Gorska oaza Chebika
2 janvier 2019, Tunisie ⋅ 14 °C
Po Tozeurju se odpravimo na zahod, proti alžirski meji. Tam je ena najlepših gorskih oaz, Chebika. Pred petimi leti smo se tam neizmerno kopali, tokrat samo napasli učke in zmočili stopala.
Rommlova pista
2 janvier 2019, Tunisie ⋅ 16 °C
Po Chebiki še obvezen sprehod po Rommlovi pisti, katere začetek je na smetišču bližnjega mesteca.
Sfax
3 janvier 2019, Tunisie ⋅ 12 °C
Od Rommla smo potegnili kar do Sfaxa, kjer naj bi bila na voljo celo dva kampa. Ko smo proti večeru vendarle prišli do lokacije prvega, se je izkazalo, da tam že dolgo ni več šotorov ampak soEn savoir plus
El Jem
3 janvier 2019, Tunisie
Naslednji postanek je v El Jemu, kjer je glavna atrakcija rimski amfiteater. Parkiramo čisto ob njem, si privoščimo relativno drag kapučino z wcjem in obiščemo res lepo ohranjene ostanke rimskeEn savoir plus
Proti Hamametu
3 janvier 2019, Tunisie ⋅ 13 °C
Končna vožnja proti Hamametu - po avtocesti, ob kateri se pasejo ovce, na cestninskih postajah prodajajo svež kruh in spominke, čez avtocesto pa letajo domorodci in izzivajo nesrečo.
Hamamet
4 janvier 2019, Tunisie ⋅ 6 °C
Prespimo nekje v turističnem delu Hamameta, kjer se ponovno zberemo vsa druščina in uničimo še zadnje ostanke zdravil, tokrat v obliki Jebenice.
La Goulette
4 janvier 2019, Tunisie ⋅ 10 °C
Od Hamameta do pristanišča nas navigacija zmede preko centra Tunisa; k sreči imamo dovolj časa za dodatno uro vožnje skozi center in kosilo v La Goulette, od koder štarta trajekt. Za obiskEn savoir plus
Na ladji
4 janvier 2019, Tunisie ⋅ 12 °C
Izhod iz Tunizije je posebna izkušnja, saj nam kljub čakanju dobrih dveh ur v vrstah ni uspelo skuhati poslovilne turške kave, je bilo pa zato več policijskih kontrol, letanja za žigi in rahleEn savoir plus