Prvi postanek
25. juli, Slovenien ⋅ ☁️ 26 °C
Pekarna! Imava za burek, ki naju bo nahranil do Nemčije 🙂
Za prespat in nič drugega
26. juli, Tyskland ⋅ 🌧 15 °C
Prišli ob enajstih zvečer v dežju, ker je bil Chimsee poln... Pičimo dalje
Še ta drugo spanje v Nečiji
26. juli, Tyskland ⋅ ☀️ 22 °C
Super plac za večerjo pod zvezdami in med 🌲, zjutraj pa kar hitro dalje, ker nas dež ne spusti ven... Na Norveškem je baje 🌞, smer je torej prava 😀.
Medtem ko so avtoceste v NemčijiLæs mere
Skozi ozko grlo
27. juli, Tyskland ⋅ 🌧 17 °C
Hamburg je problematičen na poti proti severu, ker lahko Elbo prečkaš le na treh punktih, od katerih je tunel skoraj vedno zabasan.
V deževnem nedeljskem jutru je vseeno nekako šlo in ene doLæs mere
Finally HolidayIn
27. juli, Danmark ⋅ ☁️ 20 °C
Helena presrečna, ko začne delat bedarije oziroma lahko gre nekam v vodo. Prava ribica 🙃🐟
Našli smo jezerce in sonce takoj na začetku Danske. Se pravi najprej kopanje, potem pa brunch.Læs mere
Blåvandshuk Fyr
27. juli, Danmark ⋅ ☁️ 19 °C
Prvi turistični postanek na poti in to na Danskem - nek fajni svetilnik, postavljen na rtu, obdanem s širokim plitvim morjem. Da je kazal pot mornarjem.
Okrog svetilnika sipine tople mivke inLæs mere
Coffee break
28. juli, Danmark ⋅ 🌬 20 °C
En naključen prostor, ker sva rabila pavzo... Pa ga pinava, da se morda vrneva nazaj grede, na sprehod in piknik.
Troldkirken
28. juli, Danmark ⋅ 🌬 20 °C
Hiter postanek bolj za fotoshooting kot za preučevanje zgodovine 🫢... Je pa to prazgodovinski prostor zadnjega slovesa, izvira iz obdobja 4000 let pnš.
Grenen
28. juli, Danmark ⋅ 🌬 19 °C
Je bilo treba stopit še na/v najbolj severno točko Danske, kjer trčita skupaj dva močna tokova Baltika in Severnega morja.
Super sprehod po celem dnevu v avtu, za nagrado pa sta se prišla na potLæs mere
Še zadnji korak do Norveške
28. juli, Danmark ⋅ 🌬 18 °C
Ura 21.30, sonce pa še vso zlato na nebu 🌞... Glede na avtopark zasedbo, čaka Norveško invazija 🚌
Zasačena! 😳
29. juli, Norge ⋅ 🌙 14 °C
Tokrat malo bolj grenak vstop v Norveško... Zapeljeva s trajekta in sva naključno izbrana za kontrolni carinski pregled. Ful prijazni uradniki z nenavadnimi vprašanji... Od poti, do hribov doLæs mere
Kava stop
29. juli, Norge ⋅ 🌬 18 °C
Prelepo, da bi odpeljali mimo! Smo si privoščili kavico s top razgledi 😊
Scenic E39
29. juli, Norge ⋅ 🌬 19 °C
Samo oh in ah... Kako lepo!
Trallebanen & Hellern
29. juli, Norge ⋅ 🌬 19 °C
Dobra ura razmigavanja v hrib za nekih 140 višincev kot uvod v jutrišnji Kjerag. Je pa to prva neka bolj organizirana aktivnost po 2.200 kilometrih vožnje in štirih dneh sedenja v avtu. Paše 🙂
Prespiva pod Kjeragom
29. juli, Norge ⋅ ☁️ 13 °C
Zame, Heli, ena najlepših cestic na Norveškem, cesta, ki pelje na Kjerag. Zeleno, vodeno, skalnato, razgledno... Od najinega tripa izpred 6 let je to moj mentalni note: must visit again in če bo leLæs mere
Kjerag
30. juli, Norge ⋅ ☁️ 16 °C
Obvezen hike na zagozdeno skalo, če si že tu, na Norveškem. Slabih sedem ur pohoda po eksotičnih skalah s pogledom dol na fjord. Vreme tipično norveško - en mal dežja, tu pa tam sonce, vmesLæs mere
Srčkan kamp
31. juli, Norge ⋅ ☀️ 13 °C
Včeraj nas je dež pregnal izpred jezera, kjer smo hoteli 'met piknik na soncu in kopanje v hladni vodi.
Pa nas je pot odpeljala do bližnjega kampa, kjer nas je za 23 eur čakal parkplac na traviLæs mere
Slikovita 450
31. juli, Norge ⋅ ⛅ 16 °C
Gremo dalje... Ma kamorkoli gremo, je lepo 😍
Lysefjorden
31. juli, Norge ⋅ ⛅ 20 °C
Po bližnjici s trajektom naprej... In coffee break with a view 😍... Tja nazaj proti Kjergu 😘
Pavza: izhodišče Vigesdalen
31. juli, Norge ⋅ ⛅ 18 °C
Smo našli en lep parkplac, kjer je vsak dobil svoje: Vesna tek, Bacio in Heli sprehod z okusom po borovnicah, možaka pa "čvek pavzo" in pivo 0.0, ker vozimo dalje. Punci sva si po privoščili šeLæs mere
Scenic route 520 - prvi del
31. juli, Norge ⋅ ☁️ 15 °C
Panoramska cestica se začne z vstopom v ostro sotesko Storlivantnet, s prepadnimi skalami in strmimi ovinki, pa tudi se najde kafič, ki dela sicer le med 10h in 16h 😊. Na mini prelazu seLæs mere
Scenic route 520 - drugi del
1. august, Norge ⋅ ☁️ 12 °C
No, vso lepoto je panoramska cesta pokazala, ko se je iz soteske prelevila v dolinco... Izjemno razgledna jutranja vožna je prava hrana za učke... Bi se človek ustavil in kar obstal...😌😍💚
Skjervsfossen
1. august, Norge ⋅ ☁️ 16 °C
V bistvu postanek za pozni zajtrk, saj sva jutro začela smo s kofetom in užitarsko vožnjo po 520. Matranje skozi Oddo in po res preozki cesti po V kraku Hardangerfjordrn (beri: redki predeli cesteLæs mere
Lærdalski tunel
1. august, Norge ⋅ ☁️ 13 °C
Najdaljši cestni tunel na svetu, in to glih pred nama! 24 kilometrov pa pol sva vozila skozi luknjo, zgrajeno leta 2000. Praktično čist nov 😉
Se ga pa splača prevozit čist samo zaradi teLæs mere
Breavatnet ledenik
1. august, Norge ⋅ ☁️ 15 °C
Ledenik, ki je še sto let nazaj dolbel luknjo za današnje jezero. Kratek postanek s čudovitim pogledom.

RejsendeOlaaaaaa... lepo se imejte... pa hitro potujte...
RejsendeHvala! Hitro do Norveške, potem pa počas pa z andahtjo 🙂
RejsendeTo sem mislila... da se preslikata direkt gor in potem pocasi in z uzitkom dalje
Rejsende🌞⛰️