• Day 4

Een rondje in de Ding Ding 🚋

February 17 in Hong Kong ⋅ ⛅ 20 °C

Dat Hong Kong 🇭🇰 lang banden had met Groot Brittannië 🇬🇧 zal je vast niet ontgaan zijn. En in deze mega drukke Aziatische stad vind je hier en daar zeker nog sporen van. De Ding Ding tram is daar eentje van. 🚋 Smalle, lange dubbeldekkers schommelen sinds 1904 over een klein spoor door de stad. En hier moeten wij natuurlijk een ritje in maken!

Via een klein trapje wurmen wij ons naar boven en we hebben het geluk dat het voorste bankje vrij is. Dit geeft ons een waanzinnig beeld door de straten van Hong Kong. 🏙️Overal om ons heen zie je hoge wolkenkrabbers 🏢. Pijn in onze nek krijgen we er van. Ook zien we hier en daar op het aller laatste moment een omaatje 👵 voor een Ding Ding de stoep op schieten. Het gaat allemaal maar net goed. Het voordeel hiervan is wel dat we regelmatig het belletje ‘ding ding’ horen bellen. 🛎️ Te leuk.

Na een minuutje of 20 schommelen en hobbelen stappen wij bij het grootste wooncomplex uit, ook wel ‘The Monster Building’ genoemd. Dit gigantische wooncomplex biedt een huisje aan 10.000 mensen. Dat is gewoon 1/4 van de inwoners in Heemskerk. Bizar. 🤯En ik wil niet eens weten hoeveel mensen er in piepkleine kamertjes gepropt wonen😵. Het is opvallend dat het op de binnenplaats van zo een bizar gebouw het zo rustig is. Er zijn een aantal winkels open en de was wappert aan de balkonnetjes. 👖👕🩲 De inwoners die helemaal op de 16e verdieping wonen moeten wel echt ultra gespierde kuiten hebben. Want volgens mij zit er geen lift in dit gebouw. 🙃

Nadat we zeker nekpijn hebben na het gluren naar boven, stappen we weer de Ding Ding in om onze weg te vervolgen naar ons hotel terug. Even chillen en ons opladen voor het avondprogramma 🍜.