Sportkantine
20 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 23 °C
Op de camping worden we lekgeprikt, dat is nou jammer. Hotel geboekt voor morgen in Niceco. Aan de kust wordt slecht(er) weer verwacht. Weinig campings telefonisch kunnen bereiken. Morgen kijken of weEn savoir plus
Welterusten
20 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 18 °C
Nat
21 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 15 °C
Zoals verwacht, alles kliedernat. Komende vijf dag regen voorspeld. Dus willen in Airbnb-tjes. Tent moet dus wel droog. Is een klus.
Luchtvochtigheid 69 procent, geen wonder dat we de boel niet droogEn savoir plus
Oña
21 mai 2022, Espagne ⋅ ⛅ 23 °C
Koffie met broodje
Kloof
21 mai 2022, Espagne ⋅ ⛅ 23 °C
Na Oña gaan we van de 629 af en rijden over wat vroeger een spoorweg was door een kloof.
Weg brug
21 mai 2022, Espagne ⋅ ⛅ 26 °C
Moneo
21 mai 2022, Espagne ⋅ ⛅ 27 °C
Dankzij de Garmin vinden we weer onze weg na wat omgereden te hebben over zand/kiezelwegen.
Het wordt heter en heter. Bizar, het is behoorlijk heiig, soms lijkt het bewolkt maar die zon brandt alsEn savoir plus
Hotel Rural Valtarranz
21 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 26 °C
Hitte gaat maar door, laatste stuk moeten we toch nog paar honderd meter omhoog. Standje sport helpt een handje. Ernstig bezweet en hijgend komen we op het adres, geen bordje. Mmmm, zitten we goed.En savoir plus
Goedemorgen
22 mai 2022, Espagne ⋅ ⛅ 15 °C
Zeven uur ontbijtje en we gaan weer. Onderweg weer prachtige vergezichten
Mimetiz
22 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 24 °C
In Salnillas wil de Garmin ons de grote weg opsturen. Wij, en de verkeersborden, willen dat niet. Even stoppen om goed alternatief te bedenken zodat we nog steeds de juiste richting opgaan. Een manEn savoir plus
Baskenland
22 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 26 °C
Allereerst verwachten we oude vervallen meuk. Maar de eerste aanblik van het Baskenland is goed tot redelijk goed onderhouden wegen. Indrukwekkende huizen op steile hellingen waar heel creatiefEn savoir plus
We naderen Bilbao
22 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 27 °C
Bilbao
22 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 28 °C
Wij hebben een hotel uitgekozen zo'n 20 km onder wat wij dachten het centrum van Bilbao is. Wellicht is dat het oude centrum. We rijden inmiddels al zo'n 10 km door een inmense stad. Stoplichten zijnEn savoir plus
Galdakao
22 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 29 °C
Er lijkt bijna geen einde aan de stad Bilbao te komen. Rijden we eerst door piepsjiek gedeelte met 5 sterren-hotels, uiteindelijk worden de gebouwen sjofeler en dan doemen de fabrieksgebouwen op.En savoir plus
Onweer en regen
22 mai 2022, Espagne ⋅ ⛅ 21 °C
Slow Breakfast
23 mai 2022, Espagne ⋅ ⛅ 15 °C
Vanaf half acht ontbijten, werkelijk heel traag, na 10 miniten hebben we jus d'orange, thee en koud gekookt ei. Uiteindelijk, naal een een minuut of 20 krijgen we wat stukjes kaas, gekookte ham enEn savoir plus
Uit Galdakao, Uit-zicht
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 15 °C
Ook al zijn we een heel eind buiten Bilbao, het is dan toch nog zo'n 7 km voor we echt het stedelijke verlaten. Dan gaan we vrij snel al weer omhoog. In Larrabetzu brood en wat zoetigheid gekocht.En savoir plus
Gekke Belgen
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 16 °C
De Camino del Norte voor fietsers hebben we van een Belgische site. Na enkele km's worden we een steil bospad opgestuurd. Na ongeveer anderhalve km besluiten we terug te gaan. Dit pad is echt niet teEn savoir plus
Normale weg
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 16 °C
Kijk, dit noemen we onder de huidige omstandigheden een hele normale weg. Zeker na onze 'Route de Belgique'. Jammer dat het wel/niet steil zijn van een weg niet altijd even goed zichtbaar is
Écht ontbijt
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 17 °C
In Muxika stoppen we voor koffie. Hier hebben ze weer heerlijke 'tostada's', belegde stokbroodjes. Mario neemt met aardappel, Jolanda met ham. Heerlijk, om je vingers bij op te eten. DeEn savoir plus
Bizkaja
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 15 °C
We beginnen aan de klim. Caramba, echt pittig omhoog. We puffen en hijgen, we vinden het echt zwaar. Nog geen conditie opgebouwd vragen we ons af. Niet piepen, doorbijten, nog maar een kilometertje ofEn savoir plus
Waarschuwingsborden
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 15 °C
Je weet dat je naar beneden gaat. Je ziet dan deze borden. Normaal staan hier nergens borden. Percentages zijn onbekend. Tsja, oké, rustig aan, handen stevig op de rem.
Zoefend naar beneden?
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 15 °C
De spannende afdeling is net ingezet, we gaan de bocht om en dan? Omhoog, nee dat zeg ik verkeerd, OMHOOG! Exceptioneel, we moeten afstappen, dit hebben we nog niet meegemaakt. Zelfs het omhoogkomenEn savoir plus
Camping?
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 18 °C
Deze foto behoeft geen tekst en uitleg. We dachten een camping te hebben gevonden Laten we dit niet doen. Zeker niet met een bijna lege accu.
Golf van Biskaje
23 mai 2022, Espagne ⋅ ☁️ 18 °C
In Lekeitio bereiken we de Golf van Biskaje. Lekkere koffie en een 'tostada' en even genieten van het uitzicht. Even buiten Lekeitio moet een camping zijn.
De kustweg is hier niet zo vlak als weEn savoir plus

VoyageurDat is inderdaad balen🦗 die prikkers. Wel een mazzeltje dat jullie naast de sportkantine zitten.