Split

We waanden ons vandaag even in de middeleeuwen. Prachtig was het en ook het weer zat mee.
Split

Nog enkele foto's ook van buiten de historische stad.
Omis

Op de terugweg van Split naar Promajna zijn we nog even gestopt in Omis. Een leuk dorpje langs de kustweg.
Primosten

Vandaag was het weer een reisdag na een hele mooie stranddag en een regendag. We reden naar onze volgende bestemming Zadar en stopten onderweg in Primosten. Primosten is een lieflijk plaatsje gelegenLue lisää
Zadar

Zadar was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Dalmatië. Een groot deel van de inwoners waren echter Italianen. Zo kwam het dat Zadar in 1920 werd ingelijfd bij Italië, samen met enkele eilanden. NaLue lisää
Sveti Juraj

Vanochtend om 8:00 uur vertrokken voor de volgende etappe naar het eiland Krk, het uiterste zuidpunt Stara Baska. Ook vandaag weer niet over de snelweg, maar de kustweg. Een fenomenale weg met aan deLue lisää
Krk stad

Het eiland Krk is met een brug verbonden met het vasteland van Kroatië. Helaas was er geen gelegenheid om hiervan een foto te nemen. Ook foto's van de ruige kustlijn konden we niet maken. In plaatsLue lisää
Stara Baska

Vanaf Krk is het nog een half uurtje rijden naar Stara Baska onze eindbestemming vandaag en ons verblijf tot maandag. Wel een heel steil en smal weggetje.
Stara Baska

Gisteren nam de bewolking 's middags toe en vannacht heeft het geregend, maar vandaag scheen de zon weer. Dus lekker dagje strand met een mooie zonsondergang als afsluiting.
Porec

Vanochtend zijn we op pad gegaan naar de laatste bestemming van deze vakantie, Rovinj in Istrië. Daarvoor hebben we eerst nog Porec bezocht. Porec is een leuk plaatsje met veel ItaliaanseLue lisää
Vrsar

Na Porec hebben we ook Vrsar nog bezocht, een klein plaatsje dat zich aan het toerisme lijkt te hebben onttrokken. Na Vrsar zijn we nog gestopt in Flengi alwaar Ruud zich tegoed heeft gedaan aanLue lisää
Rovinj

Na aankomst in Rovinj 's avonds nog even naar het oude stadscentrum gelopen, een wandeling van dik twintig minuten en nog net een paar foto's kunnen nemen voordat het te donker werd.
Rovinj

Zonsondergang in Rovinj. Prachtig, na eerst een lekker dagje luieren in het baaitje dichtbij onze B&B.
Rovinj

Vanochtend met de mountainbike een fietstocht gemaakt langs de kust naar Rovinj. Dat viel niet mee, want op sommige stukken moest flink geklommen worden, ook over losse keien en rotsen. Daarna lekkerLue lisää
Neufarn

Onderweg naar huis.
Barendrecht

Vanwege de slechte weersverwachtingen hebben we besloten om de vakantie met twee dagen in te korten. We vertrokken dus donderdag uit Rovinj en na veel regen en files overnachtten we in de buurt vanLue lisää