FindPenguins

フォローする概要概要カレンダーカレンダー写真写真共有共有死ぬまでにやっておきたいことリスト
最新のものから

Col d' Izoard, Saint-Véran

7月2日, フランス ⋅ ⛅ 17 °C

Vandaag vertrokken we uit Briançon, waar we een zeer aangenaam verblijf hadden. Ons reisdoel voor vandaag is Embrun. Onze route gaat over de Col d' Izoard en we bezoeken het hoogst gelegen dorp van Frankrijk Saint-Véran (2040 mtr). Typische bouwstijl met veel hout en leisteen. Vanaf Saint-Véran rijden we verder naar Embrun en passeren we een wonderschone kloof (Gorge) waar we onze zelf gesmeerde boterhammetjes hebben verorberd. We verlaten vandaag de route des Grandes Alpes.もっと詳しく

旅行者Mooie foto's 🤩 mooie gebied 🥰

2025/07/02返信する翻訳する
    Astrid Pieterse

旅行者Prachtig die Alpen in de zomer!

Embrun

7月3日, フランス ⋅ ☀️ 21 °C

Vandaag een dag geen kilometers maken maar even een dagje rust. Gistermiddag zijn we gearriveerd in ons chalet in Embrun waar we drie nachtjes slapen. Het chalet is van alle gemakken voorzien en heeft een mooi terras met uitzicht over het Lac de Serre-Ponçon. Wij ervaren het Zwitserleven gevoel en dat bevalt heel goed! Vanochtend bezoeken we Embrun, maken een wandeling door het historische centrum en drinken een bakje koffie. Embrun is een mooi stadje met een gezellige winkelstraat met leuke winkeltjes en de nodige terrasjes. De middag brengen we door op het terras van ons chalet.もっと詳しく

旅行者Heerlijk zo 😄

2025/07/03返信する翻訳する
    Ilse en Ton

旅行者Wat een topvakantie hebben jullie 🥳🌞

2025/07/03返信する翻訳する
    Heidy

旅行者Leven als een god in Frankrijk ...... helemaal waar :-)

Les Orres

7月4日, フランス ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag rijden we naar Les Orres, een wintersportplaatsje waar je ook leuk kunt wandelen. We nemen de stoeltjeslift naar boven, stappen over bij het tussenstation en wandelen naar beneden terug naar het tussenstation. Onderweg eten we een zelf gesmeerd boterhammetje bij het Lac de Sainte-Marguerite. Na 4,5 uur wandelen arriveren we weer bij de stoeltjeslift. Gebroken, moe en met pijnlijke ledematen en gewrichten want we hadden de wandeling toch wel iets onderschat. Al met al was het toch weer een fantastische dag.もっと詳しく

Ilse en Ton

旅行者Een welverdiend biertje na zo'n inspannende wandeling, gelukkig qua temperatuur goed te doen, anders had ie nog langer geduurd 😱doet me ergens anders aan herinneren 🤣

Heidy

旅行者Haha..... vandaag niet gemopperd! En dat biertje smaakte zooooo verdiend en lekker!

旅行者❤️

2025/07/06返信する

Van Embrun naar Puimoisson

7月5日, フランス ⋅ ☀️ 24 °C

We verlaten Embrun voor het laatste stukje van onze reis naar Puimoisson in het departement Alpes de Haute Provence. We rijden via de D954 langs het Lac Serre Ponçon. Een mooie route met schitterend uitzicht op het meer. Daarna vervolgen we onze weg naar het zuiden via de D900. We doen een bakje koffie in Seyne en lunchen in Digne-les-bains. Hier was ook een markt gaande waar vooral allerlei streekproducten waren uitgestald. Rond 14 uur arriveren we bij ons huisje met zwembad in Puimoisson gelegen op de vlakte van Valensole temidden van de lavendel velden.もっと詳しく

旅行者Waanzinnig mooie omgeving zeg 🤩

2025/07/06返信する翻訳する
    Ilse en Ton

旅行者Ben je honing aan het proeven Ruud?

2025/07/06返信する翻訳する
    Ruud

旅行者Ja, klopt 😃

2025/07/06返信する

Puimoisson

7月6日, フランス ⋅ ☀️ 25 °C

Vandaag is het rustdag. Lekker luieren rond ons huisje en in en rond het zwembad. Even naar de bakker en een wasje draaien en verder helemaal niets.

旅行者Lekker hoor!!

Gorge de Verdon

7月7日, フランス ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag weer een stukje touren. Dit keer rijden we de Gorge de Verdon. Weer een prachtige route. Naast mooie uitzichten op de kloof, hebben we ook een mooi uitzicht als we op de terugweg langs het Lac de Sainte-Croix rijden. Op de hoogvlakte van Valensole genieten we van de lavendelvelden en zonnebloem velden. Verder genoten we van een uitstekende lunch in Aiguines.もっと詳しく

Kees Groen

旅行者Bekend terrein, alleen de kinderen waren minder enthousiast van al die bochtjes. Geniet er van!!

旅行者Het is ZOOOOO mooi daar! Prachtige close-up foto van de zonnebloemen 😍

Ilse en Ton

旅行者Voor mij ook bekend terrein, paar keer gekampeerd met het gezin. Heel mooi daar 🤩

2以上のコメント

Puimoisson

7月8日, フランス ⋅ 🌬 22 °C

Heidy en Ruud hebben vandaag een dagje rust.

旅行者😂😂

2025/07/08返信する
    Ilse en Ton

旅行者Snap ik nou echt helemaal niks van 🙃🤣🤣

Heidy

旅行者Het was ons ook even wennen 😀

Riez

7月9日, フランス ⋅ ☀️ 18 °C

Op woensdag is het de wekelijkse markt in Riez. Een sociaal evenement voor de verre omstreken. Geen toeristen markt, maar een normale markt met kleding en allerhande streekproducten. Wij bezoeken deze markt in een typisch Frans decor. Zelfs Ruud, normaal geen liefhebber van markten, geniet ervan.もっと詳しく

Bert Smet

Bert SmetVeel plezier, Ruud.....

Heidy

旅行者Bert, voor Kaas, Worst en Wijn maakt Ruud graag tijd vrij :-)

Gorge de Verdon

7月10日, フランス ⋅ ☀️ 23 °C

We bezoeken voor de tweede keer de kloof, maar deze keer gaan we alles vanaf het water bekijken. We huren geen kano, maar kiezen voor een elektrische boot. Daarna rijden we naar Aguilles om daar van een heerlijke lunch te genieten. De rest van de middag brengen we door bij ons zwembad.もっと詳しく

旅行者Prachtig daar 🤩

2025/07/10返信する翻訳する