• Ruud

Frankrijk

Roadtrip Franse Alpen Leia mais
  • Col d' Izoard, Saint-Véran

2 de julho, França ⋅ ⛅ 17 °C

Vandaag vertrokken we uit Briançon, waar we een zeer aangenaam verblijf hadden. Ons reisdoel voor vandaag is Embrun. Onze route gaat over de Col d' Izoard en we bezoeken het hoogst gelegen dorp van Frankrijk Saint-Véran (2040 mtr). Typische bouwstijl met veel hout en leisteen. Vanaf Saint-Véran rijden we verder naar Embrun en passeren we een wonderschone kloof (Gorge) waar we onze zelf gesmeerde boterhammetjes hebben verorberd. We verlaten vandaag de route des Grandes Alpes.Leia mais

• Embrun

3 de julho, França ⋅ ☀️ 21 °C

Vandaag een dag geen kilometers maken maar even een dagje rust. Gistermiddag zijn we gearriveerd in ons chalet in Embrun waar we drie nachtjes slapen. Het chalet is van alle gemakken voorzien en heeft een mooi terras met uitzicht over het Lac de Serre-Ponçon. Wij ervaren het Zwitserleven gevoel en dat bevalt heel goed! Vanochtend bezoeken we Embrun, maken een wandeling door het historische centrum en drinken een bakje koffie. Embrun is een mooi stadje met een gezellige winkelstraat met leuke winkeltjes en de nodige terrasjes. De middag brengen we door op het terras van ons chalet.Leia mais

• Les Orres

4 de julho, França ⋅ ☀️ 19 °C

Vandaag rijden we naar Les Orres, een wintersportplaatsje waar je ook leuk kunt wandelen. We nemen de stoeltjeslift naar boven, stappen over bij het tussenstation en wandelen naar beneden terug naar het tussenstation. Onderweg eten we een zelf gesmeerd boterhammetje bij het Lac de Sainte-Marguerite. Na 4,5 uur wandelen arriveren we weer bij de stoeltjeslift. Gebroken, moe en met pijnlijke ledematen en gewrichten want we hadden de wandeling toch wel iets onderschat. Al met al was het toch weer een fantastische dag.Leia mais

• Van Embrun naar Puimoisson

5 de julho, França ⋅ ☀️ 24 °C

We verlaten Embrun voor het laatste stukje van onze reis naar Puimoisson in het departement Alpes de Haute Provence. We rijden via de D954 langs het Lac Serre Ponçon. Een mooie route met schitterend uitzicht op het meer. Daarna vervolgen we onze weg naar het zuiden via de D900. We doen een bakje koffie in Seyne en lunchen in Digne-les-bains. Hier was ook een markt gaande waar vooral allerlei streekproducten waren uitgestald. Rond 14 uur arriveren we bij ons huisje met zwembad in Puimoisson gelegen op de vlakte van Valensole temidden van de lavendel velden.Leia mais

• Gorge de Verdon

7 de julho, França ⋅ ☀️ 23 °C

Vandaag weer een stukje touren. Dit keer rijden we de Gorge de Verdon. Weer een prachtige route. Naast mooie uitzichten op de kloof, hebben we ook een mooi uitzicht als we op de terugweg langs het Lac de Sainte-Croix rijden. Op de hoogvlakte van Valensole genieten we van de lavendelvelden en zonnebloem velden. Verder genoten we van een uitstekende lunch in Aiguines.Leia mais

• Riez

9 de julho, França ⋅ ☀️ 18 °C

Op woensdag is het de wekelijkse markt in Riez. Een sociaal evenement voor de verre omstreken. Geen toeristen markt, maar een normale markt met kleding en allerhande streekproducten. Wij bezoeken deze markt in een typisch Frans decor. Zelfs Ruud, normaal geen liefhebber van markten, geniet ervan.Leia mais

• Gorge de Verdon

10 de julho, França ⋅ ☀️ 23 °C

We bezoeken voor de tweede keer de kloof, maar deze keer gaan we alles vanaf het water bekijken. We huren geen kano, maar kiezen voor een elektrische boot. Daarna rijden we naar Aguilles om daar van een heerlijke lunch te genieten. De rest van de middag brengen we door bij ons zwembad.Leia mais

Final da viagem
    13 de julho de 2025