Magali Tinck

I love good food, good music and travelling.
Living in: Wijnegem, Belgium

Get the app!

Post offline and never miss updates of friends with our free app.

FindPenguins for iOS FindPenguins for Android

New to FindPenguins?

Sign up free

 • Explore, what other travelers do in:
 • Day22

  Deze morgen onze laatste (steile) hike met honderden trappen naar een spectaculaire waterval. Aangezien het einde van het regenseizoen in zicht is, was de hoeveelheid water dat naar beneden stortte zeer indrukwekkend. Het geluid van de catarata was eveneens de moeite.

  De terugweg was vermoeiend door de trappen en het zeer vochtige klimaat. Zweten gelijk nen os geeft nog niet half weer wat we deze reis 3 weken lang hebben ondergaan. Gelukkig was er sloth guru om ons moed in te spreken. Tijdens de wandeling wel nog een leuk slangetje, kolibries, vlinders, een howler aap en vogeltjes kunnen spotten.

  Na de wandeling langs de car wash om onze modderige auto een goede wasbeurt te geven. Zowel langs binnen als buiten. Na de "lavacar" onze spullen ingepakt en vertrokken.

  Onze laatste stop voor het afzetten van de auto is het red frog coffee roaster café om aangesterkt de lange tocht naar Belgica te kunnen inzetten.

  Het was een fantastische reis. We dragen vanaf nu het Pura Vida levensmotto in ons hart!

  Tot binnenkort!
  Read more

 • Day21

  Ook vandaag was het mistig en nat in de buurt van Tenorio NP. Toch beslist om de wandeling 's morgens vroeg aan te vangen. De pittige en modderige wandeling leidt naar de Rio Celeste waterval en rivier. Deze rivier is helderblauw door de zwavel en mineralen van de vulkaan. Door het mistige weer was deze kleur natuurlijk minder uitgesproken. Bleef toch wel zeker de moeite. Ook konden we 2 verschillende trogons zien. Dit zijn mooie vogels (in de familie van de quetzal). Bij het terugwandelen wel kletsnat geregend. Dit hoort erbij!

  Na de wandeling zijn we langs de laguna Arenal gereden. Een gigantisch meer dat 50% van de elektriciteitsvraag van de costa ricanen vervult met groene stroom uit hernieuwbare bronnen zoals water en wind. Daar hebben we geluncht met zicht op het meer. Het weer was hier bovendien eveneens veel beter met wat zon en geen regen.

  In de namiddag hebben we een wandeling gedaan in het Volcán Arenal NP. De trail noemde 1968 trail aangezien er in dit jaar een hevige vulkaanuitbarsting is geweest. Het pad loopt een groot deel over de zwarte vulkaangesteentes die ontstaan zijn uit de lavaflow van deze uitbarsting. Met af en toe een viewpoint van de vulkaan en het zonnetje was dit een mooie afsluiter van ons NP programma.

  Morgen nog een wandeling naar een waterval, onze auto kuisen en het vliegtuig op! Hopelijk kunnen we het zonnetje meenemen naar België.

  Hasta la proxima!
  Read more

 • Day20

  's Morgens vroeg op pad in het Volcán Rincón de la Vieja NP. Een fijne wandeling voerde ons langs brubbelpotjes, fumerolen, een waterval en verschillende soorten vegetaties (korte drogere begroeiing vs weelderig nevelwoud). Onderweg aapjes, vlinders, een uit de kluiten gewassen boomkieken en een common potoo. Deze laatste heeft een zeer grappige alcoholistische naam maar lijkt een beetje op een ontkaterend uiltje.

  Daarna onze weg vervolgd naar Volcán Tenorio NP. Toen we hier aankwamen was alles mistig en nat. We beslisten dan maar om onze namiddag anders te besteden, namelijk in de spa en whirlpools van het hotel. We proberen morgen dan opnieuw voor het NP.

  De spa namiddag was zeer welkom na 3 weken stappen en duiken. Een lekkere full body massage om daarna gezellig te aperitieven in de whirlpool. Zeer luxueus hotel for a change btw. Onze kamer was groter dan het gemiddelde huis in Costa Rica met een binnen en buiten douche, alsook een deck met uitzicht op het regenwoud. We werden rondgereden met een golfkarretje. Iets waar we eerder deze reis commentaar voor hadden op Amerikanen in Coco Beach. Onderweg naar onze kamer ook nog een agouti tegengekomen in de tuin van het hotel. Een vriendelijk hondje escorteerde ons van en naar de kamer telkens we buiten kwamen.

