• Van start richting het oosten

15. juli 2024, Holland ⋅ ☁️ 25 °C

De eerste fietskilometers zijn een feit. Vandaag hebben Emiel en ik vier basilieken kunnen afvinken van het lijstje. De eerste basiliek is een bekende: Onze lieve vrouwentoren, de Peperbus, in Zwolle. Samen met papa Eef zijn we van Wezep naar Zwolle gefietst.

Na een korte fotosessie fietsen wij door naar Raalte. Hier treffen wij de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing aan. Onder het genot van een broodje kunnen wij deze bekijken.

Vanaf hier vervolgen wij onze reis met z’n tweeën; papa keert om naar Wezep. Wij fietsen via een natuurroute naar Almelo. Eenmaal aangekomen in en om de stad, laat de app ons een beetje in de steek. Na een paar verkeerde afslagen zien wij het imposante kerkgebouw, de Sint Georgiusbasiliek.

De vierde basiliek wacht op ons in Tubbergen, waar ik ook gelijk het sportcomplex van TVC’28 heb gezien (tegenstander van WHC komend seizoen). De Sint-Pancratiusbasiliek staat op een groot plein en was als enige basiliek open.

Beoordeling Emiel

Onze lieve vrouwentoren: 8 “Toch m’n stad”

Basiliek van de Heilige Kruisverheffing: 6.5 “Dakbedekking was niet in orde, maar wel imposant voor zo’n klein dorp”

Sint Georgiusbasiliek: 8 “Mooi groen en leuk met dat beeld ervoor”

Sint-Pancratiusbasiliek: 7 “Wat klein voor een basiliek, wel tof dat we naar binnen konden”