• Macao

15 juli 2023, Macao ⋅ ☀️ 34 °C

Fra Hongkong tok jeg en dagstur til Macao, som var under portugisisk styre helt frem til 1999. Portugisisk er fortsatt et offisielt språk her, og Macao inngår dermed i prosjektet mitt: å besøke alle steder i verden hvor portugisisk er offisielt språk.

Som Hongkong har Macao status som en spesiell administrativ region i Kina, noe som gir dem en høy grad av selvstyre. Kanskje det mest synlige utslaget av dette er at det er lovlig med gambling, i motsetning til resten av Kina. Dette har gjort Macao til et mekka for kasinoturisme, og amerikanske milliardærer har investert tungt i området. Resultatet er spektakulære kasinoresorter inspirert av Las Vegas, inkludert kopier av blant annet Eiffeltårnet, Big Ben og et innendørs Venezia komplett med kanaler og gondoler. Macao kan beskrives som “Las Vegas på steroider”, og i rekordåret 2013 omsatte kasinobransjen her for hele sju ganger mer enn det som ble spilt for i Las Vegas.

Jeg ankom med hurtigbåt fra Hongkong og startet dagen med å besøke Macaos høyeste punkt, Alto Coloane, hvor jeg besøkte et vakkert kinesisk tempel. Ved foten av fjellet møtte jeg Yen Yen, en venn av Carlos, som jeg hadde blitt kjent med i Øst-Timor. Hun hadde satt av hele dagen til å vise meg rundt i Macao.

Vi begynte med å besøke landsbyen Coloane, kjent for å ha den best bevarte og mest tradisjonelle portugisiske arkitekturen i Macao. Til lunsj spiste vi en klassisk portugisisk klippfiskrett, etterfulgt av en “pastel de nata” – det portugisiske bakverket laget av butterdeig fylt med gul eggekrem. Deretter dro vi til gambling-distriktet, hvor vi kunne gå fritt rundt i kasinoene og observere de mange kineserne som prøvde lykken.

Dagen ble avsluttet med middag i et annet portugisisk område, før jeg tok bussen over verdens lengste bro tilbake til Hongkong.
    Meer informatie