• Jolanda op reis
  • Mario op reis
  • Jolanda op reis
  • Mario op reis

Zonder doel maar met richting

7 maanden voorbereiding om nu 3 maanden op stap / op de trappers te gaan. Heel veel alternatieve (fiets)routes verzameld om uit te kiezen. Superspannend, we beginnen met een gezonde knoop in onze buik aan dit avontuur. Baca lagi
  • Steen in Moustey

9 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 27 °C

Steen die verteld dat het nog 1000 km naar Santiago de Compostela is (volgens ons iets meer ...). Daarmee willen we samen om de foto. Timer op 10 seconde en klik. Dan komen we met mede pelgrimfietser Peter tegen. Hij wil met ons de foto om zo zijn thuisfront te laten zien dat hij echt nog meer pelgrims tegenkomt. 06 uitwisselen en dan weer op pad, er passeert weer een vrachtwagen met tandenstokers die ook ip de foto worden gezet.Baca lagi

• Commensacq

9 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 27 °C

Tot Pissos hadden gelukkig variatie in de wegen. Onverwacht aangenaam om te fietsen. Vanaf Pissos is het weer rechte wegen, pal in de zon, enkel uitzicht op naaldbomen gegarneerd met slecht wegdek. Blij na 84 km op onze bestemming te zijn blijkt dit wel de magerste overnachting tot nu toe te worden. Boven zijn slaapgelegenheden, afgeschermd met gordijnen. Aan de andere zijde slaapt de beheerster die zich het best laat omschrijven als een moeke. Naar beneden lopend om te douchen schreeuwt wijdbeens ' kommis', en terwijl zijn de asperges aan het schillen is: 'meeeten?'. Als ik vriendelijk bedank en zeg dat we nog brood hebben voor vanavond: 'niet boven eten!' terwijl ze met haar vinger een streng gebaar maakt. Oeps, we voelen ons weer op kamp. Vroeg slapen maar.Baca lagi

• Lesperon

10 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 20 °C

Gisteravond vroeg naar bed. Eerst moesten we aan Moeke nog even doorgeven thee of koffie, jam of boter en hoe laat ontbijten. Het is echt enorm heet voor de tijd van het jaar en we komen overeen om 6 uur op te staan en 7 uur te vertrekken. In bed waren we nog wel bang dat Moeke het gordijn open zou trekken om te controleren of we wel met de handen boven de dekens lagen. Gelukkig hoefde we vannacht niet naar het toilet. We verlaten even na zeven uur de wellicht iets te zorgzame Moeke en gaan op pad. Saaie wegen die langzaam maar zeker omhoog gaan. Rechttoe, rechtaan, trilasfalt en dennenbomen. In Lesperon koffie drinken, stempel halen bij het gemeentehuis en op een bankje nog meer kleding pellen, broodje doen en insmeren.Baca lagi

• Jardins de l'Adour

10 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 26 °C

Door onze vroege start en flink doorfietsen zijn we om half twee op de camping. Ik had gebeld en gevraagd hoe laat de receptie op was. Drie uur, maar wanneer we eerder waren konden we terecht op het terras. Klinkt goed! Dachten we, we konden inderdaad plaats nemen op het terras maar niets bestellen. Naast ons wordt een boom gekapt met een kettingzaag. Drie uur receptie open, ingeschreven een een grote plek. Boel opzetten. Op internet een tentje gevonden waar we kunnen eten en volgens de campingbaas hebben ze daar inderdaad lekker eten. Alleen drank met chorizo en kaas. Oepsies. Gelukkig heeft de Portugese kroegbaas ook een klein winkeltje naar het café waar we lekkers halen. Dan maar provisorisch op de camping.Baca lagi

• Peyrehorade

11 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 18 °C

Wanneer ons wekkertje ons om half zeven wekker, voelt de tent behoorlijk droog aan. Dus hup, aan de slag. Half negen vertrekken we. Tijdens inpakken leek het of alles gaandeweg als vochtiger werd. Wanneer we op de fiets zitten blijkt dit te kloppen, nevel die tijdens het fietsen aanvoelt als hele fijne motregen. Drukken weg om Dax heen, met een venijnige klim tussendoor. De eerste 20 km geen bakker of iets dergelijks. Behoorlijk lange klim, gevolgd door lange afdaling richting Peyehorade. Hier is het superdruk en wanneer we bij het Office de Tourism voor een stempel spreken we een Fransman die de Camino del Norte ooit gelopen heeft. Hij vertelt dat het zo druk is vanwege grote markt die door het gehele stadje gaat.Baca lagi

• Ontbijt

11 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 19 °C

Na de stempel hebben gekregen bij het Office de Tourism besluiten we min of meer om het stadje heen te rijden en hopen zo de bakker te kunnen bereiken. Dat lukt, (banket)bakker is bij het begin van deze kant van het stadje. Mét terras, dat wordt koffie met gebak vinden we. Baskische Kersentaart en Aardbeien tartelette. En zoals foto 2 al laat zien, dat smaakte heerlijk.Baca lagi

• Klimmen

12 Mei 2022, Perancis ⋅ ☁️ 13 °C

Na ons rondje gisteravond door Navarrenx koppie thee gezet en boekje erbij voor route van vandaag. Het is nog slecht 78 km naar Col de Somport, de Spaanse grens op ruim 1600 meter, slik. Overleg samen en we besluiten deze steile klim in 3 dagen te proberen. Oo dit stuk even geen camping. Dat willen we weer in Spanje doen. We wilden tot Accous zien te komen, aangezien het steeds steiler wordt. Hier vinden we geen slaapgelegenheid. Uiteindelijk een hotelletje in Beddous gevonden. Online reserveren lukt niet. Gebeld, heel vriendelijk geholpen en kunnen reserveren. Beddous is dus ons doel voor vandaag. Heel spannend, wekkertje gaat om zeven uur, Mario slaapt nog lekker. We gaan er zo voor.Baca lagi