• Day 72–74

Yellow Mountain

September 22, 2023 in China ⋅ ☀️ 15 °C

Jeg dro på en helgetur til Yellow Mountain nasjonalpark. Reisen startet med en togtur til byen Huangshan, hvor jeg delte en taxi med andre reisende som også skulle til nasjonalparken. Den første natten overnattet jeg på et hotell i en landsby like ved parkens inngang.

Neste morgen sto jeg opp tidlig og tok taubanen opp i fjellet. Området rundt toppen av taubanen var meget folksomt, men etter hvert som jeg beveget meg dypere inn i fjellene, ble det merkbart roligere. Landskapet var spektakulært – skarpe granittopper steg opp fra et hav av skyer, og krokete furutrær klamret seg til fjellsidene på de mest utrolige steder. Det var som skapt for fotografering. Underveis møtte jeg flere tibetmakaker, en ape som lever i Kinas fjellområder.

Den andre natten overnattet jeg på et hotell inne i nasjonalparken. Neste morgen sto jeg opp tidlig for å få med meg soloppgangen fra en nærliggende fjelltopp. Deretter satte jeg kursen mot Lotus Peak (1865 moh), nasjonalparkens høyeste punkt. Jeg var heldig som rakk toppen før strømmen av besøkende fra taubanen – på vei ned møtte jeg en kilometerlang kø av folk som ventet på å komme opp. Fra toppen gikk turen 1200 høydemeter ned til landsbyen ved foten av fjellet, hvor jeg avsluttet turen med et deilig måltid.