Mostar

Ciekawe miasto, mocno poturbowane przez wojnę domową. Głównym zabytkiem miasta jest Stary Most- zniszczony przez Chorwatów, odbudowany po 1995 roku.
Niestety miasto mocno turystyczne, z tegoWeiterlesen
Niestety miasto mocno turystyczne, z tegoWeiterlesen
Plan był taki żeby zostać tutaj kolejny dzień na wspinanie, ale odpuściliśmy… upał + wszystkie rejony w słońcu
Wczoraj wieczorem przyjechaliśmy na parking pod Maglic, do którego prowadzi 15 km drogi szutrowej z dziurami… ponad godzina niezapomnianego przeżycia i uczucia telepania jeszcze godzinę po ;)Weiterlesen
Początek dnia spędziliśmy na podróży powrotnej (w tym 1,5 h wytrząsania po dziurskach…) i szukaniu miejscówki na rafting. Niestety okazało się że sezon już się dla lokalsówWeiterlesen
Rano wybraliśmy się na głosowanie do Ambasady.
Później poszliśmy na Targ Markale, na którym doszło do masakry w 1994r. Na targ spadły pociski moździerzowe. Miejsce uderzenia zostałoWeiterlesen
Spacer po Kotorze i śmigamy na południe.
Plaża piękna niczym wysypisko o poranku z pięknym aromatem szamba w tle. Miejsce na jedną noc i nic więcej. Mimo to spotkaliśmy Polaków którzy biegali w wykrywaczem metali szukając skarbówWeiterlesen
Wczorajszy dzień lało, więc spędziliśmy go głównie na podróży.
Spaliśmy na kempie w Gjirokastrze.
Dzisiaj zwiedzanie zamku, generalnie spoko zachowany. Z zamku jest widoczek na „srebrneWeiterlesen
Wieczorny chill w gorących źródłach