• Cruiz'in Europe
  • Cruiz'in Europe
  • Søren Hornbæk

Cruiz' in Europe

Vores drømmerejse!
6 måneder gennem Europa, uden nogle mål, men med en masse drømme om at opleve frihed og ikke mindst møde en masse mennesker og deres kultur. Vi plejer at sige: "vi starter i Esbjerg og så kører vi sydpå". 😊
Leggi altro
  • Dagen der bare skulle overståes.

9 aprile 2024, Olanda ⋅ ☁️ 10 °C

Hold den i gang hvor den blæser...med voldsomme vindstød. Og torden, lyn og regn om natten.😱 Bliver teltet stående, bliver det revet i stykker på kanterne af bilens bagklap 😱😱. Nå... bagklappen blev lukket i, det hjalp.
    Tør vi gå væk fra teltet og se lidt af havnen og byen? Ja...vi vover at gå.
    Hoek van Holland er en lillebitte by, med et hyggeligt torv. Der er torvedag, men skiltene fløj rundt. Vi fik lækker mad, en hollandsk tradition, pandekage med fyld. Smager virkelig godt!
    Hele dagen har der været støj fra helikoptere. Det viste sig at være en militær øvelse på havnen. Soldater blev sat af på de forbipasserende skibe og hentet igen. Vi gik forbi færgerne der sejler til Harwich. Godt det ikke er mig der skal ud at sejle i det vejr. Om muligt så blæser det endnu mere ude ved havnen. Campingpladsen ligger heldigvis inden bag klitterne og lidt i læ.

• Rotterdam Euromast

10 aprile 2024, Olanda ⋅ ☀️ 11 °C

Det er også en måde at se hele Rotterdam på 😄.
    Det er så stor en havn at det er umuligt at tage billeder af det hele.
    Der ligger et "kineser" hotel og restaurant i kanaler hvor vi parkerer. Det er flot oppefra.
    Hvis der er nogen med højdeskræk så kommer der et par billeder fra Euromasten hvor gulvet er af glas. 😉
    Det højeste vi har været oppe er 185m, platformen hvor vi kan gå rundt er 100m oppe. Sikke en dejlig oplevelse, godt solen gad skinne i dag. 🌞

• Kinderdijk

10 aprile 2024, Olanda ⋅ ⛅ 14 °C

Hollands turistfælde nr 1. 😄
    Nå pyt, flot er det og en dejlig gåtur i det dejlige solskin.
    Og vi har da ikke været i Holland uden at ha set nogle møller.
    De er så flotte, vedligeholdte og virkelig smukke. Kun 2 af dem kørte, men alle er funktionelle (hørte en guide fortælle det).Leggi altro

• Polderland camping

10 aprile 2024, Olanda ⋅ ☁️ 15 °C

Vejret er dejligt, næsten ingen vind og her ligger vi fuldstændigt i læ.
    Vi er på øen Hoeksche waard.
    Jeg har sendt Søren i køkkenet og stege bøffer. Det er et kongemåltid. Elsker at holde ferie! 🌞
    Aften gåturen gik til diget, hvor vi kan se trafikken på kanalen.

• Gouda.

11 aprile 2024, Olanda ⋅ ☁️ 15 °C

Nu må vi få is! 🤩🍧
    Og goudasmagsprøver på goudaoste i goudabutikken mens vi går rundt i goudagaderne og kigger på goudabænke og goudakanaler. Goudakirken på goudatorvet er flot, på goudarestaurenten fik vi goudakaffe. Lækkert! Gouda er helt sikkert et besøg værd !Leggi altro

• Brussel

13 aprile 2024, Belgio ⋅ ☁️ 20 °C

Vi tog bussen til Brussels. Sikke en oplevelse! Det er en gigantisk by, med et miks af gamle historiske bygninger, smukke detaljerede huse, gråt beton og glasfacader. Overalt i byen er der træer og grønne bede. Selve centrum er så smuk. 🤩
    På vejen til bussen kom vi forbi en gammel togstation, som er lavet om til kontorer, butikker og streetfood. Udendørs er der sandstrand, dog uden vand, legeplads og flot grønt areal.

• Atomium.

