• Jolanda op reis
  • Mario op reis
  • Jolanda op reis
  • Mario op reis

Zonder doel maar met richting

7 maanden voorbereiding om nu 3 maanden op stap / op de trappers te gaan. Heel veel alternatieve (fiets)routes verzameld om uit te kiezen. Superspannend, we beginnen met een gezonde knoop in onze buik aan dit avontuur. Leia mais
  • Stroeve start

9 de junho de 2022, França ⋅ ⛅ 15 °C

Ondanks de mooie beloftes van opklaringen is het gisteren en een groot gedeelte van de nacht blijven regenen. Bij het wakker worden rond kwart over zes is het droog. Helaas niet voor lang. Het maakt ons extra moe en traag. We fietsen vandaag tot Fanjeaux en hebben voor morgen en overmorgen iets gereserveerd bij Carcassonne. Dat betekent gelukkig niet veel kilometers fietsen per dag. Desondanks moeten we er even flink aan trekken om weer op gang te komen. Tegen tien rijden de camping af. Regelmatig vormen zich weer donkere wolken, maar gelukkig blijft het verder droog.Leia mais

• Mirepoix

9 de junho de 2022, França ⋅ ⛅ 20 °C

We vervolgen onze weg. Zon blijft zich af en aan laten zien. Er staat wel een stevige wind die we nu gelukkig niet pal tegen hebben. We maken een klein ommetje om Mirepoix te bekijken. Met een prachtig plein met middeleeuwse huizen waaronder rondom een galerij met winkeltjes en terrasjes. Even een terrasje pikken.Leia mais

• Camping les Brugues

9 de junho de 2022, França ⋅ ⛅ 22 °C

Even na vier uur komen we aan op Camping les Brugues. De wind is als maar toegenomen, naar een windkracht 6. We hadden al gelezen dat we zo'n tweeënhalve kilometer omhoog moesten omrijden voor de camping. Eenmaal boven bij de receptie van de camping bij de boer krijgen we te horen dat we nog een kleine kilometer verder moeten. Oeps, en we moeten ook weer terug richting Fanjeaux aangezien we graag iets willen eten vanavond. De camping beheerster vertelt ons een binnendoortje naar Fanjeux. Hier zijn we heel blij mee, Windkracht zes zorgt ervoor dat de nog natte tent snel droog is, én geeft een extra uitdaging met opzetten De slechte start en harde wind maakt dat we behoorlijk moe zijn.Leia mais

• Fanjeaux

9 de junho de 2022, França ⋅ ⛅ 22 °C

Rond half zes vertrekken we richting Fanjeaux. We hopen op een leuke rondwandeling in een middeleeuws stadje met mogelijkheid om iets te eten. De route binnendoor werkt goed en we zijn vrij snel in Fanjeaux. Via steile weggetjes naar de top waar de kerk staat. We hopen hier op terrasjes maar die zijn hier niet. We weten dat de buurtsuper om zeven uur sluit, dus we maken het niet te lang.

Het assortiment bij de buurtsuper is niet heel breed maar we verzinnen het een en ander waarvan we denken dat het goed zal smaken. Het flesje wijn ontbreekt weer niet, in Frankrijk, doe als de Fransen.
    Leia mais

• Ontbijtje aan het meer

10 de junho de 2022, França ⋅ ☀️ 16 °C

Het is rond de vijftig kilometer naar Carcassonne. We kunnen om vijf uur terecht in het gehuurde huisje. Nog een heel gedoe. Eerst via Booking.com iets geboekt. Veel onduidelijkheid over waar de fietsen konden staan en uiteindelijk onvriendelijke communicatie. Zat ons niet helemaal lekker, maar ja geboekt dus we gaan er wel voor. Vanmorgen vroeg bleek de verhuurder van zijn kant te hebben geannuleerd, de draak zo op de dag zelf. Gelukkig hadden we nog een (iets duurdere) optie achter de hand via Airbnb, van ene Julie die erg snel antwoordde. Binnen tien minuten geregeld, top. Dan gaan we nu even aan het meer zitten met een kopje thee voor we alles weer inpakken en opladen.Leia mais

• Weer even wennen

10 de junho de 2022, França ⋅ ☀️ 27 °C

Het is weer even wennen dat we volop zon hebben. Er staat nog een pittig windje, zo'n kracht vier tot vijf en het is rond de dertig graden. Zo heel relaxed inpakken heeft als gevolg dat je 's middags, dus in de hitte, moet fietsen. Vaak stoppen, schaduwtje zoeken en water drinken.Leia mais

• Julie

10 de junho de 2022, França ⋅ ☀️ 30 °C

Over de oude brug rijden we Rue Trivalle in. Een gezellige straat met allemaal terrasjes. Hier moeten we zijn op nummer 42. Spannend, we lezen de instructies. Code invoeren voor het openen van het sleutelkastje, door de gang lopen. Het is inderdaad een lange smalle gang. Dan komen in soort binnentuincomplex. Tuintje met huisje rechts moeten we nemen. Gevonden, dan kijken we ook links, prachtig zicht op la Cité Carcassone. Ook nog een schitterend compleet huisje met prima plek voor de fietsen. We voelen ons zeer gelukkige mensen dat dit zo gelopen is.Leia mais

• Vrouwe van Carcas

11 de junho de 2022, França ⋅ ☀️ 26 °C

De middelseeuwse heldin vrouwe van Carcas. Hield in haar eentje met een handvol soldaten stand tijdens beleg. De hongersnood dreigde. Met de laatste restjes eten werd een varken vetgemest en over de muur naar de vijand gesmeten. De vijand gaf toen maar op, ze hadden blijkbaar naar voldoende te eten daar binnen...Leia mais

• Château Comtal

11 de junho de 2022, França ⋅ ☀️ 26 °C

Na een zeer rustige start van ontbijt op ons terras lopen naar het middeleeuwse Cité Carcassonne. Het is heel fijn dat het zo dichtbij want de zon brandt om tien uur al flink. Een wirwar van straatjes, winkeltjes en terrasjes. Erg gezellig maar ook erg toeristisch. We besluiten een bezoekje aan het Kasteel te doen. Na niet al te lange tijd in de rij te staan kunnen we ons kaartje kopen en begint onze toer. Het wordt een enorme wandeling. Op afstand is natuurlijk al te zien hoe groot de stad Carcassonne is, maar ook het kasteel Comtal meet zich hierin goed. Iets meer de honderd jaar geleden is men begonnen met het restaureren van wat toen eigenlijk niet meer dan een ruïne was.Leia mais