Kina

• 168foton
  • 0gilla-markeringar
  • Nanjing

17 september 2023, Kina ⋅ ☀️ 31 °C

Søndag i Suzhou hadde de ansatte i Elliptic Labs møter, så jeg benyttet anledningen til å ta en dagstur alene til Nanjing, som ligger en time unna Suzhou med hurtigtog. Nanjing betyr "den sørlige hovedstad" – i kontrast til Beijing, som betyr "den nordlige hovedstad".

Rundt år 1400 var Nanjing verdens største by, med en befolkning på rundt 500 000. I nyere tid er byen særlig kjent for den brutale Nanjingmassakren i 1937, under den andre kinesisk-japanske krig, hvor opptil 300 000 sivile og krigsfanger skal ha blitt drept. På japansk side bestrides fortsatt omfanget av overgrepene.

Jeg leide en sykkel og utforsket en stor park der jeg blant annet besøkte Ming Xiaoling-mausoleet, gravstedet til den første keiseren i Ming-dynastiet. Fra parken gikk jeg opp på fjellet Purple Mountain, hvor jeg ble belønnet med en flott utsikt over byen. På kvelden syklet jeg rundt innsjøen i byen, hvor de gamle bymurene fortsatt står, før jeg tok toget tilbake til Shanghai.

• Yellow Mountain

22–24 sep. 2023, Kina ⋅ ☀️ 15 °C

Min siste helgetur i Kina gikk til Yellow Mountain nasjonalpark. Reisen startet med en togtur til byen Huangshan, hvor jeg delte en taxi med andre reisende som også skulle til nasjonalparken. Den første natten bodde jeg på et hotell i en landsby like ved parkens inngang.

Neste morgen sto jeg opp tidlig og tok taubanen opp i fjellet. Ved toppen av taubanen var meget folksomt, men etter hvert som jeg beveget meg dypere inn i fjellene, ble det roligere. Landskapet var spektakulært – skarpe granittopper steg opp fra et hav av skyer, og krokete furutrær klamret seg til fjellsidene på de mest utrolige steder. Det var som skapt for fotografering. Underveis observerte jeg flere tibetmakaker, de særegne fjellapene som holder til i Kinas fjellområder.

Den andre natten overnattet jeg på et hotell inne i nasjonalparken, og morgenen etter sto jeg før daggry for å få med meg soloppgangen fra en nærliggende fjelltopp. Deretter satte jeg kursen mot Lotus Peak (1865 moh), nasjonalparkens høyeste punkt. Jeg var heldig som nådde toppen før strømmen av besøkende begynte å komme fra taubanen, for på vei ned møtte jeg en kilometerlang kø av folk som ventet på å komme opp. Fra toppen gikk turen 1 200 høydemeter ned til landsbyen ved foten av fjellet, hvor jeg avsluttet turen med et velfortjent måltid.

• Hongcun

24 september 2023, Kina ⋅ ☀️ 29 °C

Før jeg tok toget tilbake til Shanghai fra Yellow Mountain, hadde jeg satt av tid til å besøke landsbyen Hongcun. Denne landsbyen er berømt for sin godt bevarte tradisjonelle arkitektur, noe som har gitt den en plass på UNESCOs verdensarvliste. Jeg rakk akkurat ikke bussen jeg hadde tenkt å ta, men heldigvis møtte jeg fire amerikanske utvekslingsstudenter som også skulle dit, og vi bestemte oss for å dele en taxi.

Å spasere rundt i Hongcun føltes som å tre inn i en annen tid, flere århundrer tilbake. I motsetning til mange andre turistmål i Kina, var landsbyen overraskende fri for tacky suvenirbutikker og påtrengende selgere, noe som ga stedet en mer autentisk atmosfære. Bortsett fra noen turistgrupper med guider som brukte megafon, var gatene stille og fredelige.

Etter besøket kjørte den samme taxien oss videre til Huangshan, hvor jeg tok toget tilbake til Shanghai.