• Goodykjes in Zuid-Afrika
  • Mirjam Goodijk
  • Goodykjes in Zuid-Afrika
  • Mirjam Goodijk

De Goodykjes in Zuid-Afrika

Van 1 september tot 23 februari 2023 zitten we met onze kids in Zuid-Afrika. Een half jaar vol inspiratie, verdieping en avontuur. Leggi altro
  • Light House Karatara

24 dicembre 2022, Sud Africa ⋅ ☁️ 20 °C

Twee bijzondere weken meegedraaid bij Lighthouse Karatara. Mooi te zien hoe Theo en Jinke de Jong hier vol overgave met hun team te werk gaan. Echt geloof, hoop en liefde brengen in een best wel hopeloze omgeving.

Een jongerenprogramma, een avond voor de jeugd, een soepkeuken en als persoon ook gewoon aanwezig zijn op deze uitdagende plek. Midden in de community.

Voor ons een geweldige ervaring. Helemaal op onze plek in koepeltent en caravan. 👌🏻

Daarmee ook de wens om meer van deze projecten te willen bezoeken. Waarschijnlijk geen Namibië, maar verder door Zuid-Afrika.

• Klein Karoo Lodge

27 dicembre 2022, Sud Africa ⋅ 🌙 22 °C

Door omstandigheden lukt het helaas niet om deze week bij onze vrienden Karen en Jean te verblijven. Daarom last minute even zoeken naar een alternatief.
    Voor vandaag een heerlijke plek gevonden in Klein Karoo Lodge. Midden in een reservaat met loslopende springbokken, elanden, struisvogels, en een giraf!
    Daarnaast nu ook voor morgen t/m 2 januari een geweldige plek gevonden in Soloko Lodge!
    2,5 uurtje oostwaarts.

• Soloko Game Reserve

1 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ☀️ 27 °C

Vijf bijzondere dagen in de Stone cottages van Soloko Game Reserve. De nieuwe managers Schalk en Denise zijn begin december begonnen deze plek nieuw leven in te blazen. Een plek met enorm veel potentie, maar ook nog enorm veel doen.. 😏

Naast onze twee kamers deelden we de accommodatie met nog 5 kamers. Dit leidde tot leuke ontmoetingen met verschillende gasten.

Hoogtepunt was het feest op oudejaarsavond. Met gezamenlijke braai, een ruime danszaal, Afrikaanse muziek en.. een ietwat teleurstellende opkomst.. 💃🏻🕺 😅

• Jeffrey’s Bay

2 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ☁️ 23 °C

Vannacht een nachtje overnachten in Jeffrey’s Bay. Een populair surfoord met opnieuw ook grote tegenstellingen.

Vanmiddag koffie en een korte rondleiding bij King’s College van Johan en Astrid uit NL, die 20 jaar geleden zijn begonnen met een prachtig en inspirerend project in de sloppenwijken hier. Met onderwijs, animatie, opvang, etcetera. Enorm toekomstgericht, ambitieus en vrijwel volledig lokaal georganiseerd. Mooi! 🙏🏻Leggi altro

• Riet Rivier (Port Alfred)

12 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ☁️ 25 °C

De afgelopen 10 dagen verbleven we in een vakantiehuisje bij de Rietrivier in Port Alfred. Ietwat verouderd, maar met een magnifiek uitzicht!

Dit familiehuisje werd ons aangeboden door de vrienden van 9 jaar geleden die tijdelijk toevallig in Port Alfred verblijven ivm afnemende gezondheid van hun ouders daar.

Het mooie was dat Mirjam hier 9 jaar geleden ook studeerde. Dus al met al een geweldig weerzien met deze voor ons bekende omgeving, en zeker ook met onze vrienden. Waardevol!
    Leggi altro

• Op safari in Queenstown!

15 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ⛅ 29 °C

Van zondag op maandag verbleven we bij Sue en Tom in Queenstown.

We ontmoetten hen tijdens ons verblijf op Soloko in Kareedou, en toen al nodigden ze ons van harte uit.

Na aankomst werden we verrast met een safari vlak buiten de stad! Onze eerste kennismaking met neushoorns. 🦏

Geweldige ervaring en opnieuw een mooie ontmoeting! 🙏🏻

• Tussenstop in Alliwal-North

16 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ☀️ 32 °C

Na het bezoek aan Queenstown zijn we ietwat somber over deze kant van Zuid-Afrika. Wegen worden alsmaar slechter (potholes overal), verkeer is chaotisch en meerdere gebouwen in het centrum zijn geplunderd en ingestort.

Alliwal-Noord blijkt echter een prachtig en redelijk goed onderhouden stadje te zijn.
    We komen aan bij de Ranch voor de lunch, een paradijsje (zie foto) en overnachten in een prima B&B.

• Bloemfontein

18 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ⛅ 33 °C

Ook in Bloemfontein treffen we een prachtig appartement in een mooie wijk aan! Bij aankomst krijgen we zelfs een gratis upgrade naar een groter appartement!

Twee heerlijke dagen met mooi weer, zwembad, braai en een bezoek met Jefta aan het Nationaal Museum.

