stoppen we nog 2 keer. De 2e keer bij De Rode Klif, hier was ik ooit in een ver verleden wel eens geweest en de herinneringen kwamen meteen terug toen ik er was. Het is er prachtig. Hetもっと詳しく
Stavoren/Starum

In Stavoren moeten we eerst lang wachten voor de sluizen, maar dat is niet erg, want het is leuk om te zien. Daarna nemen we afscheid, omdat zij 2 etappes op 1 dag fietsen en ik maar eentje. Het isもっと詳しく
Molkwerum/Molkwar

Als ik uitgekeken ben in Stavoren, fiets ik door naar Molkwerum. Eigenlijk is Stavoren het eind van deze (3e) etappe, maar alle adressen van VodF in Stavoren zaten al vol, dus fiets ik nog een eindjeもっと詳しく
Logeeradres 3 (Koudum)

Ik schreef al eerder dat er geen slaapplek in Stavoren vrij was en in Molkwerum zijn er geen VodF-adressen. Dus verder gezocht en toen kwam ik in Koudum terecht. Het is een paar km verderop en morgenもっと詳しく
Eten in Koudum

Mijn gastvrouw zei dat het plaatselijke eetcafé Spoorzicht (https://eetcafespoorzicht.nl/) erg goed is, dus ik ben van plan om daar te gaan eten, maar eerst douchen.
Omdat ik voor vandaag wel klaarもっと詳しく
Ochtend in Koudum

Ik sliep wat laat, maar de nacht was prima. Ontbijt wordt tussen 08.00 en 08.30 geserveerd, dus ik kan wel rustig aan doen. De gastvrouw had gisteren gezegd dat de wc beneden voor de grote boodschapもっと詳しく
Hindeloopen/Hylpen

Het is hier druk, mensen fietsen en lopen af en aan. Ook op het water is het ontzettend druk. Ik zoek even op wat er aan de hand is en het blijkt dat er vandaag skûtsjesilen in Hindeloopen is. Er isもっと詳しく
Workum/Warkum

Ik heb voor het eerst deze week de wind voornamelijk mee, dus het gaat als een trein en al snel ben ik in Workum. Ineens denk ik terug aan wat pappe zei over Workum, namelijk dat daar het museum vanもっと詳しく
Jopie Huisman

Hier nog de rest van de foto's die ik in het museum heb gemaakt. Als je eens in de buurt bent is dit wel een aanrader.