• Jannes Dangreau

September 5, 2024

Eerste dag

September 6, 2024 in Ireland ⋅ ☁️ 15 °C

De eerste dag:

Na een helse ochtend met vertragingen en afgeschafte treinen van de nmbASS kwamen mama en ik optijd toe in de luchthaven. Vervolgens kwam een vlotte vlucht en een nog vlottere busrit om uiteindelijk toe te komen in de University of Limerick. Hier maakte ik kennis met mn nieuwe kotgenoten, een waalse, een duitse, een fransman, een georgiaan, en een amerikaanse. Een voor een zeer sympathieke mensen.
    Savonds sloten we de avond af door naar het openingsvuurwerk te gaan kijken.

• Dag 2

September 7, 2024 in Ireland ⋅ 🌙 15 °C

Dag 2:
    Vandaag bezocht ik de fitness/sporthal van de universiteit en gingen we samen met de kotgenoten naar een authentiek iers optreden waar de 2malig wereldkampioen (Ierse)tapdans zijn skills even toonde.
    Savonds gingen we voor een korte wandeling rond de campus.

• Dag 3

September 7, 2024 in Ireland ⋅ ⛅ 22 °C

Dag 3:

Vandaag bezochten we de wekelijkse "milkmarket" in Limerick city, wat eigenlijk gewoon een gezellig sfeervol marktje is zoals we het gewoon zijn.

Na de milkmarket was het tijd om de campus en zijn vele gigantische sportvelden te bezichtigen door een kort loopje rond de campus te doen.
    Findpenguins laat me maar 2 videos uploaden, dus hiervan zal je niet veel zien ;p

• Woensdag 11sept

September 12, 2024 in Ireland ⋅ ⛅ 13 °C

Woensdag 11/09:
    Gisteren was terug een dagje les, waarbij ik ontdekte dat onze campus een subway heeft in de campus zelf, heel praktisch :p. Hierna gingen we met alle kotgenootjes naar de "clubs and societies fair" waar we informatie kregen over de mogelijkse clubs en societies waarbij we ons kunnen aansluiten. Savonds sloten we de avond af met een welkomsfeest in the stables, de universiteitsbar. Hiervan is helaas geen beeldmateriaal.Read more

• Cliffs of moher

September 14, 2024 in Ireland ⋅ ☁️ 16 °C

Vandaag bezochten we de cliffs of moher, na vroeg op te staan en een stevig uur en een half op de bus te zitten kwamen we eindelijk toe. De cliffs zelf zijn zeer mooi en zeker eens een bezoekje waard, het weer zat wel niet mee, met enorm veel regen en stevige wind, maar zo hebben we toch ook al eens het echte ierse weer meegemaakt. Na de cliffs of moher passeerden we heel kort nog aan "the burren" een plaats met zeer speciale rotsondergrond (niet goed gefotografeerd oeps?) En een leuke cliff die absoluut niet beveiligd was.Read more

• Week 2

September 22, 2024 in Ireland ⋅ ☁️ 17 °C

Week 2:
    In mijn tweede week hier in Limerick werden iets minder nieuwe activiteiten gedaan. Er werd veel les gevolgd maar af en toe ook een wandelingetje op het nog steeds prachtige universiteitsdomein. (Zoals je ziet ook naar de gigantische flagpoles, die de inkom van het domein markeren.) Op vrijdag ging ik naar een candlelight concert in de St Marys Cathedral in het centrum van Limerick.Read more

• Week 3 en begin week 4

September 30, 2024 in Ireland ⋅ ⛅ 10 °C

Tijdens week 3 gingen we met de kotgenoten naar een leuke bar in Limerick waar wat live muziek was! Dit is ook zowat het enige speciale dat we deze week deden, ik maakte nog wat wandelingetjes rond de campus. nu tijdens het begin van week 4 gingen n
    Nina Salome en mezelf klimmen! Was heel tof!

• 6okt

October 6, 2024 in Ireland ⋅ ☁️ 13 °C

Vandaag vond de cooks mini-marathon plaats, een loopwedstrijdje van 10km. Gezegend door de weergoden die ons een mooie dag gunden begonnen we er aan. Ik liep een nieuw record van 39min en 51 seconden, en ben dus enorm tevreden met de prestatie.Read more

• Skydive trip

October 25, 2024 in France ⋅ ☁️ 18 °C

De fotos zijn reeds gezien door de meeste mensen maar toch plaats ik het hier nog even. Afgelopen week gingen we met de skydiveclub een weekje naar Gap, tallard in frankrijk. Daar deed ik mijn 4 eerste skydives. Ongeloofelijke ervaring die absoluut naar meer smaakt.Read more

• Trip end
    December 21, 2024