• We laten Oostenrijk achter ons 🚂

May 3, 2024 in Slovenia ⋅ ☁️ 12 °C

We worden wakker in Zell am See en helaas is het weerbericht uitgekomen. Waar wij gisteren de mooie Alpen pieken zagen liggen, zien we nu donkere regenwolken. En droog gaat het vandaag niet worden… 🌧️

Eigenlijk willen wij vandaag de wandeling maken rondom het meer van Zell am See. 🚶‍♀️ 🚶‍♂️ Een vlakke 11 km wandelen, maar na 15 minuten buiten lopen weten we genoeg. We zijn niet van suiker gemaakt, maar als twee verzopen katten langs een meer lopen zonder uitzichten, gaat ook ons iets te ver. 😟

Dus, wat nu?! Helaas bepaalt het lot dat ook morgen, onze oorspronkelijke reisdag naar Lake Bled, er geen treinen rijden. Maar vandaag nog wel. Dus, wat gaan we doen? Een dag in de regen zitten en morgen lekker busje in busje uit? 🚌 🚎 🚌 Of we laten Oostenrijk 1 dag eerder achter ons en gaan met de trein in ongeveer 3 uurtjes naar Lake Bled in Slovenië. 🇸🇮

Daar hoeven we maar kort over na te denken. Binnen 10 minuten hebben wij onze spullen in onze backpack gepropt, treintickets omgeboekt en we halen snel nog een lunch voor in de trein. En we gaan naar Slovenië. 🎒 🥪 🎫

Want, een reisdag in de regen is helemaal zo slecht nog niet?! 🌧️ 🚂

Eenmaal de grens over met Slovenië is het weer nog niet opgeknapt, maar we bereiken soepel en ontspannen onze volgende bestemming.

En jawel hoor! Na een paar uur klaart het eindelijk op! En alles is open, ondanks het laagseizoen. ❤️