Bloemfontein zelf blijkt echter inmiddels ook vrij troosteloos. 🙁
    Slecht onderhouden wegen en opnieuw leegstaande en ingestorte gebouwen. De wijk waar we zelf zaten blijkt door de bewoners zelf te worden onderhouden.

• Ardmore Guest Farm

23 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ☀️ 31 °C

Een lang en warm weekend in Ardmore Guest Farm. Een gezellige boerderij aan de voet van Drakensbergen.

Lekker even genieten van halfpension, een (gevuld) zwembad, hapje, drankje en prima accommodatie. 👌🏻

Een mooie hike met de kids, een stoomcursus paardrijden en daarnaast ervaringen delen met ineens meerdere Nederlandse stellen die hier ook zaten. 🇳🇱

• Midweek bij Melusi in Dundee

24 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ 🌙 21 °C

Vandaag aangekomen bij Melusi in Dundee. Een project dat zich inzet voor zieken (HIV/AIDS), werklozen, daklozen, weduwen en wezen, hongerigen, tieners en kinderen.

Daniël en Elske vertrokken in 2011 van Apeldoorn naar Zuid-Afrika om fulltime bij te dragen aan dit project. Mooi om met hen kennis te maken en de komende dagen op locatie te horen en zien wat hen drijft en hoe ze van betekenis zijn in deze omgeving.

(Zie ook: www.danielske.nl)

• Afscheid Melusi Dundee

27 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ⛅ 29 °C

Afgelopen dagen zijn voorbij gevlogen. Een super welkom ontvangst en mooi te horen en zien hoe het team hier in de omgeving echt hoop en verlichting brengt. Een oase van hoop, groei en ontwikkeling. 🙏🏻

"Truly I tell you, whatever you did for one of the least of these brothers and sisters of mine, you did for me.” Matthew 25:40

Kijk ook op www.melusi.com

• Op Safari in KwaZulu-Natal

28 gennaio 2023, Sud Africa ⋅ ☀️ 35 °C

In het weekend van 27 tot 29 januari eindelijk tijd voor een echte Safari! Op zoek naar de Big Five! Een heerlijk plekje in de middle of nowhere met uitzicht op voorbij lopende wrattenzwijnen en nyala’s.

Unieke ervaring! En als we de Cheeta’s mogen aanzien voor het Luipaard, hebben we ze eigenlijk allemaal gezien. 😏
    (Wellicht komen we het Luipaard later nog tegen..)

Kijk de Safari terug op Jefta’s Coole Wereld aflevering 7!!

• Bezoek aan MercyAir

4 febbraio 2023, Sud Africa ⋅ ⛅ 23 °C

Afgelopen week doorgebracht in het gastenverblijf van MercyAir in het tropische White River.

Drie mooie dagen waarin we kennis mochten maken met de organisatie en de verschillende families binnen deze organisatie. Echt een kijkje achter de schermen.

MercyAir vervult met hun vliegtuigen en helicopters een soort brugfunctie tussen Zuid-Afrika en slecht bereikbare gebieden in de omgeving. Daarnaast bieden ze met hun accomodaties een rustplek voor zendelingen om even op adem te komen.

Leggi altro

• Nóg een dagje Krugerpark!

11 febbraio 2023, Sud Africa ⋅ ☁️ 29 °C

Omdat we nog in de buurt waren, toch nog een dagje Kruger! Op zoek naar leeuwen en misschien ook nog het luipaard van wat dichterbij. Ondanks het regenachtige weer, troffen wij een heerlijke dag! Geen luipaard deze keer, maar wel een groep leeuwen aan de kant van de weg! ⛅️

Helaas waren de off-road paden deze keer afgesloten vanwege de hevige regenval. Zuidelijk waren wegen zelfs ontoegankelijk en werden gasten gevacueerd.

Aan het eind van de dag lekker eten en slapen bij SleepOver. Een eenvoudig overnachtingsplekje aan de rand van het park.

• Private party onderweg naar Polokwane

12 febbraio 2023, Sud Africa ⋅ 🌩️ 26 °C

Op weg naar Polokwane (Pietersburg) leek het ons leuk even een bezoekje te brengen aan een bijzondere Baobab boom met daarin een restaurant. Na een omweg vol potholes (+/- 2 hr) eindigden we voor een verlaten en gesloten hek. Baobab Sunlands bleek inmiddels al een poosje gesloten.. 😅

Gelukkig vonden we naast de locatie een uniek privé zwembad met braaiplek. En spontaan begon de zon te schijnen.. ☀️
    Kortom! Een heerlijke lunchpauze met spareribs op de braai, prive zwembad en muziek van “Make Some Noise” en “Frozen” uit de speakers! 🔊

• Laatste dagen Johannesburg

22 febbraio 2023, Sud Africa ⋅ 🌙 17 °C

Onze laatste avond in Zuid-Afrika 🇿🇦
    Na een lekker hectisch Zuid-Afrikaans dagje 🙃

Appeal ingediend na afwijzing bij VFS ✔️
    Auto verkocht ✔️
    Auto gehuurd ✔️

Al met al een bizarre maar geslaagde dag hier in Jo’burg 😅💪🏻

Terugkijkend op een aantal mooie laatste dagen met een etentje bij Papachino, een ochtendje klimmen, midgetgolven, een bezoekje aan een sciencepark en een laatste kleine Safari.