Sportkantine
May 20, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 23 °C
Op de camping worden we lekgeprikt, dat is nou jammer. Hotel geboekt voor morgen in Niceco. Aan de kust wordt slecht(er) weer verwacht. Weinig campings telefonisch kunnen bereiken. Morgen kijken of weRead more
Welterusten
May 20, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 18 °C
Nat
May 21, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 15 °C
Zoals verwacht, alles kliedernat. Komende vijf dag regen voorspeld. Dus willen in Airbnb-tjes. Tent moet dus wel droog. Is een klus.
Luchtvochtigheid 69 procent, geen wonder dat we de boel niet droogRead more
Oña
May 21, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 23 °C
Koffie met broodje
Kloof
May 21, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 23 °C
Na Oña gaan we van de 629 af en rijden over wat vroeger een spoorweg was door een kloof.
Weg brug
May 21, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 26 °C
Moneo
May 21, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 27 °C
Dankzij de Garmin vinden we weer onze weg na wat omgereden te hebben over zand/kiezelwegen.
Het wordt heter en heter. Bizar, het is behoorlijk heiig, soms lijkt het bewolkt maar die zon brandt alsRead more
Hotel Rural Valtarranz
May 21, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 26 °C
Hitte gaat maar door, laatste stuk moeten we toch nog paar honderd meter omhoog. Standje sport helpt een handje. Ernstig bezweet en hijgend komen we op het adres, geen bordje. Mmmm, zitten we goed.Read more
Goedemorgen
May 22, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C
Zeven uur ontbijtje en we gaan weer. Onderweg weer prachtige vergezichten
Mimetiz
May 22, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 24 °C
In Salnillas wil de Garmin ons de grote weg opsturen. Wij, en de verkeersborden, willen dat niet. Even stoppen om goed alternatief te bedenken zodat we nog steeds de juiste richting opgaan. Een manRead more
Baskenland
May 22, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 26 °C
Allereerst verwachten we oude vervallen meuk. Maar de eerste aanblik van het Baskenland is goed tot redelijk goed onderhouden wegen. Indrukwekkende huizen op steile hellingen waar heel creatiefRead more
We naderen Bilbao
May 22, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 27 °C
Bilbao
May 22, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 28 °C
Wij hebben een hotel uitgekozen zo'n 20 km onder wat wij dachten het centrum van Bilbao is. Wellicht is dat het oude centrum. We rijden inmiddels al zo'n 10 km door een inmense stad. Stoplichten zijnRead more
Galdakao
May 22, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 29 °C
Er lijkt bijna geen einde aan de stad Bilbao te komen. Rijden we eerst door piepsjiek gedeelte met 5 sterren-hotels, uiteindelijk worden de gebouwen sjofeler en dan doemen de fabrieksgebouwen op.Read more
Onweer en regen
May 22, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 21 °C
Slow Breakfast
May 23, 2022 in Spain ⋅ ⛅ 15 °C
Vanaf half acht ontbijten, werkelijk heel traag, na 10 miniten hebben we jus d'orange, thee en koud gekookt ei. Uiteindelijk, naal een een minuut of 20 krijgen we wat stukjes kaas, gekookte ham enRead more
Uit Galdakao, Uit-zicht
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 15 °C
Ook al zijn we een heel eind buiten Bilbao, het is dan toch nog zo'n 7 km voor we echt het stedelijke verlaten. Dan gaan we vrij snel al weer omhoog. In Larrabetzu brood en wat zoetigheid gekocht.Read more
Gekke Belgen
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 16 °C
De Camino del Norte voor fietsers hebben we van een Belgische site. Na enkele km's worden we een steil bospad opgestuurd. Na ongeveer anderhalve km besluiten we terug te gaan. Dit pad is echt niet teRead more
Normale weg
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 16 °C
Kijk, dit noemen we onder de huidige omstandigheden een hele normale weg. Zeker na onze 'Route de Belgique'. Jammer dat het wel/niet steil zijn van een weg niet altijd even goed zichtbaar is
Écht ontbijt
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 17 °C
In Muxika stoppen we voor koffie. Hier hebben ze weer heerlijke 'tostada's', belegde stokbroodjes. Mario neemt met aardappel, Jolanda met ham. Heerlijk, om je vingers bij op te eten. DeRead more
Bizkaja
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 15 °C
We beginnen aan de klim. Caramba, echt pittig omhoog. We puffen en hijgen, we vinden het echt zwaar. Nog geen conditie opgebouwd vragen we ons af. Niet piepen, doorbijten, nog maar een kilometertje ofRead more
Waarschuwingsborden
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 15 °C
Je weet dat je naar beneden gaat. Je ziet dan deze borden. Normaal staan hier nergens borden. Percentages zijn onbekend. Tsja, oké, rustig aan, handen stevig op de rem.
Zoefend naar beneden?
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 15 °C
De spannende afdeling is net ingezet, we gaan de bocht om en dan? Omhoog, nee dat zeg ik verkeerd, OMHOOG! Exceptioneel, we moeten afstappen, dit hebben we nog niet meegemaakt. Zelfs het omhoogkomenRead more
Camping?
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 18 °C
Deze foto behoeft geen tekst en uitleg. We dachten een camping te hebben gevonden Laten we dit niet doen. Zeker niet met een bijna lege accu.
Golf van Biskaje
May 23, 2022 in Spain ⋅ ☁️ 18 °C
In Lekeitio bereiken we de Golf van Biskaje. Lekkere koffie en een 'tostada' en even genieten van het uitzicht. Even buiten Lekeitio moet een camping zijn.
De kustweg is hier niet zo vlak als weRead more

TravelerDat is inderdaad balen🦗 die prikkers. Wel een mazzeltje dat jullie naast de sportkantine zitten.