  's Avonds voor het eten even wat kikkers gaan spotten. Zeker 4 soorten gezien in de tuin. Daarna een zeer mooi bord eten binnengestoken. Tenslotte een partijtje pool gespeeld met een digestiefje.

  Genieten van deze voorlaatste dag dus!
  Pura vida.
  Read more

 • Day19

  Gisteren heb ik de eerste 2 duiken gedaan van de 4 open water duiken om gecertifieerd te geraken. Ik zat samen met Bryan op de boot deze keer, leuk! Een beetje mentale steun :)

  De eerste duikspot (Punta Argentina) was rustig, visjes gezien waaronder een stingray (pijlstaartrog). Geen al te challenging zaken moeten doen voor de cursus.
  De tweede duik (Tortuga) was iets stressier voor mij, ik moest op de bodem (zo'n 12m diep) mijn masker later vollopen met water en dit weer vrijmaken. Dit was steeds een beetje lastig, maar de laatste keren in het zwembad lukte het me wel. Eerst dit geoefend op een paar meter diepte, aan de boeilijn, om te wennen aan het zout in mijn ogen. Is gelukt!
  Hierna op de bodem eerst proberen zweven in het water (zien of ik mezelf neutraal kon laten drijven) en dit lukte.. En erna het masker vol water. Ook gelukt! Een dansje onder water gedaan met Tom, mijn instructeur. Hierna 4 white tip reef sharks gezien en een octopus. Nice!!!
  De dag kon niet meer stuk ;)

  Bryan had ook een goede ervaring bij beide duiken, hij heeft ook pijlstaartroggen, haaien en zeepaardjes gezien. Tof gezelschap!

  We zijn 's avonds nog wat biertjes gaan drinken met de duikclub en iets gaan eten met collega duikers. Gezellig.

  Vandaag waren mijn derde en vierde open duik voor Open Water gecertifieerd te geraken. Deze derde duik bevatte nog 1 spannend momentje: op de bodem mijn masker afnemen, terug opzetten en leegmaken. Gelukkig zonder stress of problemen gelukt :) de rest hierna waren rustige en redelijk gemakkelijke oefeningen in duik 3 en 4. Het water was wel redelijk fris, had een wetsuit van 3mm aan, net wat koud!
  Toen we bovenkwamen na de laatste duik moest ik nog 3 dingen uitleggen en toen kreeg ik een handdruk: GESLAAGD!

  Bryan had een speciale duiklocatie namelijk "the cats" aka Catalina Islands. Ze bereikten deze mooie eilanden na een bootritje van ca 1h. Tijdens de opvaart hebben ze reeds 2 soorten schildpadden gespot in het water. Tijdens de eerste duik waren er dolfijnen te horen onder water (de echo's). Daarnaast vele grote pijlstaartroggen, een octopus, scholen vissen, etc. Wel zeer koud op 30 meter diepte! Tussen de duiken waren er dolfijnen en roggen aan het springen uit het water. De tweede duik heeft Bryan een devil ray van ca 2,5-3m gezien. Een prachtig zicht! Zeker een geslaagde dag dus!

  In de namiddag wat gerust en dan de laatste zonsondergang op het strand gaan bewonderen. Daarna nog een plaatselijk craft biertje gaan drinken.

  Morgen weer vroeg op om de brubbelpotten van de vulcaan Rincon de la Vieja te bezoeken.

  Ciao!
  Read more

 • Day17

  Gisteren ben ik vroeg in de ochtend begonnen met mijn eerste duiken. Ik heb gedoken op Punta Gorda en Escorpiones. Vele onderwaterdieren gespot zoals papegaaivissen, trompetvissen, stingrays, kreeften, nudibranches, zeepaardje, etc. En ik was de techniek nog niet vergeten.

  Magali heeft haar eerste zwembadsessie in de namiddag gehad, na een voormiddag wasjes draaien. Al die muffe kleren terug proper. Alles droogt hier ook zalig snel door het drogere klimaat.

