Naaldbomen
9 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 24 °C
Indruk productie-bossen waar we doorfietsen. Ruim 200 jaar geleden op bevel van Napoleon aangelegd.
Sainte Catherine
9 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 24 °C
Zoek Mario
Saint Pierre ès Liens
9 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 26 °C
Gezellig gesprek met twee stoere pelgrimfietsers. Zijn waren over via de kust gekomen en zijn nu op weg naar Saint Jean Pied de Port om daar de Pyreneeën over te gaan. Gemiddeld 100 km per dag. WijBaca lagi
Steen in Moustey
9 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 27 °C
Steen die verteld dat het nog 1000 km naar Santiago de Compostela is (volgens ons iets meer ...). Daarmee willen we samen om de foto. Timer op 10 seconde en klik. Dan komen we met mede pelgrimfietserBaca lagi
Commensacq
9 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 27 °C
Tot Pissos hadden gelukkig variatie in de wegen. Onverwacht aangenaam om te fietsen. Vanaf Pissos is het weer rechte wegen, pal in de zon, enkel uitzicht op naaldbomen gegarneerd met slecht wegdek.Baca lagi
Lesperon
10 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 20 °C
Gisteravond vroeg naar bed. Eerst moesten we aan Moeke nog even doorgeven thee of koffie, jam of boter en hoe laat ontbijten. Het is echt enorm heet voor de tijd van het jaar en we komen overeen om 6Baca lagi
Rousseau de Bourg
10 Mei 2022, Perancis ⋅ ☁️ 24 °C
Tijd voor pauze in Taller. Het is echt heet, weg echt saai en het lijkt of de fietsen aan de weg kleven. Niet om vooruit te komen terwijl het zo goed als vlak is.
Slokkie water
10 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 27 °C
Batterijen navigatie vervangen
10 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 27 °C
Zo meteen een idee van de km's weg door Les Landes.
Jardins de l'Adour
10 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 26 °C
Door onze vroege start en flink doorfietsen zijn we om half twee op de camping. Ik had gebeld en gevraagd hoe laat de receptie op was. Drie uur, maar wanneer we eerder waren konden we terecht op hetBaca lagi
Laatste zonnestralen
10 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 25 °C
We willen morgen om Dax, een grote stad, heen fietsen. Met deze hitte is zo'n grote stad al helemaal niet fijn. Even kijken hoe laat de tent droog is.
Peyrehorade
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 18 °C
Wanneer ons wekkertje ons om half zeven wekker, voelt de tent behoorlijk droog aan. Dus hup, aan de slag. Half negen vertrekken we. Tijdens inpakken leek het of alles gaandeweg als vochtiger werd.Baca lagi
Ontbijt
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 19 °C
Na de stempel hebben gekregen bij het Office de Tourism besluiten we min of meer om het stadje heen te rijden en hopen zo de bakker te kunnen bereiken. Dat lukt, (banket)bakker is bij het begin vanBaca lagi
Frans genoeg?
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 20 °C
Abbaye de Sorde
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 21 °C
Even smeren, de zon komt namelijk door. Waren onze handschoenen bij de bakker nog kletsnat, nu zijn ze droog.
Département des Pyrénées Atlantiques
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 22 °C
Sauveterre-de-Béarn
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 25 °C
Volgens de gids is hier nergens te eten, kunnen we ons haast niet voorstellen. Verderop moet de Pont de Legènde zijn. Op zoek dus.
La Légende
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 26 °C
Heerlijk restaurant gevonden. Menu gekozen. Zo lekker, we durfen een wijntje. We moeten nog 10 of 20 km. Na dit heerlijke eten, eigenlijk het eerste normale eten in drie dagen, nemen even rust in ditBaca lagi
Zoek de Pyreneeën
Weer een stempel
Chapelle Saint-Bartélemy
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 26 °C
Romaanse kapel waar bij uitgelegd wordt waarom september niet de 7de maand is. Dit omdat tot 2700 jaar geleden er maar 10 maanden waren. Januari en februari bestonden tot nog niet. Deze maanden zijnBaca lagi
55 minuten
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ☀️ 24 °C
In 55 minuten na aankomst op onze kampeerplek staat ons tentje, is het luchtbed opgeblazen, bed opgemaakt, bagage van de fietsen, fietsen aan het stroom, stoeltjes in elkaar gezet. Nu even titten.
Camping Beau Rivage Navarrenx
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 21 °C
We zijn best trots op ons zelf. Maar die Pyreneeën zien zorgt ook wel voor behoorlijke 'kan-ik-dat-wel-kriebels'.
Rondje Navarrenx
11 Mei 2022, Perancis ⋅ ⛅ 19 °C
We maken 's avonds nog even een wandeling door Navarrarenx. Een van de oudste vestingsteden van Frankrijk.