• Einde van de queeste

July 25, 2024 in the Netherlands ⋅ ☁️ 20 °C

Vanmorgen vertrokken uit Rotterdam. Een lange toch naar IJselstein en Laren zit op mij te wachten.

Na een uurtje fietsen voel ik mij wat weeïg in de benen.. Toch door naar IJselstein waar de Sint Nicolaasbasiliek staat. Een prachtige kerk in het hart van de stad. Het is ook de eerste basiliek met een kinderhoek in de kerk zelf en voor een euro kan je een lichtshow aanzetten van 5 minuten. Helaas geen cash op zak.

In IJselstein een koffie en cola genomen en vervolgens mijn route vervolgt naar Laren. Onderweg word ik misselijk en moet ik meerdere keren stoppen. Ik besluit om te overnachten in Hilversum. Eenmaal in de kamer gaat het mis 🤢

Sindsdien lig ik hier (gelukkig is Sanne er ook) te koortsen op bed; einde van de reis met nog vier basilieken te gaan: ‘Au.’ Laren, Amsterdam, Haarlem en Bolsward zullen moeten wachten, tenzij de fysieke gesteldheid 180 graden draait.

Mijn beoordeling

Sint Nicolaasbasiliek: 9. “De manier van tentoonstellen is mooi. Basilieken hebben het zwaar in Nederland en zullen hun best moeten doen om hun bestaansrecht te behouden. Deze doet enorm zijn best!”

Ciao