  Vandaag gaan duiken op Monkey's head. Vergelijkbare zaken gezien. Hopelijk morgen wat haaien! Mijn instructeur heette trouwens Merlin. Een echte onderwatertovenaar!

  Magali heeft vandaag een hele dag in het zwembad geoefend. Alles ging goed, behalve het clearen van haar masker bij een artificiele maskflood. Uiteindelijk is het wel gelukt wat betekent dat ze vanaf morgen haar oefeningen moet doen in de Pacifische Oceaan. Spannend, maar ze wordt goed in het oog gehouden door de instructeurs.

  Deze avond lekker gegeten aan het strand. Nu op tijd onder de wol.. Uuh katoenen laken (het is >30 graden) om morgen fris voor de dag te komen.

  Zonnige groentjes vanuit Playas del Coco!
  Read more

 • Day15

  Heerlijk geslapen in onze gezellige studio. Om 7h afgesproken met onze gids aan Santa Elena Reserve voor een ochtendwandeling. De nadruk lag bij deze wandeling voornamelijjk op planten, bloemen, het nevelwoud en de co-evolutie van planten en dieren.

  Wel de hele tijd (lichte) regen. We waren echter goed voorzien met regenkledij en een warmere trui (het was slechts 18 graden). Een relaxte en frisse ochtendwandeling dus!

  Volgende stop in onze reis: Playas del Coco waar het klimaat veel droger en warmer is. Onze gids raadde echter aan om onderweg een kleine tussenstop te maken in Llianos del Cortéz catarata (= tico voor waterval).

  We hebben geen moment spijt gehad van deze raad op te volgen. Een wandeling van een 20tal minuten (met een louche parking, donatie aanvaardende parkeerwachters en inkom doorheen een gesloten hek) later bevonden we ons in een idyllische oase. Er was een klein zandstrand aan het door de (prachtige) waterval gevormde meer. Kleine pitsvisjes vergezelden ons tijdens het zwemmen. We hadden geen zwemgerief aan en hebben dus geimproviseerd. Even een uurtje relaxed genieten van de omgeving.

  Hierna onze weg vervolgd en gestopt voor typisch Costa Ricaans krachtvoer a.k.a. KFC. Na een boeiend gesprek met de Colonel zijn we richting Playas del Coco gereden. Hier hebben we ons geïnstalleerd in een toffe studio en zijn we langs de duikshop geweest om de administratie en het passen van de equipment in orde te brengen.

  De verhaallijn van deze blog gaat de komende 4 dagen deels uiteenlopen aangezien Magali de opleiding volgt voor PADI open water diver en ik reeds PADI advanced open water diver ben en dus apart enkele duiken zal ondernemen.

  Hasta mañana!
  Read more

 • Day14

  Wekker om 4u. Rise and shine!
  Persoonlijk was ik reeds om 2u klaarwakker wegens de ontieglijk vele muggenbeten op mijn voeten en onderbenen. Heb een uurtje aan het krabbelen geweest en creme gesmeerd om de jeuk te doen stoppen, tevergeefs. Besloten om hierna maar wakker te blijven.

  Om 7u30 hadden we een ochtendlijke gegidste tocht geboekt van Monteverde. Blijkbaar waren wij de enige twee die geboekt hadden, kregen er een privé-gids bovenop! Vriendelijke dame deze gids. Onze tocht begon goed met een toucanet, de kleinste soort toucan. Mooi beest! Hierna een corridor bezocht waar al eens vaker quetzals (uitspraak ké-tsal) gespot worden. Na onze mislukte poging deze prachtbeesten te vinden in San Gerarda De Dota (normaal hier de beste kans) hadden we echter weinig hoop. En inderdaad, niets gezien. Wel nog een groene pitviper, giftige slang! Het pad ging voort naar een mooie waterval. Even uitgerust en terug gewandeld naar de corridor. Algemene consternatie, een andere gids had de quetzal zien vliegen! Ter info: tegen dan stonden we al een uur en half in de gietende regen, samen met tientallen andere toeristen. We splitsen ons even af van de grote meute.

