• Renée Dorssers
  • Nic Martens
  • Renée Dorssers
  • Nic Martens

Roadtrip Zweden 2024

Roadtrip die begint in Hamburg, Kopenhagen en door naar Zweden om natuurlijk ook even langs te gaan bij mijn lieve vriendinnetje Lins! 😍 Natuurlijk met onze zelfgebouwde truck tent! Meer informatie
  • Het begin van de reis
    29 juli 2024
  • Camping Tante Henni

29 juli 2024, Duitsland ⋅ ☀️ 24 °C

Jahoor we zijn gearriveerd!!! 🎉 Goede maar best lange reis ivm veel file regio Hamburg. Maar dat mag de pret niet drukken.

We begonnen met opbouwen, wat we binnen 30 min hadden gefixt. Daarna hebben we meteen onze luxe buitenkeuken geïnstalleerd en de eerst worsten zijn gebakken! 🌭 Lekkere echte Duitse bratwurst! Hmm!

Beetje jammer dat we nog geen biertjes hadden gehaald haha. Want die konden er nu wel in. Onze Tess vermaakt zich al prima en rent wat rond heeft al 88 steentjes omgedraaid.

• WELKOM IN DENEMARKEN!

30 juli 2024, Denemarken ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag vertrokken we rond 9.30 en gingen ontbijten onderweg zodat we alles alvast konden inpakken. Even een korte picknick en weer door. Tess heeft het eerste dutje er al opzitten voor vandaag! Inmiddels rijden we net de grens met Denemarken over en zijn we op weg naar de Storebaelt brug! 🌉Meer informatie

• Den Ny Lillebæltsbro

30 juli 2024, Denemarken ⋅ ☀️ 23 °C

De Nieuwe Kleine Beltbrug is een autosbrug bij Middelfart in Denemarken. Deze brug verbindt Jutland – het vasteland van Denemarken – via de E20 met het eiland Funen. De brug overspant de Snævringen, het smalle en bochtige deel van de Kleine Belt

Hoogte: 120 m

Langste overspanning: 600 m

Type brug: Hangbrug

• Storebæltsbroen

30 juli 2024, Denemarken ⋅ ☀️ 21 °C

Om in Kopenhagen te komen moeten we ook nog even over de "Grote Beltbrug" tussen de eilanden Funen en Seeland.
    Met een totale afstand van 18 km, een aardige oversteek!

• CAMPING 2

30 jul.–1 aug. 2024, Denemarken ⋅ ☀️ 24 °C

Vandaag kwamen we aan op onze camping in Denemarken, DCU Copenhagen Absalon. Grote familie camping aan de rand van de stad die we morgen even gaan verkennen. Samen met papa ging Tess de haringen erin slaan, wat was dat interessant.

Op ongeveer 10 min lopen zit een S bahn dus die kunnen we pakken naar het centrum van de stad. We hebben nog een heerlijke schnitzel en steak gegeten gisteren en onze tess lekker kipnuggets.

• KOPENHAGEN

31 juli 2024, Denemarken ⋅ ⛅ 21 °C

Vandaag gingen we met de trein richting Kopenhagen. Ongeveer 15 minuutjes met de S Bahn. Natuurlijk hadden we op de heenweg wat vertraging maar ach dat mocht de pret niet drukken.

We hebben vanalles gezien en flink wat rondgewandeld het weer was ook top alleen uit de zon was het best een flinke windje en stiekem wel een beetje fris.

We scoorden nog even het eerste hard rock cafe t shirtje voor Tess en ja Renée zn witte melkflessen hebben nog een zonnetje nodig hahaha!!

• CAMPING & ONDERWEG

1 augustus 2024, Zweden ⋅ ⛅ 23 °C

Vandaag zijn we lang onderweg geweest en Tess was er inmiddels klaar mee. Onderweg kwamen we een auto museum tegen, waar we helaas geen tijd voor hadden maar er stond een race Tundra dus die moest even op de foto!

We hebben een leuke camping geboekt met een prachtig meertje aan het bos. Het lijkt wel een terrassen camping.

Heeeeerlijke zelfgemaakte pizza gegeten met een lekkere rose 0.0 van Somersby echt een aanradertje!

• IKEA MUSEUM 🇸🇪

2 augustus 2024, Zweden ⋅ ⛅ 23 °C

Wanneer je aan Zweden denkt, denk je zeker aan Ikea!!! 🇸🇪 We kwamen er zowat langs dus dan moesten we natuurlijk even langs het Ikea Museum! 😍 En nee we hebben geen Zweedse ballen gegeten haha! 😉

• STUGA

2 augustus 2024, Zweden ⋅ ⛅ 24 °C

Vanmiddag kwamen we aan bij ons huisje voor vannacht. Eventjes opladen en een eigen badkamer is toch wel eventjes fijn!

• Kyrkö Mosse auto kerkhof

3 augustus 2024, Zweden ⋅ ☁️ 20 °C

Een mysterieus sfeertje hier op het Kyrkö Mosse auto kerkhof.
    Allemaal oude autowrakken midden in de natuur, temidden van de fluitende vogels in een zweeds bos. Heel apart!

• Zwemmen in de natuur

4 augustus 2024, Zweden ⋅ ☁️ 24 °C

Vandaag gingen we lekker zwemmen met Lindsay, Bram, Vince & Fay.
    Bij een prachtig meer tussen de bomen in het Hesjön meer.

• KIEKJES❤️😍

4 augustus 2024, Zweden ⋅ ☁️ 20 °C

Na een heerlijke dag aan het meer besloten we s avonds nog even lekker een pizzake te halen en lekker samen te eten om de dag af te sluiten.. We moesten natuurlijk nog even een statie portret maken voor op de kast..net een ouderwetse familie toch. 😂 Morgen zullen we weer verder trekken en gaan we weer afscheid nemen van Lins en haar gezin. 😍 Wat was het fijn om even samen te zijn! Kijk nu alweer uit naar de volgende keer!! ❤️Meer informatie

• CHOP CHOP

5 augustus 2024, Zweden ⋅ ☀️ 21 °C

We waren een beetje klaar met alle pizza's en burgers. In Zweden vind je overalllll van die shoarma pizza boeren in elk dorpje. Dat hebben we inmiddels wel genoeg gezien. We besloten even langs de Chop Chop Asian Express te gaan! Zeker de moeite waard check maar eens de fotos van Tess 😂 zelfs de vormgeving van het restaurant ziet er tof uit, dus dat moest ook ff op de foto!Meer informatie