14 aprile 2024, Belgio ⋅ ☁️ 14 °C

Vild oplevelse! Gammel levn fra Expo '58. Flot lysshow og musik. Når vi bevægede os i lys og musik i to af de 6 niveauer man kan komme på, blev vi helt rundtossede. Det føltes som gulvet bevægede sig. Når vi sad ned, kunne vi nyde musik og lys. Det var så fedt! Bagefter forsøgte vi at finde ud af hvilke kugler vi har været i, men det giver ikke mening, stedsansen er helt væk, vi ved kun at vi er gået op og ned.Leggi altro

• Waterloo

15 aprile 2024, Belgio ⋅ 🌬 11 °C

Vi kan jo ikke bare køre forbi monumentet for slaget ved Waterloo. Egentlig troede vi bare at vi skulle op på toppen, men der er et kæmpe museum under jorden. Utrolig godt lavet, men en barsk historie. Tusindevis af soldater blev dræbt. Billedet er fra den runde bygning, hvor selve slaget er vist, med lyden af kanoner, geværer, sabler, råb, skrig, galoperende heste, vrinsk og stønnede soldater. Det var virkelig en stærk oplevelse.Leggi altro

• Huy

15–16 apr 2024, Belgio ⋅ 🌬 9 °C

Sikke et lorte vejr. I Brussels havde vi over 20gr og nu er den helt nede på 2 gr og regn, hagl og blæst. Typisk april vejr 😳.
    På vejen fra Namur til Dinant ændrede landskabet sig meget. Nu kommer der bakker og stejle klippeskråninger. Vi nød at køre langs Maas floden og se på de små byer. Enhver bygherre med respekt for sig selv, bygger et tårn eller spir på dit hus. De giver nogle meget smukke bygninger.
    Vi overnatter på et Bed and Breakfast i byen Huy.

• Hotel Altitude

16–17 apr 2024, Belgio ⋅ 🌬 7 °C

Endnu en regnvejrsdag, så derfor kører vi en del. Og faktisk en del på motorvej/motortrafikveje.
    Vi startede dagen med at katten hos vores vært, havde tisset på Sørens sko. 😱 Det stinker!!!
    Turen gik til Liége, på vejen ind til byen så vi nærmest kun store faldefærdige fabrikker. Så glæden var stor da vi kom til broen ind mod centrum.
    Det regnede stadig så vi fik et par timer til at gå i et indkøbscenter.
    Derfra kørte vi faktisk tilbage til Holland, til Maastricht. Sikke en flot by. Den store plads er her hvor André Rieu holder koncerter.
    Tilbage til Belgien.... Forbi Circuit Spa, Europas smukkeste racerbane, med plads til 70000 tilskuere.
    Nu drikker vi øl på Hotel Altitude.

• Dreiländerecke

17 aprile 2024, Belgio ⋅ ☁️ 3 °C

Afsted fra hotellet efter en lækker morgenmad.
    Temperaturen er nede på 3 grader, så termo trøjen er kommet på igen.
    Turen går ad små snoede veje op og ned af bakker, på kryds og tværs af de 3 lande. Belgien, Tyskland og Luxembourg. Vi stopper ved Dreiländerecke, hvor de 3 lande mødes.Leggi altro

• Luxembourg by

17 aprile 2024, Lussemburgo ⋅ ☁️ 9 °C

Spændende by, ren og grøn.
    Sjovt at byen ligger i to niveauer, med stor højde forskel.
    Gangbro med udsigt over den lave, grønne del. Og så var der da også lige glasgulv. 😳.
    Gad vide hvad skiltet betyder? Pas på gamle nisser/koner?Leggi altro

• Fort de Vaux

18 aprile 2024, Francia ⋅ ☁️ 5 °C

Efter en overnatning i Etain på Hotel Sirené. Vælger vi at køre lidt på må og få, men med kurs mod Verdun.
    Vi møder et skilt som ser spændende ud og kører efter det. Det er så Fort de Vaux.
    Øøøhhh.... Der er så en masse militær folk samlet og gør klar til en ceremoni.
    Skal vi køre igen, bliver smidt væk. Næh... Vi bliver budt tættere på og på gebrokkent engelsk forklaret at det er en ceremoni for nyuddannede soldater. Tror vi ....
    Der kommer flere opslag, da der er mange billeder og videoer.