  Onze gids deed haar uiterste best en opeens zagen zowel zij als Bryan iets vliegen. Zo'n quetzal is een 40cm groot met nog een staart van ettelijke tientallen centimeters en toch verdomd moeilijk te spotten. Maar eindelijk kwam hij in zicht. Ongelooflijk kleurrijk en fier beest. Niet te bevatten dat er zo'n vogels bestaan eigenlijk. In bijlage alvast een foto.
  Hierna ook nog het vrouwtje quetzal gespot, hoewel ook zij mooi gepluimd is, blijft het mannetje toch een heel ander kaliber van schoonheid.

  Toen de grote meute erbij kwam zijn wij rustig doorgewandeld. Hierna nog wat nieuwe soorten vogels gezien (er zijn er meer dan 800 in CR, dus genoeg om je dagen mee te vullen!), een tarantula met oranje knietjes, enkel hier te vinden en een wandelende tak. Leuke voormiddag, deze hebben we geëindigd aan het Colibri Cafe waar er tientallen verschillende soorten kolibri's rondvliegen. Indrukwekkend!

  Na ons kracht te hebben bijgegeten. en nadat ik eindelijk mijn kletsnatte trui en jas kon inwisselen voor droge exemplaren, zijn we er zelf op uit getrokken voor de namiddag.

  We hebben ons heel stil gehouden tijdens onze hike, en dat heeft geloond. We hebben een agouti gezien en er is een quetzal boven ons in de boom komen zitten, waardoor we deze van nóg dichterbij konden aanschouwen.
  Het reservaat is vaak gewenteld in een soort mist met regenbuien op tijd en stond, wat het een mysterieuze sfeer geeft. Het bos is weelderig, met enorm veel verschillende soorten planten.

  Onze eigenlijke missie was een katachtige spotten, maar dit is eigenlijk onbegonnen werk of je moest echt gigantisch veel chance hebben. Maar met alles wat we wel hebben gezien in Monteverde en tijdens deze reis mogen we zeker niet klagen :) Telkens we met locals/gidsen aan de praat geraken en vertellen wat we hebben gezien, krijgen we te horen hoeveel geluk we hebben. Dat denken we er ook over!

  Pizza gegeten in een soort restaurant/boomhut en richting onze studio gegaan. Supermooie kamer! En een warme douche! Ben niet zeker of ik dit al verteld heb, maar sinds onze eerste accomodatie hebben we geen warme douche meer gehad tot gisteren. Soms toch pittig. Soms ook zalig fris.

  Morgen ochtendlijke tocht met dezelfde gidse in Santa Elena Cloud Forest Reserve en dan richting Playa Del Coco!

  Pura vida!
  Read more

 • Day13

  Chille rit, niets meer te zien van de aardbeving thv Jacó zo'n 1,5 week geleden. In Tarcoles is er een brug over de Tarcoles rivier, een natuurlijke habitat van Amerikaanse krokodillen. Er lagen er zo'n 15 dikzakken onder de brug te zonnen. Dat was het eigenlijk voor deze dag :P

  Aangekomen in onze bnb, gerund door een Française met een katje Minou (en haar man hebben we ook nog gezien). Spijtig dat we er zo laat waren, was echt een bangelijk mooie kamer, stijlvol ingericht.. De tuin was ook netjes onderhouden met een zwembadje. Top!

  's Avonds gaan eten in Rubí, Bryan nam een typische Tico (= Costa Ricaanse) schotel met biefstuk, rijst en bonen, plataan, frietjes.. Ik nam een burrito met frietjes. Beiden met een lekker biertje, het bier is hier écht goed! Smaakt enorm.

  De achtergrond van dit avondmaal: enkele tooghangers, kitsch kerstverlichting, een soort dansvloer met een scherm tegen de muur waarop YouTube filmpjes werden geprojecteerd. Dit waren filmpjes van een soort Tien Om Te Zien, Latijns-Amerikaanse stijl, van Spaanse klassiekers uit de jaren 70 (of vroeger denk ik zelfs). En die muziek stond LUID.

  Top avond!
  Read more

 • Day13

  Vannacht heeft meneer Coati besloten op onze kamer te slapen om droog te blijven, het was namelijk de hele nacht aan het regenen.

  We hadden pas door dat hij terug onze kamer was ingeslopen doordat ik een niesje hoorde..bijgesloten een foto van rond 12u 's nachts.

  Vanochtend rond 6u landde er een mooie jonge havik op de boom recht voor onze lodge, zat er gezellig te drogen.

  Laatste ontbijt (opnieuw french toast met esdoornsiroop hmm, leverde mij de nickname French Toast Girl op) en om 9u vertrokken. Tien minuten later stonden we vast, een grote vrachtwagen was in een greppel geschoven en net aan een stuk weg waar de helft was weggespoeld. Geen mogelijkheid om te passeren. Dus teruggereden naar de lodge, cola en koffie gedronken. Na een halfuur kwam er een taxi toe, even met de chauffeur gecheckt, blijkbaar was de weg weer open. Nu was het echt afscheid!
  Onderweg een crested caracara gezien, prachtbeest.

  Vandaag een lange rit voor de boeg richting Tarcoles. Voelt een beetje als de Samson&Gert klassieker (Met de jeep dooor het oerwoud!!)

  Tussendoor in Puerto Jimenez een clinica bezocht, Bryan zit met een vervelende stop in zijn oor. Via google translate dit besproken met de arts ter plaatse.. We hadden al oordruppels gekocht en hij moet deze voort gebruiken. Gelukkig heeft hij geen pijn, het niet goed kunnen horen is wel vervelend.

  Hasta luego!
  Read more

 • Day12

  Wekker om 5u, om 5u30 vertrokken voor onze bird watching tour. We hadden geluk, het had heel de nacht geregend en net voor we vertrokken, was het gestopt. Vele mooie beestjes gezien, geen idee meer wat de namen zijn.

  Teruggekomen in de lodge om 8u, een mega burrito gekregen als ontbijt. Zware kost!

  De regen startte opnieuw, en het ziet er niet naar uit dat de regen nog gaat stoppen vandaag. Da's het regenwoud..

  We hangen hier een beetje rond, lezen, Bryan probeert de scherpst mogelijke foto's van de vogels uit de tuin te trekken. Alle vogels hebben druppeltjes op hun hoofd en de kolibri's likken de regendruppels uit de lucht (hebben we op video).. We hebben eveneens een aantal nieuwe vogeltjes gespot vanuit de lodge waaronder een specht en een King Vulture. Super cool beest!

  Een relax dagje dus.

  Weinig nieuws, morgen lange autorit naar Tarcoles rivier ongeveer. Hopelijk geraken we de rivieren over ;)

  Een extra update: we hadden nog crackers in mijn rugzak steken van ons lunchpakket gisteren, blijkbaar is een coati deze net komen stelen! Ze hebben de coati kunnen wegjagen.. Blij dat we van die vieze crackers vanaf zijn ;)
  Read more

 • Day11

  Vannacht heeft het nogal serieus geregend volgens ons, volgens de mensen van de lodge was het 'nice'. De regen is echter wel binnengeslagen op de een of andere manier, mijn wandelschoenen waren net droog.. Nu niet meer!

  Om 7u vertrokken voor een hike van 8u naar en in het nationaal park. Was een fijne, maar enorm vermoeiende trip. We hebben een paar mooie vogels gezien (een uil, blue-headed kite, een paar trogons, pelikanen,..), aapjes met kleintjes, coatis met kleintjes, een poison dart frog (zwart met groene streoen) en een miereneter. Deze zat bovenin een palmboom naar mieren en termieten te zoeken.

  Het heeft wel een uurtje geregend tijdens de wandeling. De regen bracht echter de nodige verkoeling.
  We hebben onze lunch opgegeten in de druppels, de eigenaar smeert speciaal voor deze hike je bokes. Peanut butter & jelly.. Zowel Bryan en ik zijn geen al te grote fan van deze combinatie...

  Tijdens de wandeling moesten we ook nog een stuk of drie keer doorheen een rivier waden. Dit was mijn minst favoriete deel gezien ik nogal veel pijn had aan mijn poezelige voetjes van alle scherpe stenen in de rivierbedding.. Ook Bryan had er moeite mee, maar heeft altijd zijn schoenen uitgedaan om over te steken. De laatste crossing heb ik gewoon met schoenen en al gedaan.

  Nu een biertje en niks speciaal meer doen, zeer vermoeiende dag.
  Morgen bird watching tour om 5u30!
  Read more